Hirdetés
Hirdetés

Csokoládés ramen - csak bevállalósoknak!

SZERZŐ: DiningGuide
2017. február 10.
A Valentin-nap inspirálta még tavaly azt a tokiói ramen-éttermétláncot, amelyik megalkotta a világ első csokoládés tésztalevesét, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Adta volna magát a csokis tészta ötlete, de ezen a helyen más irányba gondolták tovább a japánok egyik kedvenc streetfoodját. A levesben igazi csoki darabok úszkálnak, amit az evőpálcikával bármikor felcsippenthetünk, akárcsak a […]
Hirdetés

A Valentin-nap inspirálta még tavaly azt a tokiói ramen-éttermétláncot, amelyik megalkotta a világ első csokoládés tésztalevesét, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend.
Adta volna magát a csokis tészta ötlete, de ezen a helyen más irányba gondolták tovább a japánok egyik kedvenc streetfoodját. A levesben igazi csoki darabok úszkálnak, amit az evőpálcikával bármikor felcsippenthetünk, akárcsak a ramen egyéb összetevőit. Arról nem beszélve, hogy a csoki beleolvad a forró lébe, s ezzel egy egészen új – egyesek szerint izgalmas, mások szerint inkább furcsa – íz jön létre. Gondoljunk csak bele, milyen lehet a csoki találkozása az alaplé, a miszópaszta és a hús ízével! A csokoládé és a sós ételek számunkra bizarrnak tűnő kombinálása Japánban teljesen hétköznapi: arrafelé a gyorséttermekben a sült krumpli mellé nemcsak ketchup jár, de akár csoki szószt is kérhetünk, és hallottunk már szakéval ízesített csokoládéról is.

Fotó: yukikaji1971/Instagram, ramenadventures/Instagram
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram