A világ legnagyobb csokoládékészítő cége, a zürichi székhelyű Barry Callebaut forradalmi felfedezéssel állt elő. Egy teljesen új, természetes csokoládészínt fejlesztettek ki: a rózsaszínt. Az új színre nem kevesebbet, mint 80 évet kellett várni: legutóbb a szintén svájci Nestlé debütált új színnel, amikor a harmincas években piacra dobta a fehér csokoládét.

Az új, gyümölcsös ízvilágú csokoládé nem egy hozzáadott színezéknek köszönheti rózsaszínes árnyalatát, hanem a „Ruby” elnevezésű kakaóbabfajtának. A felfedezést évtizedes kutatómunka előzte meg. A cég tizenhárom évvel ezelőtt egy véletlen folytán fedezte fel, hogy lehetőség lenne a pink csoki megalkotására. A csokoládé bonyolult struktúrájának köszönhetően azonban a csokoládéiparban történő újítások sokszor hosszú évekbe telnek.

Barry Callebaut AG

A csokoládét most kedden mutatták be Sanghajban. A cég vezetője, Antoine de Saint-Affrique reményét fejezte ki, hogy az új felfedezés segít felpörgetni a világszerte visszaeső csokoládéfogyasztást. A Valentin-napi siker mindenesetre előre borítékolható.

Forrás.