Hirdetés
Hirdetés

Búcsú a leghíresebb német étteremkritikustól

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 12.
 87 éves korában rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Wolfram Siebeck – adta hírül néhány nappal ezelőtt a német sajtó. A Die Zeit és a neves szaklap, a Feinschmecker írója mintegy 60 éven keresztül írta kritikáit rendkívül vitriolos, de kétségtelenül szórakoztató stílusban. Séfek és vendéglősök tucatjait haragította magára, a gasztronómia érdekében tett hű szolgálata azonban elvitathatatlan.
Hirdetés

A félve tisztelt kritikus egész életén át az eredeti és minőségi konyha mellett tört lándzsát. Óva intette nemzetét és az egész nyugati világot az élelmiszeripar gyártósoron készült ételeitől, szinte keresztesháborút folytatott az ipari ételek ellen.
"Az otthoni ízek, a gulyás és a palacsinta nem fognak létezni a holnap világában" – idézte borús jövendölését Hans-Ulrich Grimm A leves hazudik című gasztrobestsellerében.
Siebeck az elmúlt egy-két évtizedet ugyanakkor kifejezetten inspirálónak és reményteljesnek tartotta – az újjáéledő német kulinária is rengeteget köszönhet neki.
Idei, talán a legutolsó vele készült nagyinterjúban a riporter arra kérte, osszon meg vele egy bölcsességet, hogy milyen a jó étkezés, amire így válaszolt: "Nem túl forró. Nem túl lapos. És ne történjen egyedül."
Publicisztikái, könyvei még generációkat fognak elszórakoztatni és elgondolkodtatni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram