Hogyan veszi a mezei halandó a bambuszrügyet itthon? Üvegben vagy konzervben, főzőlében, feldarabolva. Nincs is ezzel nagy gond, de persze mindig izgalmas látni, hogyan készítenek elő egy zöldséget ott, ahol megterem.

Egy Japánból videoblogoló magyar srác (YouTube-on Zsíros Deszka) töltött fel nemrég látványos videót egy méretes bambuszvég otthoni feldolgozásáról. A videó címe ugyan pontatlan, mert nem bambuszcsíráról van szó, hanem a bambusz hajtásvégéről – de tudjuk be ezt annak, hogy a vlogger sok-sok éve külföldön él, japán nőt vett el feleségül, és a videóin kívül nincs is nagyon alkalma használni a magyar nyelvet. A többi vlogposztja is érdekes egyébként, sajátosan szórakoztató stílusban mesél az életről Japánban.

Az ázsiai konyha méltán közkedvelt alapanyaga pedig az alábbi módon lesz nem túl bizalomgerjesztő objektumból finom hozzávaló.