Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Első benyomás

Kerekesen nem fog múlni, szereti, amit csinál, makacs, és úgy érzem egyre jobban érzi, hogy mi a dolga a magyar konyha régi ízeinek megismertetése területén. »

Első benyomás

Mit tudhat egy étterem egy konferencia központ aljában? Meglepően sokat. A konyhán: Buday Péter. »

Már-már bizarrnak is nevezhető kísérlet a kipufogógáztól és amerikai diákcsoportoktól terhelt belvárosi kereszteződésben igényes gasztronómiával próbálkozni. Megnéztük, hogy miként birkózik a kihívással Fülepi Kálmán séf és csapata. »

A rántott hús Paganinije

Tiszta ízek, átgondolt, néhol tréfás tálalás. Mégis azt érzem, hogy a mindenáron való megfelelni akarás itt-ott ront a minőségen, pedig csak a maguk feltette mércét kell megugorniuk, és minden rendben lesz. Értik a dolgukat. »

Első benyomás - Multifunkci

Nem nagyon szeretem a Nyugati közvetlen környezetét, mert riasztó, de nem abban a nagyvárosias értelemben, ahogy a Termini környéke, hanem olyan zavaros és budapesti értelemben. Nem szeretem továbbá a műanyag tucatbútorokat a tucat-díszburkolaton tucat-szponzornapernyővel. Szeretek viszont jót enni, olcsón. És szeretem az igyekvő, elhivatott vállalkozókat. »

Tüzes és puritán

A Telepy utcában megtelepedett szecsuáni konyhát képviselő étterem úgy tűnik, nem akar változtatni a sokak elismerését elnyerő specialitásain. »

Egy étteremnek ilyennek kell lennie

Faustót már senkinek nem kell bemutatni, talán már a 20 éves évfordulója is közeleghet annak, hogy önállósította magát Oreste úr Marco Polo nevű étterméből, és sikerre vitte sajátját a Dohány utcában. »

Elképzelt klasszikus

A kisebb egyensúlytalanságok és erőltetések ellenére a Borkonyhának remélhetőleg nemcsak jelene, hanem fényes jövője is van. »

Szelíd nőiesség

Ahányszor ide hoz a jó sors, mindig bizonyos elégtétellel állapítjuk meg, hogy létezik az a szóösszetétel, hogy kiegyensúlyozott belső tér. »

Nyelveken szólok

Még mielőtt a Váci utcából a Március 15-e térre költözne a Pesti István vezette Babel, többször is beültünk, teszteltünk. Két teszt egyben. »

Első benyomás - Menza a palotában

Nemrég összegyűjtöttük Pest legjobb ebédmenüs helyeit. Akkor kimaradt a Gasztro Deák nevű önkiszolgáló is. Első benyomással pótoljuk. »

Ételbár. Gondolkozzunk el picit mélyebben a kifejezés remegő izgalmat okozó szemantikáján, amely Budapest talán legjobb kifőzdéjét álcázza. Minden bizonnyal egy méltóságteljes, tekintélyt parancsoló elnevezés volt a cél; komolyan gondolták. »

Szása módra

Minőségi orosz konyhára bukkanni itthon nehéz, talán a történelem furcsa fintora ez, pedig az új generáció már rossz emlékektől mentesen, nyitottsággal vághat bele egy cári gasztrokalandba, akár az Arany Kaviárban. »

Első benyomás

Először is jegyezzük meg, hogy Csarnok tér 5., szótagolom a gyengébbek kedvéért: csar – nok – tér - öt… »

A kockás terítő és Kovács Kati repíti a hangulatot az ideáltipikus kifőzdében. »

Retróbomba, nosztalgiagránát, virágmintás csomagolópapírban. »

Ráncfelvarrták

A Fujiban enni nem olcsó, de kifogástalan alapanyagokból dolgozó autentikus konyha és a profi kiszolgálás miatt érdemes. »

Önmegvalósítás Egerben

Az Imola a magyar vidék egyik gasztronómiai fellegvára. Kötelező, nem csak elhinni, hanem ki is próbálni. »

Első benyomás - Ismeretlen modell

A dunabogdányi pisztrángos olyan intézmény, amilyenből nagyon kevés akad az országban. Nincs hosszú étlap, jóformán csak egyetlen alapanyagra épül az egész. A tulajdonos a halsütés megszállottja. Maga neveli a Szentendrei-szigeten az Amerikából származó szivárványos pisztrángokat, és az elkészítés minden fázisára is ügyel. »

Szívvel, lélekkel

Szeretjük a sikertörténeteket: az Anyukám Mondta pedig az. Egy kicsiny borsodi városban, Encsen nyitott pizzériát egy világot megjárt szakmabeli testvérpár, mindannyiunk nagy örömére. »

Oldalak:  |  | | | | | | | | 9 | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink