Hirdetés
Hirdetés

A forró csoki nyíló virága

SZERZŐ: DiningGuide
2016. november 17.
A francia cukrász, Dominique Ansel akkor vált híressé, amikor „cronut” nevű, croissant és fánk keresztezésével létrehozott süteménye lett az egyik legmenőbb édesség New Yorkban. Azóta többen feltalálták a spanyolviaszt és kereszteztek mindenféle édességet egymással, így van már cupcaron (cupcake + macaron), macaronut (macaron + donut), cruffin (croissant + muffin). Ansel azonban mindig új utakon jár, […]
Hirdetés

A francia cukrász, Dominique Ansel akkor vált híressé, amikor „cronut” nevű, croissant és fánk keresztezésével létrehozott süteménye lett az egyik legmenőbb édesség New Yorkban. Azóta többen feltalálták a spanyolviaszt és kereszteztek mindenféle édességet egymással, így van már cupcaron (cupcake + macaron), macaronut (macaron + donut), cruffin (croissant + muffin). Ansel azonban mindig új utakon jár, nem utánoz senkit, inkább valami sosem látott újdonságot talál ki. Legújabb alkotása a pillecukor-virágokat hajtó forró csoki. Az ötlet lényege egy előre megformázott pillecukor, amit ha rádobunk a meleg italra, a szemünk előtt nyílik ki, mint a virág a természetfimek gyorsított felvételein. És ha ez nem lenne elég: a szirmok között egy csokoládé trüffel is megbújik, maga a forró csoki pedig a világ egyik legjobb minőségű csokoládéjából, Varlhonából készül.
A forró csokiban kinyíló virág egyelőre csak Ansel új, tokiói cukrászdájában került fel az étlapra, de biztos sokan alig várják, hogy lássák kinyílni a pillecukor-virágot.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram