Hirdetés
Hirdetés

A majdnem alkimista: Mike Bagale

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 4.
A chicagói Mike Bagale szeret kísérletezni, és tervei már-már ördöginek is nevezhetőek. Ő az, aki a világon először lebegő ételeket volt képes előállítani.
Hirdetés

Hogyan kell ezt elképzelni? Bagale ehető léggömböket tálal, amelyekben ízesített levegő van. És hogy mennyire eredményes a kísérlet? Talán nem is kell hosszan magyarázni, elég annyi, hogy az Alinea, ahol Bagale executive chef, három Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Az étteremben igencsak komolyan veszik azt a szabályt, hogy az étkezésből élmény szülessen, és esetenként egészen meghökkentő meglepetésekkel állnak elő. A léggömb csak a kezdet, van olyan csokoládé desszert, amit a vendégek asztalánál állítanak össze, érdemes megnézni a videót. Az Alinea bizonyos időközönként Európában és Miamiban is megjelenik.
Íme, egy egyperces videó Bagale degusztációs menüjéről, amelyben a léggömb is szerepel.
A kísérletező kedvű séfet pedig ITT lehet követni az Instagramon.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram