Hirdetés
Hirdetés

Avokadómagban a biznisz

SZERZŐ: DiningGuide
2016. október 19.
A pennsylvaniai start-up cég szerint legalábbis biztosan. Még egy ok arra, hogy kedvenc zsíros zöldségünk – valójában gyümölcsünk – méretes magja ne a szemétben végezze.
Hirdetés

Az avokadó magjából lehetséges új növényt nevelni, illetve a mag sötétbarna héjának eltávolításával ehető püré vagy liszt készülhet belőle. És íme, most még egy hasznára fény derült.
Greg Ziegler, a Pennsylvania Egyetem élelmezéstudományi professzora rájött, hogy az avokadómagból természetes ételfesték állítható elő. A mag reakcióba lép az oxigénnel, és a színe narancssárgába fordul. Ziegler és kutatócsapata egy általuk kifejlesztett eljárással a piros és a sárga színt is természetes úton elő tudták állítani a magokból, innen már gyorsan megszületett a Persea Naturals névre keresztelt start-up.
A termékek neve AvoColor lett, és már szénsavas italokban, gumicukrokban, süteményekben és fagyikban is sikerrel alkalmazták. Az avokádótermelő- és feldolgozó cégek is érdeklődnek a felfedezés iránt, így óriási mennyiségű magot lehetne az élelmiszeriparban hasznosítani. A start-up célja az FDA, az amerikai élelmiszerbiztonsági és gyógyszerészeti hivatal által elfogadtatni az AvoColor termékeket.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram