Június végétől a szigetmonostori Cake Shop Budapesten is bemutatkozik, a tulajdonosok dizájncukrászdát nyitnak Budapest szívében. A csapat még nem állt fel teljesen, csillogószemű cukrászpalántát/kat keresnek. Persze az sem baj, ha Pierre Hermé vagy már most, de a lényeg a lelkesedésben rejlik. Ha kiválasztanak, irány Magyarország első cukrász castingja, ahol nem kell mást tenned, mint magaddal vinni egy sütidet a rendezvénynek helyszínt biztosító WNDRLND-be.A Sallay Fanni vezette szigetmonostori Cake Shop egy teljesen új megközelítésén dolgozik a cukrászatnak, amely a kreativitást, a gasztronómia művészetét és végtelen lehetőségeit nem kötelező hívószóként, egyfajta üres mantraként ismételgeti, hanem valódi tartalommal bíró filozófiaként gyakorolja nap mint nap – két kézzel. A minőség és a valódi tudás június végétől elérhetővé és kézzelfogható válik, mert Fanniék úgy döntöttek, hogy a város központjában, az Erzsébet tér melletti József Attila utcában megnyitják a Cake Shop budapesti egységét.

A kirakatban mindenki számára jól láthatóan készítik majd az állandó kínálatot a torta-süti pultba. Emellett havonta egy ízkombinációt vonultatnak végig minden típusú desszerten: torta, tart, macaron, fagyi, keksz, pohárdesszert, sorbet-fröccs stb. Ezek feláll a mycake, ami egy interaktív cukrászpult, ahol kész alapokból, krémekből, genache-okból, gyümölcsökből, mousse-okból, díszekből ott helyben, mindenki maga kombinálja össze a desszertjét, és nézheti végig az elkészülését 1-2 perc alatt.

A saját fagyi is megjelenik, amit szintén egy perc alatt készítenek el, a vendég által kiválasztott ízben, hozzáadva a kért fűszereket és egyéb finomságokat. Emellett olyan fagylaltpult is lesz, ahol önálló ízek helyett kész kombinációk lesznek a tégelyben, egy- egy kompozíció, ami önmagában teljes desszertélményt nyújt, csak fagyasztott kivitelben. A tejpult elnevezésű részen túrógombóc, tápióka puding, tejbeköles, császármorzsa, csokis ravioli, joghurt, granola és még sok egyéb finomság jelenik meg, amelyre a feltétek közül mindenki maga állíthatja össze az ételét saját kedvére variálva. Az ital-konyha igazi otthoni hangulatot kölcsönöz, itt készülnek a kávék mellett a friss gyümölcsökből a turmixok, frissen facsart levek, és a saját specialitás, a sorbet fröccs is. Mindezeket kiegészítendő helyben gyúrják-sütik a baguette-eket, tekerik a szaftos csigákat, csavarják a croissant-okat, csapkodják a bagel-eket. Serceg majd a pancake alatt a normandiai vaj, csordogál a juharszirup, olvad a sajt a croque monsieur-ben. Kelyhekben sorakozik a sok pavlova, habcsók, tornyosul a financier, illatozik a madeleine. Az édességek falán mindenki maga szedheti tele dobozát a helyben készített kekszekkel, a valódi gyümölcsökből és italokból készített gumi- és pillecukrokkal, apró finomságokkal.

A shop-ban igazi gyöngyszemek lesznek: Karcsi Papírboltja, BeCake, Skandi Trend tölti meg a polcokat sütő-főző kiegészítőkkel, eszközökkel, tálaló és díszítő mindenfélével. A plafonig érő könyvespolc hazai és külföldi szakácskönyvektől roskadozik, ezen a Book Bistróval dolgoznak közösen.

Hogy mindez beférjen, lemondtak az asztalokról. Cserébe lebomló és nagyon mutatós csomagolásban viheti el mindenki a zsákmányt.

A Cake Shop munkatársat/akat keres!
Ahogy ők fogalmaznak: „Sütni imádó Félistent vagy Istennőt. Lelkeset, de nagyon.” Küldd el a jelentkezésedet, ami lehet önmagadról pár sor, hosszabb litánia, egy önéletrajz, de hangsúlyosan az a lényeg, hogy átjöjjön, te ezt nagyon szeretnéd. 10 új pályázót fognak beválogatni a margitszigeti pop-up bárban, a WNDRLND-ben június végén megrendezendő, nyilvános cukrász castingon, mely itthon az első ilyen jellegű rendezvény.

Azért írtuk, hogy ’új’ pályázókat, mert a jelentkezés egyébként már korábban lezárult és a casting most vasárnap lett volna, de jön az ár, a Margitszigetet lezárják, ezért csúszik az esemény. Ez pedig alkalmat adott arra, hogy újabb lelkeseket lehessen beválogatni a végső döntőnek számító castingba.

A legfontosabb: június 12-ig (szerda) lehet küldeni a jelentkezéseket a következő mailcímekre:

fanni.sallay@cakeshop.hu, agnes.laszlo@cakeshop.hu

Utána megtörténik a kiválasztás, az értesítés és a szerencsések részt vehetnek a június 23-án, a Kőleves Kertben (mert a Margitsziget továbbra is zárva) megrendezendő castingon, ahol majd 6 kategóriában lehet nevezni, melyből egyet kell választani, és elkészíteni, a lehető legjobb tudásuk szerint.

A kategóriák:
1. szeretem a macaront és ő is szeret engem
2. nagyon cupcake
3. pite, pite, pite!
4. francia elegancia
5. a megalomán amerikai
6. éljenek a pékek!

A zsűri döntése alapján a casting végén kiderül, hogy ki vagy kik lesznek a Cake Shop Budapest munkatársai. És még mielőtt mindenki hazabattyogna, lesz egy meglepetés is, ahol új formába öntik a hozott sütiket. Hogy hogyan, az kiderül hamarosan.
A belépés ingyenes!