Hirdetés
Hirdetés

A világ leghíresebb szendvicse amerikai magyar interpretációban

SZERZŐ: DiningGuide
2015. augusztus 28.
A világ legjobb street kajái között tuti ott van ez a vietnami-francia szerelemgyerek. Vannak kötelezőnek mondható összetevői, de igazából ahány ház, annyiféleképpen készítik. Az USA-ban dolgozó Oláh Roland például így.  
Hirdetés

Hozzávalók:
Sertéslapocka

  • 2 evőkanál só
  • 1/2 evőkanál fokhagymasó
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1-1/2 teáskanál barnacukor
  • 1 evőkanál 5 fűszer kínai fűszerkeverék
  • 1/2 evőkanál gyömbérpor
  • 1/2 teáskanál cayenne
  • 0.1l szezámolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 egész fokhagyma
  • friss gyömbér
  • 10dkg paradicsompüré
  • szójaszósz
  • 2db thai csili
  • 1 köteg friss koriander
  • 1db citromfű ág
  • borjúalaplé
  • hoisin szósz

Savanyított sárgarépa és jégcsapretek

  • 1/2 csésze rizsecet
  • 1/4 csésze cukor
  • 2 sárgarépa, julienne
  • Bird's eye csili vagy serrano csili vagy jalapeno paprika, kimagozva, kierezve
  • 1 nagy jégcsapretek, julienne

Elkészítés:
Összekeverjük a száraz fűszereket és befűszerezzük a sertéslapockát. Felmelegítjük az olajat, majd jól megpirítjuk, szépen ropogósra. Amikor ez megvan, a felesleges olajat kiöntjük az edényből, kitörölgetjük papírral, majd visszatesszük melegíteni. Beleöntjük a szezámolajat és megpirítjuk a friss fűszereket, hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, továbbpirítjuk, majd a barnacukor következik. Hozzáöntünk egy kevés szójaszószt, amikor szépen összepirult. Felöntjük borjúalapléval és egy kis hoisin szószt adunk hozzá. Visszatesszük a sertést az edénybe. (Annyi párolólé legyen az edényben, hogy körülbelül háromnegyedik ellepje a sertést.) Letakarjuk zsírpapírral és sütőben 150 celsius fokon legalább 3 órán keresztül pároljuk. Amikor darabokra esik, kivesszük a párolóléből. Azt leszűrjük, lezsírozzuk és visszaforraljuk jus sűrűségűre.
A rizsecetet felforraljuk a cukorral és a sóval. Amikor felforrt, ráöntjük a julienne zöldségekre, majd kihűtjük.
A kihűlt sertést szálaira szedjük, majd visszamelegítjük a fűszeres jus-ben. Megpirítjuk a mini-zsemléket, beletesszük a sertést kicsi jus-vel. Annyival, hogy ne ázzon nagyon el a zsemle. Pici savanyított zöldséget, friss koriandert és kimagozott jalapeno paprikát teszünk bele. Kevés mizuna levelet is használhatunk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram