Hirdetés
Hirdetés

A dán szakácsok korábban halnak

SZERZŐ: DiningGuide
2015. augusztus 3.
Legalábbis egy új tanulmány szerint Dániában a szakácsok 5-6 évvel korábban halnak az átlagnál.
Hirdetés

Ez persze annyira nem meglepő, rengeteg a szakács-szakmához köthető betegség: a szív- és tüdőbajoktól egészen az alkohol miatt kialakuló májbetegségekig terjed a skála, de ide sorolják a munkahelyi baleseteket is.
Azzal a Munchies cikke sem mond sok újat, hogy konyhán dolgozni kemény dolog: heti 70-80 óra fizikai munka, egész nap stressz, kevés alvás, a váltott műszakok megoldása szinte lehetetlen. Ami szomorú, hogy Victor Wågman, a koppenhágai Bror étterem tulajdonosa és a Noma korábbi sous chefje nem igazán lát lehetőséget a változásra: a technológiai fejlődés sem segít, mivel a konyhai túlnyomó részét manuálisan végzik.
Mondjuk a szakma alapjaiban nem különbözik a világon, mert amennyit egy dán dolgozik, amennyi cigarettát elszív egy nap vagy stresszel a szerviz miatt, az nagy valószínűséggel Magyarországon sincs másképp.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram