Hirdetés
Hirdetés

Budapest legjobb szendvicsei

SZERZŐ: DiningGuide
2012. június 18.
a TOP100 rovat
támogatója
Nyakunkba vettük a várost, hogy ellessük, hogyan érdemes ehhez a műfajhoz hozzáállni. Több mint 25 helyen jártunk, meglepően jó variációkba haraptunk, csalódás alig akadt. A lista végén egy valódi meglepetés.
Hirdetés

Nyakunkba vettük a várost, hogy ellessük, hogyan érdemes ehhez a műfajhoz hozzáállni. Több mint 25 helyen jártunk, meglepően jó variációkba haraptunk, csalódás alig akadt. A lista végén egy valódi meglepetés.
Mindenekelőtt egy kis matematika: Szendvics = péksütemény + töltelék. Ennek a kettőnek a halmaza teszi ki a besorolási számot, de nevezzük néven a szempontokat
1. A halmaz (péksütemény):

  • lehetőség szerint természetes kovászból készüljön és kerülje az adalékanyagokat (zacskóból kivett E999-t tartalmazó szivacskenyér kizárva)
  • egyediség (ne a pöttyös aljú változat)
  • szerettük, ha saját maguk sütik, és ne adjisten, ha dagasztják, kelesztik
  • de ha nem, akkor jó nevű pékségből származzon (nem feltétlenül a „hagyomány útját” értjük ez alatt)
  • megfogott minket az extra feltét (és itt nem a füstölt sajtos rúdra gondolunk a croissant közepében)
  • és a külcsín is lényeges (kakaós csiga színes cukorkával való meghintése tilos)

2. B halmaz (beltartalom):

Hirdetés
  • előny volt az őstermelőktől való beszerzés: aznap, frissen
  • kiemelkedett, ha minél több dolgot készítettek saját maguk (tubusos majonéz a halálunk)
  • érződött, ha akkor rakták össze a szendvicset, amikor megrendeltük, és nem egy órák óta a pultban fonnyadó salátalevél fogadtak bennünket
  • a látványkonyha effekt – mint mindenkinél – minket is az orrunknál tudott vezetni (ismerjük az a kápráztató trükköt, amikor a nyers húst az ember szeme láttára vágják fel)
  • beindítottak az izgalmas ízek (édes-sós párosítás)

3. A+B metszete:

  • imádtuk, ha egymásnak lettek kitalálva (pl:mákos bagel krémsajtos eperrel – de ez csak a mi fejünkben)
  • fontos volt a két halmaz megfelelő aránya

4. A+B uniója:

  • kéretik a szendvicset nem hűtőben tartani, mert nincs rosszabb a hideg kenyérnél...köszönjük

5. Halmazokon kívül:

  • a görbe tükörből megtudtuk, hogy a szendvicsevőkre - azaz ránk - mi igaz: „Sajnos még a sonkás-sajtos verziót viszik a legjobban” – kaptuk el egy helyen
  • szerettük, hogy az alkotók büszkék szendvicseikre, így sok háttérinformációt is elkotyogtak mesterműveikről

Ára: 2400 Ft

Ára: 890 Ft -15 cm, 1390 Ft-30 cm

Ára: 1190 Ft

Ára: 980 Ft

Ára: 800 Ft (+ 300 Ft elvitelre)

6. Grillcsirkés piadina – Déryné

Ennél az ízek tökéletes harmóniáját szerettük a legjobban. Olyan, mintha a pékségük direkt ennek a szendvicsnek találta volna ki ezt a lapos, olasz kenyérlepényt (természetesen adalékanyagok nélkül, természetes kovásszal), melybe olajbogyódarabok bújnak meg, tökéletes párost alkotva a frissen készült, szaftos grillcsirkével. Na, de ami a belsőt még tökéletesebbé teszi, az az általuk készített fűszeres paradicsomcsatni! Utánozhatatlan szendvics egy kis rukkolával és olívaolajjal. És itt tényleg elmondható az arányok teljes összhangja. Úgy volt jó, ahogy volt.

Ára: 1250 Ft

Ára: 890 Ft (+szállítási költség kerület függvényében)

Ára: 540 Ft

Ára: 550 Ft

Ára:

Ára: Még az árát sem tudták, valószínűleg dekára fog menni

A lista itt távolról sem ér véget. Dizájnmenza 11-től folytatja egészen kimerülésig.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram