Hirdetés
Hirdetés

Amerika, London, Villány: Bicsár Attila és a Sauska 48

2017. június 20.
"Felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron" – olvastuk néhány nappal ezelőtt a jóízű sorokat a Sauska oldalán. Naná, hogy kíváncsiak lettünk, Bicsár Attilát sikerült pár mondat erejéig elérnünk telefonon. A helyszín adott a villányi borászatban, hiszen egyszerűbb vacsorákkal eddig is működött konyha a birtokon. De vajon mit hoz ki a hazai szakácsszakma […]
Hirdetés

"Felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron" – olvastuk néhány nappal ezelőtt a jóízű sorokat a Sauska oldalán. Naná, hogy kíváncsiak lettünk, Bicsár Attilát sikerült pár mondat erejéig elérnünk telefonon.
A helyszín adott a villányi borászatban, hiszen egyszerűbb vacsorákkal eddig is működött konyha a birtokon. De vajon mit hoz ki a hazai szakácsszakma egyik nagyja, Bicsár Attila a szintén mindig tökéletességre törekvő Sauska Krisztián étterméből?

Sauska Facebook


Eddig egy göngyölt malac és egy csülökpörkölt rilette kovászos uborkával képe került fel a Sauska Facebook-oldalára. "Azt ígérhetem, hogy a legegyszerűbbnek tűnő fogásokban is lesz egy kis csavar. Rövid étlap lesz, azonkívül mindig lesz a kínálatban egy jó minőségű érlelt steak. Egy igazi, testes Sauska cuvééhez mégiscsak kell tudnom adni valamit."
Na igen, a borok: "Szerencsés dolgom van, mert ilyen borászat nincs még egy. Nem a borokhoz kellett ételeket kigondolnom, hanem amit csak szabadon kitalálok, ahhoz mindig találok bort is a Sauskától."
Még ki sem ejtem, hogy fine dining, kérdés nélkül érkezik a válasz.

"Nincs Pacojet, nincs szifon, nem lesznek pöttyök a tányéron, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne minden fogásban valami ötlet. Mindehhez olyan tányérokon fogunk tálalni, amilyenek nincsenek máshol az országban.

Az pedig nem kifejezés, hogy nagyot dob az élményen a villányi panoráma. Az étteremben az az érzése az embernek, mintha csak a természetben lenne."
A külföldi munkáknak tehát vége? "Az eddigi és a jövőbeli utazásaim során összegyűjtött benyomások, tapasztalatok is a Sauska 48 étteremben fognak lecsapódni" – fogalmaz sokat sejtetően Attila, akivel nemsokára egy hosszabb beszélgetésnek is szerét ejtjük.

És hogy mit takar a titokzatos 48?

A Sauska a számozott Cuvée-sorozatával lett híres, a nevezetes prímszámokkal. Sauskáék anno úgy fogalmaztak, hogy nem szerettek volna romantikus borelnevezéseket, ezért döntöttek a számok mellett, akárcsak ahogyan Amerikában sok helyen az utcákat elnevezik. Így tettek most is, a szám pedig nem lehetett kérdéses: a 48-as helyrajzi számon megtalálható étterem 48 vendég fogadására lesz képes.
A Sauska 48 hamarosan látogatható. A tervek szerint az étterem szerdától vasárnapig lesz nyitva, szerdától szombatig ebéddel és vacsorával, vasárnap ebéddel várnak.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram