Az ötcsillagos One Aldwych Hotel meghívására érkezik a séf Londonba, és hivatalosan szeptember 1-től várják a szálloda éttermébe a vendégeket. Ezt megelőzi egy "soft-opening" időszak, melynek ideje alatt már augusztustól meg lehet kóstolni Atxa menüsorát egy igazán csábító konstrukcióban: a későbbi árak mindössze feléért.
Eneko Atxa teljesítményét pályafutása során már 3 Michelin-csillaggal jutalmazták, saját étterme, a Bilbao város mellett található Azurmendi pedig tavaly a 19. helyen szerepelt a világ 50 legjobb éttermének toplistáján. A puritánságáról ismert Azurmendi mintájára Londonban is fesztelen, lezser környezetben, kifejezetten egyszerű felfogású konyhával várja vendégeit a séf. A fókusz továbbra is a csúcsminőségű hozzávalókra és a különleges készítési eljárásokra irányul.
A tradicionális vidéki baszk konyhát Atxa olyan fogásokban készül megidézni, mint Ibérico sonka, gomba-duxelles és kalács hármasával előételként, lesz briós malaccal, bocata disznólábbal, tengeri hekk tempura baszk stílusban, rózsaborsszósszal és petrezselyememulzióval. Atxa külön figyelmet szentel a vegetariánius fogásokra is: céklatatár, illetve Bomba rizsből készített rizottó Idiazabal sajtos pesztóval is szerepel az étlapon, desszertként pedig tejberizs jégkrém csokoládébevonattal, mogyorótörettel.
Az Eneko at One Aldwych projekt jövő hónapban indul a Covent Garden-beli One Aldwych Hotelben.