Hirdetés
Hirdetés

Az egészséges táplálkozás árnyalatai

SZERZŐ: nabelekzs
2016. január 27.
Mit együnk és mi ne? Miből mennyit? Az USA egy 185 oldalas kiadvánnyal állt most elő a témában 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans címmel, ami egy alapos, mindenre kiterjedő étkezési útmutató az amerikaiak számára az elhízás és a krónikus megbetegedések elkerülése érdekében.
Hirdetés

Az USDA kiadványa nemcsak a mindig vitatott termékeket elemzi– mint például az olíva olaj kontra vaj használatának létjogosultságát -, hanem különböző országok tányérjait is vizsgálja.  A könyvben való könnyebb eligazodást képekkel, ikonokkal tette érthetőbbé, és megoldási javaslatokkal is előáll az egészségesebb ételekkel kapcsolatban.
Végső konklúzióként persze nem maradhat el a zöldségek és gyümölcsök kiemelt szerepe, valamint, hogy húsból és kolbászból a minél kevesebb fogyasztás az irányadó, de nagyon érdekes lehet más országok étkezési szokásainak is a megismerése, hátha valaki onnan merít ötleteket a saját életéhez.
(Choose my plate)
 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram