Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

A KNRDY a Belvárosban a Bazilikához közel, az Október 6.utca forgalmas részén helyezkedik el, nagy üvegablakos portállal és egy elegáns amerikai nagyvárosi steakhouse tökéletes hangulatával egészen a legapróbb részletekig. Fém, üveg, fa tökéletes ötvözete. A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. Az étlap szűk, jól összerakott és kétséget sem hagy afelől, hogy itt húst kell rendelni. Az árak borsosak, de az itt kínált minőségi húsokat a világ minden táján meg kell fizetni. »

Első benyomás

Az Andrássy út vége felé, a villanegyedben, ahol aránylag tágas kertek övezte paloták kacsintanak ki a lombos fák mögül, van egy Bauhaus stílust idéző butikhotel. Itt, ebben az épületben kapott helyet a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem. »

Kecskemét központjában magyaros ételekre specializálódott, azokat némileg modernizáló elegáns bisztró-étterem. A visszafogott fehér-barna színvilágú enteriőrt és a század eleji fa bútorokat a falon elhelyezett ételfotók súlyosbítják. Az adagok megrendítőek és a legtöbb fogás túlkomplikált. A kínálat széles, de nem követi a szezonális váltásokat, és a helyi jellegzetességek is szinte teljesen hiányoznak belőle. A borválaszék széles, a szervíz pontos és diszkrét. »

Első benyomás

Erzsébetváros mértani közepén van pár háztömbnyi terület, ami épp elég távol esik a Körúttól, Andrássytól és a ligettől, hogy turista véletlenül se tévedjen arra. Ez a pár sarok őrzi még Pest régi hangulatát, és figuráit. Látványosság nincs sok erre, de a lényeg itt van. Nem az a környék, ahol romkocsmák, pezsgőbárok és bisztrócsodák nyitnak egymásra nap, mint nap, ezért is hallgattuk kétkedve, hogy az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás

Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam, hogy életem korábbi hüttéi meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát, mert akkor biztosan még kevesebbet síeltem volna, ha egyáltalán... »

Az Alpár utcai bisztróban megtaláltuk a bizonyítékot közép-ázsiai eredetünkre. Van remény, ha így folytatjuk talpra állhat a magyar konyha, ázsiai gyökereinkhez kell csak visszatérnünk. »

Első benyomás

Pécs mediterrán hangulatú – és eléggé megviselt – belvárosi terén az All' Elefante szomszédságában, és azzal egy teraszon osztozkodva, találjuk a 2013 elején megnyitott Jókai Bisztrót. Belépve a dekorációs elemként is használt, helyi viszonylatban mindenképpen kiemelkedő borválaszték vonzza a tekintetet. Stílusos a dizájn, ámde a belmagasság az üresség látszatát kelti, amit az üde színfoltként használt, plafonról csüngő orchideák sem tudnak feloldani. Az üresség látszata ellenére az asztalok mégiscsak egy kicsit zsúfoltan vannak elhelyezve. »

Patinás környezetben a belváros szívében található az éppen megújuló Ferenciek tere közelében egy hangulatos saroképület földszintjén a nagypolgári kávéházi hangulatú belsővel rendelkező kávéház-étterem. Az étlap ugyan a mai trendeknek megfelelően szűk, ám a választék érezhetően a rólunk nem sokat tudó külföldieknek szól. A felszolgálás rutinos de személytelen és az ételekre meglepően sokat kell várni. »

Első benyomás

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

A Bazilika előtti tér oldalában levő modern minimalista étterem falait hentesüzletet idéző fehér csempe borítja, díszhelyen áll a Josper grillsütő. A séf Takács Lajos, akinek a neve jól ismert a város ínyencei előtt. A Gold bisztró és az Olmipia is kultikus hellyé vált ténykedése alatt, és legnagyobb erénye mindig az volt, amit itt is kamatoztat: a hús ismerete és tisztelete, a családjában generációk alatt felhalmozott hentes-tudás perfekcionista bemutatása. A bisztrós étlap sok különleges és egzotikus ételt is kínál magasabb árkategóriában, de délben három fogás 3000 Ft alatt megúszahtó a napi ajánlatból, így az egyik legjobb ár/érték arányú üzleti ebéd a városban. Igaz a méretes adagok a délutáni munkatempót erősen visszavethetik. A szervíz gyors, szakszerű és üdítően jókedélyű. »

Nem véletlenül annyi ember törzshelye...

A főváros egyik legnépszerűbb kávézó, reggeliző és találkahelye, hangulatos belsővel, árnyas terasszal a pesti Broadway szívében. Étlapja különösebb koncepció nélkül összeválogatott magyar és nemzetközi fogásokból áll és változatos szezonális heti ajánlatokkal bővített. A hangulat otthonos, amihez figyelmes és kedves felszolgálás társul. Megbízható, egyenletes minőség és jó ár-érték arány jellemzi. nem véletlenül vált annyi pesti törzshelyévé. »

Első benyomás

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról. Egy olyan bisztró, ami több akar lenni. A séf csúcsgasztronómiai aspirációiból sokat profitál a vendég is, de ebben a műfajban nehezebb megfelelni a gyorsaság, pontosság és a kedvező ár követelményeinek. Ha a konyha kicsit lazítana, egyszerűsítene, talán több lehetőség volna a szezonális alapanyagok beépítésére, és a környékbeli termékek felkutatására is. »

Első benyomás

Érdekes a helyszínválasztás: a IX. kerület rehabilitált részén egy elegáns, környezetétől teljes mértékben elütő éttermet nyitni merész vállalkozás. Kíváncsian várjuk, mit tartogat számunkra a honlapja alapján oly ígéretes Petrus Restaurant. Nagyon egyszerű, ugyanakkor erős, magabiztos mottót választott a tulajdonos-séf Feke Zoltán: “a mi előnyünk az, hogy tudunk főzni.” Lássuk, így van-e! »

Kenyérszerelem, fantázia

Két csavart márványoszlop minden erőlködés nélkül tartja a freskóval díszített boltozatos mennyezetet. Ez a mondat csak halvány árnyéka annak a látványnak, amit az érzékeknek be kell fogadnia belépve a New York Palota Salon éttermébe. Az amúgy is eklektikus, olasz reneszánszt idéző New York Palota tereitől üvegajtóval leválasztott Salon étteremben, ha lehet még fokozottabban jelenik meg ezt a pompázatos stílus. Az ökrösszekér méretű muránói csillár fényénél a Salon diszkrét termeiben uralkodó belsőépítészeti fantáziához méltó kulináris műhely működik. »

Nehezen megbocsájtható helyszínen működik Budapest egyik legjobb japán étterme. Nem is bocsátunk meg neki soha, mégis rendszeresen elzarándokolunk és egy zen buddhista szerzetes nyugalmával nem rendelkezve tudjuk nem elviselni a zarándokút nyűgét. A visszaúton viszont még mindig meditálva az ételekről egy kicsit mégis megnyugszunk, újra és újra elhatározzuk, hogy nekivágunk az Útnak. »

Aprajev liba-, és báránynapot tart

Nem tagadom, Litauszki konyhája csábított. Az is tény, hogy nekem történetem van Litauszkival, akár nevezhetjük elfogultságnak is. »

Valamiért mindig a Sushiálmok jut eszembe a budai pincehelyiségbe lépve. A tulajdonos, Sachi Okuyama pont olyan csendesen, fegyelmezetten, figyelmesen viselkedik mindig, mint Jiro Ono a világ legjobb sushi mestere. A párhuzam már csak azért is áll, mert Nobu ide, Nobu oda, Budapest egyik legjobb sushi mestere az Okuyama no Sushiban dolgozik. »

Még mindig nyerő szám

A tulajdonos olyan magyar éttermet szeretett volna létrehozni, amely visszaadja az elfeledett és hiányzó „Szindbádos” gasztronómiai élményt, de mindezt originálisan és újszerűen. Az elgondolást sikerült megvalósítani: békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, a legjobb alapanyagokból elkészítve, új technikák és eljárások alkalmazásával. Mindezt a város egyik legszebb helyén, a Várban. »

A hömpölygő diszkontgulyás folyamtól alig két sarokra itt valódi jófajta gulyás kapható, és a bennfentesek tudni vélik, hogy ebben a térben, de mégis attól elválasztva nyílik hamarosan az újragondolt Bábel étterem. »

Kis-Olaszország a téren

Olasz éttermet csak teljes következetességgel szabad vinni. Minden általján, vagy magyarosított fogást száműzni, következetesen törekedni az olasz receptekre, elkészítési módra, alapanyagokra, és ami még fontosabb, a jó értelemben vett olasz konyhai gondolkodásra. »

Oldalak:  |  | | | | | | 26

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink