Hirdetés
Hirdetés

A felelős gasztronómia győzött a Fenntarthatósági Napon

SZERZŐ: DiningGuide
2014. szeptember 28.
A környezetbarát étkezést támogató Felelős Gasztrohős kezdeményezés nyerte a 7. Fenntarthatósági Nap Kiállítói díját.
Hirdetés

Az immár hetedik alkalommal megrendezett Fenntarthatósági Nap kiállítói versenyén ismét szép helyezést ért el a Felelős Gaztrohős csapata: a tavalyi második hely után idén a legtöbb látogató a környezetbarát éttermeket összefogó kezdeményezésre adta le szavazatát. Az eseményen a Felelős Gasztrohős önkéntesek segítségével szórakoztatta a résztvevőket a fenntartható étkezéssel és a “zöld” éttermekkel kapcsolatos kvízekkel, keresztrejtvényekkel és a témához kapcsolatos játékokkal.
Ez volt az első év, hogy a szervezők a Felelős Gasztrohős Hálózat éttermeit is meghívták a rendezvényre. Huszonnégy társukhoz hasonlóan a három jelen lévő étterem - a magyar halakkal dolgozó Halkakas Halbisztró, az állati eredetű alapanyagoktól mentes ételeket kínáló Kozmosz Vegán Étterem, és az egészséges életmódra áttérőknek segítő Avokádó Ételmanufaktúra - korábban mind megszerezték a Fenntartható Étterem minősítést. A rendezvényen biológiailag lebomló tányérokból, környezetbarát evőeszközökkel kínálták finomságaikat a résztvevőknek.
“Végtelenül örülünk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a környezetbarát étkezés iránt, amely egyrészt az ilyen eseményeken, másrészt az éttermi hálózat növekedésében mutatkozik meg.” - mondta Varga Judit, a kezdeményezés egyik ötletgazdája. “Azzal, hogy mit teszünk a tányérunkra, valóban kezünkbe vehetjük a döntést arról, hogy a jövőben is szeretnénk-e hazai, egészséges élelmiszereket enni - és persze arról, hogy milyen jövőt képzelünk el a Földnek.”
A Felelős Gaztrohős kezdeményezéssel az Ökológiai Evolúció Alapítvány célja a felelős - vagyis fenntartható és egészséges - étkezési kultúra elterjesztése Magyarországon. A szemléletformálás elősegítése és a felelős döntések ösztönzése érdekében a kezdeményezés mögött álló csapat felkutatja a felelősen működő vendéglátóhelyeket, és élményeikről beszámol a Felelős Gasztrohős blogon. A fenntartható éttermek emellett csatlakozhatnak a Felelős Gasztrohős Hálózathoz, amely segítségével a vendégeik felé hatékonyan kommunikálhatják környezetbarát működési elveiket, és egymással is megoszthatják tudásukat. A Hálózat jelenleg 27 taggal rendelkezik.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram