Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Ráncfelvarrták

A Fujiban enni nem olcsó, de kifogástalan alapanyagokból dolgozó autentikus konyha és a profi kiszolgálás miatt érdemes. »

Önmegvalósítás Egerben

Az Imola a magyar vidék egyik gasztronómiai fellegvára. Kötelező, nem csak elhinni, hanem ki is próbálni. »

Első benyomás - Ismeretlen modell

A dunabogdányi pisztrángos olyan intézmény, amilyenből nagyon kevés akad az országban. Nincs hosszú étlap, jóformán csak egyetlen alapanyagra épül az egész. A tulajdonos a halsütés megszállottja. Maga neveli a Szentendrei-szigeten az Amerikából származó szivárványos pisztrángokat, és az elkészítés minden fázisára is ügyel. »

Szívvel, lélekkel

Szeretjük a sikertörténeteket: az Anyukám Mondta pedig az. Egy kicsiny borsodi városban, Encsen nyitott pizzériát egy világot megjárt szakmabeli testvérpár, mindannyiunk nagy örömére. »

Mangalica japánul

A Gellért-hegy lábánál található egy apró, autentikus japán étterem, Iio Kinya úr gondozásában. »

Lehetünk barátok

A Vigyázó Ferenc utcában virít a hazai gasztro szósöl média legvadabb fenegyereke, a Mák. »

Kíváncsiak voltunk, változott-e valami az alatt a rövid idő alatt, amióta megkapta a Michelin-csillagot a Gerbeaud-ház ékköve. »

Árulkodó jelek

A Krizia valójában egy olasz intézmény. Nem annyira híres, mint a városban működő egynémely újabb trattoria vagy osteria, de talán nem is ezekre a babérokra pályázik. »

Csináljuk gyakrabban!

Ugyanazt a visszafogott eleganciát sugározza, mint annak idején, van valami nagyvilági, de mégis meghitt ebben a helyiségben, a kilátás egyszerűen pazar és szinte büszkének érzi magát az ember, hogy van a városban egy ilyen kiemelkedő adottságú hely. »

Nem élünk panasszal

Az Enoteca Corso kiváló étterem, jó konyhával, tudatosan kiválasztott alapanyagokkal és szinergiákkal. »

Az élvezet a lényeg

Hosszú évtizedekig volt az örökös második a rendszerváltás előtt, de ugyanakkor meg is tudott újulni, fel tudta frissíteni ételei stílusát. »

Városi legendák

Ennek ellenére összességében kellemes, családias hely, korrekt kiszolgálással, remek borválasztékkal és kiváló rántott hússal. Végül is, ez önmagában abba a hitbe képes ringatni, hogy a Várban is beköszöntött a gasztroforradalom. »

Talján testvérek

Ugyan egy pesti étterem sohasem helyettesíthet még egy egynapos toszkán kirándulást sem, de itt majdnem úgy éreztük magunkat, persze még van min javítani, de nincs messze tőle. »

Csirke 5.0

A Solier a leglényegesebb pontokon kitűnőre vizsgázik: segítőkész, kedves pincér, egy-egy emlékezetesen remek főétel, regionális alapanyagok és megfizethető árak. »

Biztos választás

Imádtuk, amikor ez volt Budapest egyik legjobbja, mielőtt még Fausto di Vora át nem költöztette csúcsgasztronómiai éttermét a Székely Mihály utcába. Ezután a Dohány utcai helyet átkeresztelték Osteria névre, fogadóra úgymond. »

Ceremónia nélkül

Igazi csapongó tehetség lakozik az Olimpiában, aki mintha alig tudná magát fékezni, miközben vonzódik a perfekcióhoz, némelykor meg könnyed kézzel szórja ösztönös megérzéseit a tányérra. »

A részleteken múlik

Valójában a helyzet az, hogy az ország ebben a műfajban nem sokat kínál, ahol komplex japán kulináris élményben lehetne részünk. Tehát bármennyire is fájlaljuk a tapasztalt botlásokat, a szigorúság annak tudható be, hogy nem sok hibádzik, hogy jó legyen. »

Első benyomás - Falusi lagzi

Legszívesebben magam is rácsibukolnék a bőséges ebéd után, mint azt teszi a néhai Walter a bárpult oldalát díszítő fényképen, ki népes családja körében elégedetten pöfékel, és néz szembe a kamera lencséjén keresztül az örökkévalósággal. »

Kétségkívül mérföldkő

Az a helyzet, hogy a Nobu jó. A Nobu nagyon jó. »

Kerek történet

A Csalogány 26 bisztró számos éttermi lista éllovasa, Budapest egyik legfelkészültebb konyhai stábjával rendelkezik. »

Oldalak:  |  | | | | | | | | 9 | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink