Egy ázsiai, gyémántokkal kereskedő cég előrukkolt a világ legdrágább degusztációs menüjével, ami – nem csalás, nem ámítás – kétmillió dollárba kerül. A World of Diamonds Group és a szingapúri CÉ LA VI olyan kóstoló menüt alkotott, amelyben a helikopteres szállítás, hajókázás és némi gyémánt is szerepel.
De hogy pontosan mi a menü?
Először is, az élmény 8 órás, tehát óránként 250.000 dollárba kerül. Szingapúrban lehet igénybe venni, és egy 45 perces helikopteres kirándulással kezdődik. A vendégek ezután Rolls Royce-ba szállnak, hogy eljussanak egy luxusyachtig, amivel krúzolhatnak kicsit a tengeren. Az étekezésre végül az ikonikus Marina Bay Sands Hotelben kerül sor.
A fogások között a pezsgőhabbal tálalt belon-osztrigától kezdve az almafa-szénen grillezett Mishima hátszínig rengeteg ritkaság szerepel. Ami talán azonban a számunkra legérdekesebb, hogy az italok között helyet kap egy 1972-es Oremus Tokaji Aszú is (5 puttonyos), de azért az 1962-es Chateau Haut-Brion sem emíltésre méltatlan tétel.
És hogy miért kerül mindez 2 millió dollárba? Például azért, mert a vendégek hazavihetnek egy-egy pár gyámánttal kirakott evőpálcikát is, amelybe a nevük is bele van gravírozva, valamint egy 2.08 karátos kék gyémánt gyűrűt is, ami szinte indokolja, hogy a vacsora során leánykérésekre is sor kerülhessen.
Forrás: finedininglovers.com