Hirdetés
Hirdetés

Csúcsétterem a milánói börtönben

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 16.
Magyarországon nem számít nagy újdonságnak, hogy a büntetés-végrehajtás keretein belül léteznek félig nyitott intézetek, ahonnan a rabok a hét napjain elmennek dolgozni a börtön által kijelölt munkahelyre, majd este szépen visszatérnek. Elvileg sokféle lehetőség van, amivel a magyar rabok munkamorálját szinten lehet tartani, de ami Olaszországban vár a Bollate börtön fogva tartottjaira, azért az meglepő.
Hirdetés

A milánói börtön falain belül 2015 vége óta létezik egy étterem, az InGalera (Börtönben), ami egy elég menő hely, még akkor is (vagy pláne), ha történetesen egy reintegrációs program része. Többek között a PwC Italia által finanszírozott projekt legfőbb célja mi más is lehetne, mint a rabok visszaterelése a munkaerőpiacra.

fotó: difensoreregionale.lombardia.it

fotó: difensoreregionale.lombardia.it


Az Ivan Manzo által vezetett konyha állítólag pont olyan, mint Milánó bármelyik jobb étterme. Minőségi alapanyagokból dolgozik, szezonális fogásokat kínál étlapján, a Tripadvisor népe kedveli és még ezen túl is van élet: a szakma, a kritikusok is elismerően csettintenek.

A rabok mellett jelenleg 6 külsős, többek között a konyhafőnök is dolgozik az 52 vendég leültetésére alkalmas étteremben, amely hetente 6 napot tart nyitva.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram