Hirdetés
Hirdetés

Az olívaolaj és csokoládé házassága

2017. január 3.
Izgalmas párosítás az egészségünk érdekében. A kakaóbab új társat kapott Kaliforniában.
Hirdetés

A séf és étterem tulajdonos, Thomas Keller új terep felé kacsintgat, csokoládét készít. De nem ám a szokásos módon, Armando Manni, toszkán olívaolaj termelővel közösen alkottak valami különlegeset, összeházasították a csokit és az olívaolajat. Az ötlet akkor született, amikor az étcsokoládé és az olívaolaj remek antioxidáns hatásairól beszélgettek, ekkor villant be, mi lenne, ha egyesítenék a jó tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokat. Az eredmény, az úgynevezett K & M Extravirgin Chocolate, ami Kaliforniában, a Napa völgyben készül, és egyelőre csak a tengerentúlon elérhető. Az új eljárás lényege, amivel a tábla csokikat készítik, hogy a kakaóbabot egy szelídebb eljárással kezelik, így még jobban megőrizhetik az antioxidáns tartalmát. Manni pedig a kakaóvajat váltja olívaolajával. A 75 százalékos kakaótartalmú csokoládé 3 ízvilágban elérhető, a Peru a kávérajongóknak készül, az Ecuador simább ízvilágú, és a legizgalmasabb, legfűszeresebb a Madagaszkár.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram