Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

Egy kedves, joviális öregúrról vagy egy takaros, életvidám néniről nehéz bármi rosszat mondani. A Kádárral ez a helyzet, rosszkedvűen boncol az ember egy vidáman vakkantgató, öreg pulikutyát. »

Gyönyörű épület Tállya közepén, hatalmas, kitárt kapuk. Megérkeztünk az Oroszlános Borvendéglőbe. Hatalmas terasz, nyáron igencsak kellemes lehet kint ebédelni, ám mi hidegben érkezünk, sietünk befele: melegre vágyunk. »

Minden apró tévedés ellenére, ide még vissza fogunk térni! »

Újbor konyha

A Borkonyha elhelyezkedése és enteriőrje kiemelkedő adottságok, ha e kifinomult stílus a tányérokon is szűkebb mezsgyét, változatlanul bátor, de jobban körülhatárolt mozgásteret eredményez, úgy valódi magyar borbisztró születéséről beszélhetünk – a fiatal bor beérik. »

Természetes kiválasztódás

Az Onyx 2011-es éve felemelő: a Gault Millau kalauz kiemelkedő 16 pontos értékelését tavaly óta őrző étterem megkapta első Michelin-csillagát. Vezető magyar séfek eddig nem részesültek hasonló elismerésben itthon. Konyhájukat a kezdetek óta a tanulni akarás, a tökéletességre való törekvés és szerénység jellemzi, de senkit ne tévesszen meg a protestáns etika: a magyar konyha magabiztos csúcsragadozójáról van szó. »

Sok szín, képek a falon, hat, különböző stílusú helyiség, franciás lazaság. Megérkeztünk az Ős Kajánba. Kicsit bohémos az egész, önkéntelenül igyekszünk átvenni a hangulatot. »

Mintha tényleg hazaérkeznénk, nagy örömmel lépünk be az encsi étterembe. »

A Mák jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát. »

Pozitív kisugárzás

A Két Szerecsen erőssége remek hangulatában, valamint korrekt ételeket és egyenletes minőséget kínáló konyhájában rejlik. Nem tör a csúcsokra, pozitív kisugárzása azonban jó eséllyel teszi törzshellyé, és ez már bőven elég. »

A Déryné erőssége remek elhelyezkedésében, jó marketingjében és hangulatos díszleteiben rejlik. Ha sikerülne levetni a személyzet helyenként lekezelő stílusát és a konyha apróbb-nagyobb hibáit, akár nagyon jó étterem is válhatna belőle. »

Megáll az idő

Hogy egy étterem sikerében mekkora szerepe van annak, hol helyezkedik el, arról lehet vitatkozni. Hogy a konyhának és a séfnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, ha egy helyet szeretnek a vendégek, már kevésbé. Arról pedig, hogy a Rosenstein ma Budapesten etalonnak számít a klasszikus, polgári vendéglős műfajban, lehet ugyan, de nincs értelme. »

Első benyomás - Korea Magyarországon

Jó tudni, hogy a világ nagy konyháinak még egy tökéletes képviselője van Magyarországon. »

Nemcsak a kolbászfesztivál miatt érdemes elutazni Békéscsabára. »

Kreatív tartalékok és disszonancia

A három éve újra kitalált étterem bizonyos körökben kulthellyé nőtte ki magát – turisták, itt élő diákok, expatek előszeretettel látogatják. Sulyok Miklós Csillag Mártonnal és Illés Mátéval viszi a romkocsmák után szabadon akár „rométteremnek” is nevezhető helyet, amire jellemző az ehhez a stílushoz illő báj. »

Egy csipetnyi Tokaj…

Öröm itt az étkezés, mert, ha nem is az „intelligens” szavunk a szokásos meghatározás egy konyha jellemzésére, ebben az esetben mégis erről van szó, azzal a kiegészítéssel, hogy ez egyúttal a szív, a lélek intelligenciája is. »

Első benyomás

Kerekesen nem fog múlni, szereti, amit csinál, makacs, és úgy érzem egyre jobban érzi, hogy mi a dolga a magyar konyha régi ízeinek megismertetése területén. »

Első benyomás

Mit tudhat egy étterem egy konferencia központ aljában? Meglepően sokat. A konyhán: Buday Péter. »

Már-már bizarrnak is nevezhető kísérlet a kipufogógáztól és amerikai diákcsoportoktól terhelt belvárosi kereszteződésben igényes gasztronómiával próbálkozni. Megnéztük, hogy miként birkózik a kihívással Fülepi Kálmán séf és csapata. »

A rántott hús Paganinije

Tiszta ízek, átgondolt, néhol tréfás tálalás. Mégis azt érzem, hogy a mindenáron való megfelelni akarás itt-ott ront a minőségen, pedig csak a maguk feltette mércét kell megugorniuk, és minden rendben lesz. Értik a dolgukat. »

Első benyomás - Multifunkci

Nem nagyon szeretem a Nyugati közvetlen környezetét, mert riasztó, de nem abban a nagyvárosias értelemben, ahogy a Termini környéke, hanem olyan zavaros és budapesti értelemben. Nem szeretem továbbá a műanyag tucatbútorokat a tucat-díszburkolaton tucat-szponzornapernyővel. Szeretek viszont jót enni, olcsón. És szeretem az igyekvő, elhivatott vállalkozókat. »

Oldalak:  |  | | | | | | | 8 | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink