A. Gill És Gordon Ramsay
Az egyik legnagyobb nyilvánosságot kapott eset, amikor A. A. Gill a barátnőjével és Joan Collinsszal vacsorázott Gordon Ramsay egyik újonnan nyílt éttermében – illetve csak vacsorázott volna, mert Ramsay személyesen dobta őt ki, nem sokkal az után, hogy leültek az asztalhoz. Magyarázata szerint nem volt kedve személyes támadásokat végighallgatni (Gill előtte már írt rosszat egy étterméről), és egyébként sem tiszteli Gillt mint étteremkritikust. A.A. Gill erre azt válaszolta, hogy Ramsay csodálatos szakács, de másodosztályú ember.
Adam Platt és a ZZ’s Clam Bar
A New York-i éttremkritikus, Adam Platt már a vacsorája vége felé járt a ZZ’s Clam Barban, amikor egy vörös fejű kidobóember kitessékelte, annyi időt sem hagyva neki, hogy kifizesse a fogyasztását. Platt szerint mindezt azért, mert a tulajdonosok egy másik étterméről rosszat írt. A történet iróniája, hogy a kritikus szerint a félbeszakított vacsora csodálatos volt.
Irene Virbila és a Red Medicine
Hat évvel ezelőtt történt, hogy az LA Times kritikusát, Irene Virbilát kitessékelték a Beverly Hills-i Red Medicine étteremből, mert a tulajdonosok úgy gondolták, hogy a beszámolói „kegyetlenek és irracionálisak, és sok ember veszítette el a munkáját miatta”. De miután lefényképezték – hogy soha többet ne mehessen inkognitóban sehova –, és kirakták a képét a honlapjukra, a világháló népe szinte egyöntetűen kiállt Virbila mellett.
Steve Dolinsky és Graham Elliot
Graham Elliot azért rúgta ki az étterméből Steve Dolinskyt, az ABC Chicago étteremkritikusát, mert az egyszer vacsora közben élő tweetben értesítette Twitter-oldala követőit, hogy a vacsora, amit éppen fogyaszt, borzalmas. Mindezt Elliot tanítómestere, Charlie Trotter éttermében tette, ami végtelenül felbosszantotta Elliotot. Azt mondta: „Sajnálom, de ez nekem túlmegy minden határon. Nem szolgálok ki egy olyan embert, aki negatív tweeteket tesz ki a helyről, ahol éppen vacsorázik”. Mondani sem kell, Dolinsky azonnal kitweetelte: „Három fogáson vagyok túl a G.E.B. étteremben, és épp most dobtak ki.”
Ron Lieber és Marc Forgione
Ron Lieber igaziból nem étteremkritikus, hanem a New York Times újságírója, de amikor egy alkalommal a New York-i Marc Forgione étteremben vacsorázott, és meghallotta, hogy a tulaj milyen minősíthetetlen hangon tolja le az egyik emberét többször egymás után, nem bírta tovább, és bement a konyhába. Ott elmondta a véleményét, majd visszaült az asztalához. Forgione kijött, szóváltásba keveredtek, és a vége az lett, hogy a tulaj megkérte a kedves vendéget, hogy hagyja el az éttermét. Forgione számára akkor derült ki, hogy kit küldött el, amikor később felhívták a laptól, hogy kommentálja az esetet. Ron Lieber pedig jól megírta a sztorit a New York Times Diner’s Journal rovatában.