Hirdetés
Hirdetés

A világ legjobb cukrászai is versenyeztek

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 16.
Egy másik kishírünkben írtuk, hogy a legfontosabb sütőipari szakkiállítás, a EUROPAIN keretein belül nemcsak a pékek versenyeznek, de a cukrászok is. A SIRHA cukrászvilágbajnoksága (Coupe du Monde de la Pâtisserie) mellett a  Mondial des Arts Sucrés mindenképpen a jegyzett események közé tartozik és többek között az különbözteti meg a többi versenytől, hogy egy csapatot egy női és egy férfi cukrásznak kell alkotnia.
Hirdetés

Az ötödik alkalommal a múlt héten megrendezett versenyen a vegyes párosoknak két nap során, húsz óra alatt, kilenc versenymunkát kellett prezentálniuk, többek között háromféle bonbont, egy hideg és egy meleg tányérdesszertet, egy mini desszertsüteményt (gâteaux de voyage), egy tortát és külön nézték a pastillage-t (tortából kiemelkedő magas vagy széles cukormassza díszek) is.


A dobogósok: Olaszország (arany), Malajzia (ezüst), Japán (bronz).
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram