Tudjuk, ez most úgy hangzik, mintha egy nagyon távoli dologról beszélnénk, pedig gyorsabban peregnek az események, mint hinnénk.

Már annak is több, mint egy éve, hogy Széll Tamás és a magyar csapat megnyerte a Bocuse d’Or európai válogatóját Budapesten, ami azt jelenti, hogy egy év, és itt a következő Bocuse d’Or Europe, amit – mint az már ismeretes – Torinóban rendeznek majd. Ebből pedig az is következik, hogy akik szeretnének indulni a magyar selejtezőn, azoknak lassan be kell adniuk a jelentkezésüket a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának. A Sirha Budapest mai sajtótájékoztatóján Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, valamint a SIRHA Budapest elnöke elmondta, hogy már idén szeptember közepén ki fog derülni, hogy pályázata alapján melyik az a 12 séf, aki részt vehet a Bocuse d’Or magyar selejtezőjén. Kiemelte, hogy a mindenkori magyar csapat felkészülését nagyban segíti majd a nemrég felvatott tankonyha, amelynek a Hungexpo ad otthont. A magyar döntő 2018. feburár 8-án lesz majd, a Sirha Budapesten.

A Sirha Budapest különben 2018. február 7-9-ig tart, és a névadó rendezvényen és számos szakmai programon kívül otthont ad majd a Sirha Budapest Desszert Versenynek, az Innovációs Termékversenynek, és új programként az Országos Közétkeztetési Szakácsversenynek, az Omnivire World Tournak, a Catering Kupa magyar válogatójának és a Szálloda és étterem design versenynek. Ganczer Gábor, a HungexpoZrt. vezérigazgatója azt is elmondta, a jövő évi Sirha Budapesten szeretné, ha kiemelt helyen szerepelne a kávé, valamint a pékek és a cukrászok világa is.