Hirdetés
Hirdetés

A világ egyik legjobb éttermét súlyosan lefokozták

SZERZŐ: DiningGuide
2016. január 21.
Ilyen-olyan okokból rendre előkerül a gasztronómiai sajtóban (persze nagy kérdőjellel a mondat végén), hogy a fine dining-nak vége, a fehér kesztyűt kukába lehet dobni, jobb, ha szanaszét törve szemetes zsákba kerülnek a csipeszek, mint öncélúskodnak itt egyesek, menjenek már a fenébe.
Hirdetés

A amerikai Forbes-ban most éppen annak apropóján szegezték az olvasóknak a kérdést, hogy az éttermi dolgokban mindig is irányadónak számító New York Times kritikusa, Pete Wells pár nappal ezelőtt nem átalkodott két (nem Michelin) csillagtól megfosztani a világhírű Thomas Keller világhírű Per Se-jét, és írása végén bevinni a kegyelemdöfést: New York egyik legrosszabb ajánlata a hely.
Az ajánlat szó hallatán erőteljesen a pénztárcára kell gondolni, mert Wells úr ugyan nem zengett ódákat az ételekről sem, de, hogy mindezért ilyen mélyen kelljen a zsebbe nyúlni...hallatlan. Lett is nagy felhördülés a dologból, amit az ironikus hangvételünk miatt talán nem lehet kiérezni, de elég csak rákattintani például a Slate reakciójára vagy a lecsekkolni az Eatert (ami összegyűjtötte "a nép" gondolatait) és máris képet kapunk az esett súlyáról. Mégicsak a New York Times, mégiscsak a világ egyik legnevesebb séfje és zászlóshajó étterme. Bár Keller még nem reagált a kritikával kapcsolatban.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram