Hirdetés
Hirdetés

Egy paraszt, egy neurológus, egy adatelemző és egy konferencia

SZERZŐ: DiningGuide
2016. április 1.
Akár egy pocsék vicc is kezdődhetne így. Ez azonban nem tréfa. A szereplők nagyon is valóságosak, a konferenciára pedig a múlt héten került sor New York City divatos Flatiron negyedében.
Hirdetés

A fenti foglalkozások az ígéretes startupokra és a fenntarthatóságra koncentráltak. Közös halmazuk első látásra igen kicsinek tűnik. A Mixing Bowl Konferencián mindhárom terület képviseltette magát, az ételek és az információs technológia kapcsolatát elemezve. A termelők arról beszéltek, hogy farmjaikon hogyan használják a legújabb fejlesztéseket, a neurológus arról, hogyan befolyásolja a számítástechnika a táplálkozással kapcsolatos tudásunkat és szokásainkat. A konferencián szó esett az ételmaradékok karitatív felhasználásáról és ennek a leghatékonyabb módszereiről, a szőlészet-borászat és a vízminőség összefüggéseiről és egy új gasztronómiai platformról, ami egy egyszerű ötletből vált a fiatal egyetemisták legnépszerűbb gasztroportáljává.
A The Mixing Bowl kezdeményezés célja, hogy rendhagyó nézőpontból és az átlagostól messzehatóbban közelítsen az ételekkel, alapanyagokkal és az étkezéssel kapcsolatos kérdésekhez és azokat, akinek az ételhez valamilyen formában közük van, összekösse azokkal, akik a világot a technikai innováció segítségével szeretnék megváltoztatni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram