A fenti foglalkozások az ígéretes startupokra és a fenntarthatóságra koncentráltak. Közös halmazuk első látásra igen kicsinek tűnik. A Mixing Bowl Konferencián mindhárom terület képviseltette magát, az ételek és az információs technológia kapcsolatát elemezve. A termelők arról beszéltek, hogy farmjaikon hogyan használják a legújabb fejlesztéseket, a neurológus arról, hogyan befolyásolja a számítástechnika a táplálkozással kapcsolatos tudásunkat és szokásainkat. A konferencián szó esett az ételmaradékok karitatív felhasználásáról és ennek a leghatékonyabb módszereiről, a szőlészet-borászat és a vízminőség összefüggéseiről és egy új gasztronómiai platformról, ami egy egyszerű ötletből vált a fiatal egyetemisták legnépszerűbb gasztroportáljává.
A The Mixing Bowl kezdeményezés célja, hogy rendhagyó nézőpontból és az átlagostól messzehatóbban közelítsen az ételekkel, alapanyagokkal és az étkezéssel kapcsolatos kérdésekhez és azokat, akinek az ételhez valamilyen formában közük van, összekösse azokkal, akik a világot a technikai innováció segítségével szeretnék megváltoztatni.