Hirdetés
Hirdetés

Csevap – értem? PolaPola

2016. szeptember 7.
 A srácok elszántak. Olyannyira, hogy még egy negyventonnás fatüzelésű kemencét is megépítettek, hogy igazi délvidéki lepényt süthessenek az igazi délvidéki sültek mellé. Úgy tűnik, megérte az építkezés, és megéri minden reggel frissen sütni a lepényeket: a PolaPola az egyik legerősebb állítás jelenleg a street food fronton.
Hirdetés

Ha megpillantjuk az ikonikus "I'm in Love with CEVAP. Sorry!" feliratú pólót a közelgő Andrássy úti Street Food Show-n, és odalépünk a PolaPola truckjához – jól jegyezzük meg – csevapot kérjünk! És ne csevapcsicsit meg csevapcsicsát, kár ragozni, így helyes.
Persze nem csak csevap a világ a PolaPolában: a "gourmet pljeskavicában" a borjúhúshoz főtt füstölt tarja és edami sajt kerül – de ennél tovább nem tupíroznak a polapolások semmit. Igazi streetfodisták: fókuszált kínálat, egyszerűség, hitelesség. Csak azt adják, amiben igazán jók. Nincsenek méteres hosszúságban cifrázott ételek, viszont a csevap, az ajvár, a lepény friss, eredeti, markáns ízvilágú. A lepény is mindössze négy összetevőből (liszt, víz, só, élesztő) készül, ahogyan azt kell is.
A vegákat se riassza el a sercegő húsok sokasága, a füstös balkáni ízek a sült gomolyának is jól állnak, ringbe szállhat a többiekkel. Faszénen sült cukkinisaláta, bazsalikomos-lilahagymás paradicsomsaláta és kápiapaprika minden mennyiségben (sülve, ecetesen, csípősen) kíséri a tányérokat. Tovább építi a bosnyák-szerb-magyar gasztrobarátságot, hogy a savanyúságokhoz is értenek délebbre, jól is esnek ezekhez a húsokhoz.
A szélesebb kínálatért és a szerb sütött szilváspalacsintáért a Klauzál téri PolaPolába kell menni, és még valamit nem elfelejteni: ha nagyon nem bírjuk ki nélküle, zsebben hozzuk a mustárt, ne adj isten ketchupot, a pultnál semmiképpen ne kérjük!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram