Hirdetés
Hirdetés

Búza rizottó zöldségchipsszel - Almalomb receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. szeptember 3.
Miért jó az Almalomb? Ebben a nem túl bonyolult, de mégis finom ízlésről tanúskodó receptben minden benne van, ami egy önazonos étterem sajátja. 
Hirdetés

Hozzávalók 4 főre:

  • 150 g búza
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 100 g vaj
  • só ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g zeller
  • 100 g cékla
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés:
A búzát száraz serpenyőben kicsit megmelegítjük, a zöldségalaplevet folyamatos kevergetés mellett, merőkanalanként adjuk hozzá. Sózzuk, és amikor a búza fog-keményre főtt, hozzáadjuk a vajat és a citromlevet is. A zöldségeket vékonyan legyaluljuk és forró napraforgó olajban ropogósra sütjük. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram