Hirdetés
Hirdetés

Csúcsmenzát épít az ex-Babeles Lőrincz György

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 10.
Ha sikerült hosszabban beszélgetnünk Lőrincz Györggyel, a Babel korábbi séfjével és az étterem tulajdonosával, Hlatky-Schlichter Huberttel, akkor mennénk bele miértekbe, hogyanokba, addig csak a tényt közölnénk és Lőrincz ide vonatkozó mondatait.
Hirdetés

Lőrincz György új munkahelye a Dorottya Udvarban található Óz Kantin. Igen, közétkeztetés. Pozíciója: kreatív séf.
„A tulajdonos, Háber Vivien, régi, kedves ismerősöm, s amikor meghallotta, hogy szabadúszó lettem, gondolt egy nagyot és felhívott. Tudta, hogy elég vékony jég, amit kínál, így számított arra is, hogy leteszem a telefont. De szeretem a kihívásokat. S ma már egész szépen haladunk egy igényes »bisztró menza« felé. Vivien profin felszerelt konyhával várt, így tökéletesen meg tudom valósítani saját maga. Ma már a mai magyar gasztronómiához abszolút felzárkózott a hely minőségben és design-ban egyaránt. A klasszikus reggelitől, a menzára jellemző A-B választásig minden megtalálható nálunk. A konyha minőségének köszönhetően mindent el tudunk helyben készíteni, legyen szó pizzáról, vagy a hamburgerek bucijairól. Nekem már a Babelben is fontos volt a házias ízek kiemelt szerepe a fogásokban, ami itt sincs másképp. Sőt! Talán itt tudom igazán ezt az oldalamat is megmutatni.”
Arról, hogy az általa Magyarországon elsőként étlapra vitt fine dining vegán menüt magával hozta-e a Dorottya Udvarba, bizakodóan válaszolt a séf: „Mi az, hogy! Itt már továbbléptünk vele, ugyanis nem csak tányérdesszerteket lehet rendelni, de már nyers-vegán sütijeink is vannak.” S, hogy van-e élet a Dorottya Udvaron kívül? „Mosonmagyaróváron van egy kis bisztró, a Gaben, ahova szintén felkértek kreatív séfnek. Hamarosan lesz egy vacsora, ott fogok debütálni. De a többi még titok.”

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram