Hirdetés
Hirdetés

A konyhai malőrök Darwin-díját Firenzében vitték el

SZERZŐ: diningguide
2018. március 29.
Egy tésztaétel elkészítéséhez, mint tudjuk, (leg)alsó hangon két hozzávalóra van szükségünk. Olaszországban tanuló amerikai cserediákok a kettőből az egyikről sajnos megfeledkeztek. Konyhai balesetekből ritkán lesz nemzetközi szintű hír, hát íme, a kivétel!
Hirdetés

A Travel and Leisure magazin híradása szerint három, Firenzében tanuló, húszéves amerikai diák a helyi gasztronómiával ismerkedett. A boltban vásárolt tésztát belvárosi apartmanjuk konyhájában tervezték elkészíteni. Elkövettek azonban egy aprócska hibát: a száraz tésztával teli lábast víz nélkül tették fel a tűzre. Néhány perc elteltével a száraz tészta lángra kapott, és a lángok gyorsan tovább terjedtek a bútorzatra. A keletkezett tüzet végül a tűzoltóknak kellett eloltaniuk.
Miután a híres firenzei Cibrèo étterem séfje, Fabio Picchi hírét vette az incidensnek, egy négyórás főzőtanfolyamot ajánlott fel a diákoknak, akik így jó eséllyel még a lábas vízzel való megtöltésén túl is elsajátíthatnak egy-két trükköt az olasz gasztronómiából...
Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram