Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Első benyomás

Kerekesen nem fog múlni, szereti, amit csinál, makacs, és úgy érzem egyre jobban érzi, hogy mi a dolga a magyar konyha régi ízeinek megismertetése területén. »

Első benyomás

Mit tudhat egy étterem egy konferencia központ aljában? Meglepően sokat. A konyhán: Buday Péter. »

Már-már bizarrnak is nevezhető kísérlet a kipufogógáztól és amerikai diákcsoportoktól terhelt belvárosi kereszteződésben igényes gasztronómiával próbálkozni. Megnéztük, hogy miként birkózik a kihívással Fülepi Kálmán séf és csapata. »

A rántott hús Paganinije

Tiszta ízek, átgondolt, néhol tréfás tálalás. Mégis azt érzem, hogy a mindenáron való megfelelni akarás itt-ott ront a minőségen, pedig csak a maguk feltette mércét kell megugorniuk, és minden rendben lesz. Értik a dolgukat. »

Első benyomás - Multifunkci

Nem nagyon szeretem a Nyugati közvetlen környezetét, mert riasztó, de nem abban a nagyvárosias értelemben, ahogy a Termini környéke, hanem olyan zavaros és budapesti értelemben. Nem szeretem továbbá a műanyag tucatbútorokat a tucat-díszburkolaton tucat-szponzornapernyővel. Szeretek viszont jót enni, olcsón. És szeretem az igyekvő, elhivatott vállalkozókat. »

Tüzes és puritán

A Telepy utcában megtelepedett szecsuáni konyhát képviselő étterem úgy tűnik, nem akar változtatni a sokak elismerését elnyerő specialitásain. »

Egy étteremnek ilyennek kell lennie

Faustót már senkinek nem kell bemutatni, talán már a 20 éves évfordulója is közeleghet annak, hogy önállósította magát Oreste úr Marco Polo nevű étterméből, és sikerre vitte sajátját a Dohány utcában. »

Elképzelt klasszikus

A kisebb egyensúlytalanságok és erőltetések ellenére a Borkonyhának remélhetőleg nemcsak jelene, hanem fényes jövője is van. »

Szelíd nőiesség

Ahányszor ide hoz a jó sors, mindig bizonyos elégtétellel állapítjuk meg, hogy létezik az a szóösszetétel, hogy kiegyensúlyozott belső tér. »

Nyelveken szólok

Még mielőtt a Váci utcából a Március 15-e térre költözne a Pesti István vezette Babel, többször is beültünk, teszteltünk. Két teszt egyben. »

Első benyomás - Menza a palotában

Nemrég összegyűjtöttük Pest legjobb ebédmenüs helyeit. Akkor kimaradt a Gasztro Deák nevű önkiszolgáló is. Első benyomással pótoljuk. »

Ételbár. Gondolkozzunk el picit mélyebben a kifejezés remegő izgalmat okozó szemantikáján, amely Budapest talán legjobb kifőzdéjét álcázza. Minden bizonnyal egy méltóságteljes, tekintélyt parancsoló elnevezés volt a cél; komolyan gondolták. »

Szása módra

Minőségi orosz konyhára bukkanni itthon nehéz, talán a történelem furcsa fintora ez, pedig az új generáció már rossz emlékektől mentesen, nyitottsággal vághat bele egy cári gasztrokalandba, akár az Arany Kaviárban. »

Első benyomás

Először is jegyezzük meg, hogy Csarnok tér 5., szótagolom a gyengébbek kedvéért: csar – nok – tér - öt… »

A kockás terítő és Kovács Kati repíti a hangulatot az ideáltipikus kifőzdében. »

Retróbomba, nosztalgiagránát, virágmintás csomagolópapírban. »

Ráncfelvarrták

A Fujiban enni nem olcsó, de kifogástalan alapanyagokból dolgozó autentikus konyha és a profi kiszolgálás miatt érdemes. »

Önmegvalósítás Egerben

Az Imola a magyar vidék egyik gasztronómiai fellegvára. Kötelező, nem csak elhinni, hanem ki is próbálni. »

Első benyomás - Ismeretlen modell

A dunabogdányi pisztrángos olyan intézmény, amilyenből nagyon kevés akad az országban. Nincs hosszú étlap, jóformán csak egyetlen alapanyagra épül az egész. A tulajdonos a halsütés megszállottja. Maga neveli a Szentendrei-szigeten az Amerikából származó szivárványos pisztrángokat, és az elkészítés minden fázisára is ügyel. »

Szívvel, lélekkel

Szeretjük a sikertörténeteket: az Anyukám Mondta pedig az. Egy kicsiny borsodi városban, Encsen nyitott pizzériát egy világot megjárt szakmabeli testvérpár, mindannyiunk nagy örömére. »

Oldalak:  |  | | | | | | | 8 | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink