Massimo Bottura is részt vett a Kram-Weisshar svéd-német designstúdió újdonságának kifejlesztésében, amit a milánói designhéten mutattak be. Az asztal gyakorlatilag ebédlőasztal és tűzhely egyben, miközben csak az látszik rajta, hogy egy elegáns, némileg futurisztikusra desingolt bútordarab. A SmartSlab Table névre hallgató asztalon azonban nemcsak enni, de főzni is lehet. A felület bevonata karc- és baktériumálló kerámialap érintős felülettel, alatta vannak elhelyezve a főző-, melegítő- és hűtőszálak. A résztvevők tányérjait folyamatosan 42,5 fokon lehet tartani – ez az a hőmérséklet, amit Bottura javasol a kellemes melegen tartáshoz – de közben a poharak alatt hűtőszálak futnak, hogy a bort, pezsgőt vagy egyéb innivalót is a megfelelő hőmérsékleten kortyolgathassuk, az asztal szélén pedig főzni lehet. Nagy pozitívuma, hogy a szakács is folyamatosan része a társaságnak, nem kell a szokásos köröket futnia a tűzhely, a hűtőszekrény és az asztal között.
A stúdió designerei az Iris Ceramica Grouppal együttműködve – akik az intelligens anyagot fejlesztik – szándékaik szerint új irányt jelölnek ki az asztallal: szerintük ugyanis épp itt az ideje, hogy az évtizedek óta egyeduralkodó, szabvány modulokból álló konyha konceptjét alapvetően megváltoztassuk, így várható az asztal továbbgondolása, személyre és igényekre szabása.