A Magyar Bocuse d'Or Akadémia kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás nevelést is. Ez a második alkalom, hogy megrendezték a versenyt. Két évvel ezelőtt Szabó Kevin nyerte a megmérettetést, tehát nem kétséges, hogy az ambíciózus tanulóknak érdemes elindulni a versenyen, mert akár a legjobb helyekre is vezethet az út a dobogóról.
A verseny egyébként úgy néz ki, hogy a jelöltek kapnak egy meglepetés alapanyag-kosarat, és abból összesen két ételt kell elkészíteniük (nem kötelező minden alapanyagot felhasználni). Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kell prezentálniuk. A konyhai zsűrit Vomberg Frigyes, Vajna Tamás és Szabó Kevin alkotta, míg az ételeket Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Lutz Lajos, Varjú Viktor, Segal Viktor és Harmath Csaba zsűrizte.
Az utánpótlásversenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte meg. Első étele egy lazactatár volt korianderrel, citrusokkal ízesítve, friss fűszerekkel, savanyított almával, és a hal bőréből készített morzsával, míg második tányérja egy kacsa duó volt, karamellizált póréval, marinált almával és petrezselyemmártással. Második helyen a soproni Erhardtból jött Kocsis Patrik, harmadik helyen pedig Csillag Richárd végzett a Kistücsökből.
A jelen lévő szakemberek, többek között Szulló Szabina és Hamvas Zoltán azt hangsúlyozták, hogy láttak szép munkákat, és a dobogóra mind olyan commis-jelölt állhatott fel, aki felkészülten vett részt a versenyen, abban azonban látnak hiányosságot, hogy a jelöltek munkahelyei nem minden esetben foglalkoztak azzal, hogyan indítsák el őket egy ilyen versenyen. Abban is egyetértettek, hogy ez leginkább az ízekben mutatkozott meg, és úgy tűnik, hogy az éttermekben, ahol dolgoznak, nem sokat kóstolnak. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy voltak nagyon szép ízek, és olyan szépen összerakott ételek, ahol a savak és az állagok nagyon jól kiegészítették egymást.
Az út ezzel hivatalosan is kezdetét vette a Bocuse d'Or 2018. júniusi Európai Válogatójára, amelyet Torinóban rendeznek meg. Most vasárnap, azaz december 3-án lesz már a magyar selejtezőn drukkolhatunk.