Hirdetés
Hirdetés

Egy konferencia tanulságai: olcsóbban, könnyebben, több növénnyel

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 28.
Lezajlott a séfek éves szakmai találkozója, a Chef Sache Kölnben. A látványos főzőshow-kon kívül a pódiumbeszélgetésekre is érdemes volt odafigyelni: háromcsillagos és csillagokra nem különösebben hajtó séfek is eszmét cseréltek egymással.
Hirdetés

A díszvendégek között három olyan séf is volt, akinek három Michelin-csillaggal tüntették ki az eddigi munkásságát: Jonnie Boer holland, Jordi Roca spanyol, Joachim Wissler hazai színekben szerepelt, de Ferran Andriá testvére, Albert Adriá is jelen volt az idei Chef Sachén.
A közkedvelt német gasztronómiai szakember, étterem- és delikátszervíztulaj, Ralf Bos vezette beszélgetés alatt hangzott el a találkozó egyik legfontosabb helyzetjelentése: a fine dining megrekedt, és meghaladottá vált az eddigi formájában. Ezzel nem rántottak le leplet valami hatalmas titokról, de olyan megállapításokra jutottak, mint például "végleg különvált a fine dining és a casual dining".
A cél a nem olyan drága, de hiteles konyhák erősítése: fizessünk kevesebbet egy étteremlátogatásért, de járjunk el gyakrabban. Legyenek a menük egészségesebbek, könnyedebbek, több növényi hozzávalóval. És persze helyi alapanyagok, helyi termelők preferálása, és kihozni a legtöbbet egy adott régió konyhájából. Ámen.
 
 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram