Hirdetés
Hirdetés

Algás uborkaszörp - Wolf András és Fekete Antonio (Salon) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. május 19.
A Gourmet Fesztiválon általában standtól standig rohangálunk, nehogy valamiről lemaradjunk. Persze mindig lemaradunk, de az biztos, hogy a Salon algás uborkaszörpével hűsítjük majd magunkat. Itt a recept. Csekkoljuk, hogy milyen a házilag készített és milyen a Wolf Andrásé és Fekete Antonioé.
Hirdetés

fotó: DESIGNFood Antonio Photography

fotó: DESIGNFood Antonio Photography


Hozzávalók (15 főre):
  • 1 kg kígyóuborka
  • 0,005 kg spirulina por
  • 0,35 kg cukorszörp (mely 1:1 arányban készült)
  • só (nagyon kevés, az alapízek kerekítésére)

Szervírozáshoz

  • 5 db lime kockára vágva
  • 0,25 dkg kígyóuborka tisztítva, nagyobb kockákra vágva)
  • jégkocka és mentes ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkákat kisebb darabokra vágjuk, majd egy mixer-aprítógépbe helyezzük, hozzáadjuk az összes további hozzávalót, péppé pürésítjük, ezután egy gézlap vagy superbag (mikroszűrő) segítségével leszűrjük. Az így kapott mélyzöld színű szörpöt szervírozzuk az összes további alkotóelemmel.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram