Ha megpillantjuk az ikonikus "I'm in Love with CEVAP. Sorry!" feliratú pólót a közelgő Andrássy úti Street Food Show-n, és odalépünk a PolaPola truckjához – jól jegyezzük meg – csevapot kérjünk! És ne csevapcsicsit meg csevapcsicsát, kár ragozni, így helyes.
Persze nem csak csevap a világ a PolaPolában: a "gourmet pljeskavicában" a borjúhúshoz főtt füstölt tarja és edami sajt kerül – de ennél tovább nem tupíroznak a polapolások semmit. Igazi streetfodisták: fókuszált kínálat, egyszerűség, hitelesség. Csak azt adják, amiben igazán jók. Nincsenek méteres hosszúságban cifrázott ételek, viszont a csevap, az ajvár, a lepény friss, eredeti, markáns ízvilágú. A lepény is mindössze négy összetevőből (liszt, víz, só, élesztő) készül, ahogyan azt kell is.
A vegákat se riassza el a sercegő húsok sokasága, a füstös balkáni ízek a sült gomolyának is jól állnak, ringbe szállhat a többiekkel. Faszénen sült cukkinisaláta, bazsalikomos-lilahagymás paradicsomsaláta és kápiapaprika minden mennyiségben (sülve, ecetesen, csípősen) kíséri a tányérokat. Tovább építi a bosnyák-szerb-magyar gasztrobarátságot, hogy a savanyúságokhoz is értenek délebbre, jól is esnek ezekhez a húsokhoz.
A szélesebb kínálatért és a szerb sütött szilváspalacsintáért a Klauzál téri PolaPolába kell menni, és még valamit nem elfelejteni: ha nagyon nem bírjuk ki nélküle, zsebben hozzuk a mustárt, ne adj isten ketchupot, a pultnál semmiképpen ne kérjük!