Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
A malacok hajnala

Mi a különbség a magyaros és magyar éttermek között? Mit jelentenek ma itthon a dekonstruált fogások? Mitől lesz tökéletes egy rántott hús és mikor lett divat a sertés? Számtalan ehhez hasonló kérdés feszít minket, amikor belépünk a Speizba: válaszokért jöttünk és vacsorázni. »

Laza és finom

Lehet, hogy fővárosi viszonylatban külsőleg az Addo egy lenne a sok divathely közül, de Pécsett komolyan kell venni ebből a szempontból is. »

Egy ikonikus figura által létrehozott zarándokhely ez, mostoha körülmények között szívós és tudatos munkával felépített étterem. »

Jó ízléssel összerakott étlap, szűk, de választékos. A szerviz figyelmes, korrekt, segítőkész, az ételek izgalmasak, többnyire harmóniában, néha kicsit soknak érezzük őket, de kétségkívül fejlődésben. »

Igyekvő és feltörekvő konyha, figyelmes szerviz és változatos, a szezonális kínálatnak megfelelő- fogásokat kínál a Zsálya. »

A hely urban-cosmo-underground-alti-eklektikus, meg sem tudjuk igazán határozni, de el tudjuk magunkat helyezni benne. És ez a fontos. Főleg ha abból indulunk ki, amiből kell, hogy valóban kreatív, érett konyhai munka eredményét kóstolhatjuk erőteljesen design orientált környezetben. »

Elérhetetlenül közel

A Costes tudja mit akar: a csúcsra törni és ottmaradni. Jó érzékkel válogatott eszközökkel, lankadatlan kreativitással és a megkérdőjelezhetetlen minőség fenntartásával ez nem is tűnik olyan nehéznek. »

Tiszta udvar

A Rókusfalvy Fogadó rendes ház. Érkezésünkkor friss hótakaró fedi a tájat, giccsfürdőbe csúsztatva az etyeki borvidéket. A domb alján az úton lóháton vág át egy csoport, mintha a közeli filmgyárban tervezték volna az elénk táruló díszletet. Tökéletesnek érezzük az időzítést, a harang is megszólal, ideje ebédhez ülni a fogadóban. »

Van annak valami bája, ha vidéken az ember koreai étterembe botlik. Főleg annak tükrében, hogy tisztességes éttermet is nehéz találni a Budapest táblán túl. Szerencsére ez utóbbi állítás már kezdi elveszteni az aktualitását, de azért még nem egyszerű. Jó távol-keleti helyre pedig még azon a bizonyos táblán belül is nehéz bukkanni, bár szintén billen a mérleg nyelve. »

Titkos ajtó

A szerénységet és puritán hangulatot nagyon vékony vonal választja el a felületességtől és nemtörődömségtől; reméljük a japán konyhai etika ezt messziről és tisztán látja. »

Talán egy kicsit professzionálisabb marketinggel nagyobb sikereket könyvelhetne el és nem állna szinte üresen a hétvégéken sem. »

Mosolygós patina

A Gundel kétségkívül arisztokrata, bármit is jelentsen ez a szó. Mégis közvetlen kiszolgálás, érzékeny felszolgálók, nagyon szép, elegáns környezet, süppedős szőnyeg. Csak hát az árak ne lennének. És egyes ételekre is ráférne még a tökéletesítés. »

Gödöllőn, a szimbiózis nyomában

Játékos, talán ez a legjobb szó rá. Két szint, alul a kávézó és cukrászda, felül, a csigalépcső végén az étterem. Nem modern, nem trendi. Inkább kicsit kelet-európai, diszkrét bájjal, sajátos eklektikával, mint letisztulsággal és egységes stílussal. De ez itt nem bántó, mert nem ő tehet arról, hogy ez hazánkban teljesen általános jelenség. »

Bőséges ebédet fogyasztottam, a mennyiségre nem lehet panaszom, de az, ami igazán vonzóvá tehetne egy ilyen belvárosi éttermet, azzal itt nem találkoztam. »

30 kilométert utazni semmi. A fővárosban akár naponta simán lehet ennyit ingázni két, egymástól távolabb eső kerület között. 30 kilométer nem a világ, és ennyit mindenképpen érdemes megtenni azért, hogy megtapasztaljuk, milyen a jóleső, normális, túlkapásoktól mentes és házias vendéglátás – modern és értelmezhető köntösben. »

A Chianti olyan hely, amely kedves emlékké nemesül s ahova mindig szívesen térnénk, térünk vissza. Van hangulata, előzékeny a kiszolgálás, van arculat s van választék. »

A Sauska konyháján ne a fine dining kifinomult és látványos, megdizájnolt ételeit várjuk, sokkal inkább igazi bisztrókonyha ez, jó alapanyagokkal, friss ételekkel, jóízűen elkészítve. »

Lázadás a Váci utcában

Meglepően ízletes, kifejezetten finom ételeket ettünk, barátságos környezetben, nagyon igyekvő szervizzel párosulva. »

…nem elég ám, hogy kávéval kecsegtet, hanem azt a bátorságot is vette, hogy bisztróként is csábítson. Ez pedig tudvalevő, hogy valódi granbulvár műfaj. »

Goulash soup – no more

A Kereskedőház pillanata lehetne ez, ha télen véreshurkát adnának almával, nyáron tanyasi csirkét kerti füvekkel és valóban vidéki műhelyként gondolnának magukra ők is. »

Oldalak:  |  | | | | | | 7 | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink