Hirdetés
Hirdetés

A világ legdrágább sonkája

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 25.
Egy spanyol termelő, Eduardo Donato sonkája nyerte a Biofach díjat, amit az organikus húsfélék Oscarjának is neveznek. Bár a díjkiosztó nem járt akkora pompával, mint a Hollywood­-i esemény, mégis rengeteget jelent ez a derék sertéstenyésztőnek. Cortagena, ez az apró és eddig ismeretlen falu egyszeriben felkerült a legnagyobb ínyencek térképére, egy-­egy innen származó sonkát pedig 4100 Euróért lehet megvásárolni az üzletekben.
Hirdetés

Senor Donato 25 évvel ezelőtt a falubeli tenyésztőkkel összefogva megmentette a Machado de Jabugo disznót a kihalástól. Ez a fajta kizárólag természetes dolgokat eszik, tápot egyáltalán nem. Mára 22 500 példány él belőlük a falut övező erdőkben. Donato egy évben mindössze 80 sonkát készít. Az állatoknak három évre van szükségük a szokásos gyorshizlalással szemben arra, hogy teljesen kifejlődjenek, de ez sem jelent garanciát minden esetben a magas minőségre.
A boldog termelő szerint nagy titok nincs, hacsak nem a türelme, elhivatottsága és a munkában lelt különleges öröme jelenti azt.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram