Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

A Piac Bistro végvár. Kicsi, de elég nagy ahhoz, hogy gazdaságosan lehessen működtetni úgy, hogy az alapelvei ne sérüljenek meg. Kellemes átmenet a csúcsgasztonómia felé. »

Finomhangolás

Családias idill, nosztalgia, békebeli fogások? A Náncsi néni ugyanis intézmény. Lássuk, csak! »

A szerzetesek tudják mi a jó

Az egyszerűség felvállalásával, a környékbeli, elérhető alapanyagok hangsúlyozásával, és a szezonális termékek beépítésével olyan hely válhat a Viatorból, ahova érdemes az ország legtávolabbi sarkaiból is elzarándokolni. »

Vacsora filmcsillag módra

Irasshaimaseeeeeee – ordítja a vékony, törékeny hostes kisasszony, amint utat tör nekünk az asztalunkhoz. Ez utóbbit képletesen értem, valójában senki nem akart minket megakadályozni abban, hogy leülhessünk, mégis olyan érzés belépni Közép-Európa egyetlen Nobu éttermébe, mintha késve érkeztünk volna a buliba, s át kell vágnunk a tömegen, hogy a bárpulthoz jussunk. »

Az iránymutató középút

Pont egy éve, hogy az egykori John Bull Automobile Pub helyén megnyílt a Mezzo. Stílust váltottak, a konyhába pedig a hagyomány mellé beköltözött az evolúció is – egy ideje már tudjuk, ez nem is olyan rossz párosítás, sőt! »

Belépve ide, nem erre számítottam, szánom-bánom, de a járdaszint alatti, kissé avíttas berendezésű kávé vagy étterem formációtól (nem tudom hova sorolni) rosszabbat vártam. Majd azon kaptam magam, hogy hívévé szegődtem az eldugott Mandragóra étteremnek, szívből ajánlom másoknak is, hogy kipróbálják. »

Bisztróallűr

A Klassz nyüzsgése, díszletei, elhelyezkedése és hangulata impozáns és kozmopolita keretei egy olyan képnek, amit még nem igazán látunk. »

A fúziós zen, a tökéletesség pillanata és a vasaló hiánya

A Baraka egy arab gyökerű, a szúfizmusra visszavezethető szó. Azt jelenti, lélegzet, lehelet. Voltaképpen egy átvitt értelmű lenyomat arról, milyen is a világ, amiben élünk, és amiben mindennek oka van, nincsenek véletlenszerű összefüggések. A Baraka egy étterem, Budapest legpatinásabb sugárútján, ahol a fúzió és a letisztultság kéz a kézben járnak. Zenszerű nyugalom sajátosan magyar körítéssel. »

"Nyugalomszigeti" kastély

A kis falu legvégén, "nyugalomszigeti" kastélyban izgalmas és kreatív ételek készülnek. A hangulat kissé steril és kevésbé marasztaló, de az ételek visszahozzák a reményt. »

Ha a street food definícióját keressük, sétáljunk el a Vámház Krt. 14. felé és bár nem biztos, hogy látjuk, hova vezet, álljunk be a sorba. A látszat ellenére jól halad és közben a definíció értelmét is megleljük. Legalábbis európai, és mindenképpen magyar verzióban. »

Igazán sajnálatos, hogy nincs több igazi olasz családi étterem errefelé. Szerencsére itt van nekünk a Krizia. »

A felújításon átesett Kistücsök a nagybetűs Balaton-parti étterem, intézmény, irány és példamutató. A gyermekkori jó barátokból munkatársakká váló Csapody Balázs és Jahni László a klasszikus regionális konyhát képviselik, ügyelve természetesen a szezonalitásra is. »

Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's. »

A megkopott fény vagy a régmúlt dicsősége önmagában kevés egy kávéházban is és ezt a Centrál megértette: a wifi és Kosztolányi nem zárják ki egymást. »

Mindenki Győrbe megy…

A La Maredában található konyha az, amelyre az új gasztronómiai irányzatokra nem kifinomult és a modernre nem nagyon nyitott vendégek is vevők, és amellyel elindítható egy szélesebb réteg átformálása, a húsleves-pörkölt-rántott hús világából valami új, korszerűbb, de még befogadható változásokon átmenő magyar gasztronómia irányába. »

Nemrég még a Costes egykori séfhelyettese főzött Tarcalon, tavasszal azonban konyhafőnököt váltott a hely. Megnéztük, mit mutat. »

A borok kiválóak, az ételek minőségi alapanyagokból, jól átgondoltan és kellő hozzáértéssel készülnek, a kiszolgáláson van még mit csiszolni. Kicsit több profizmus és odafigyelés kellene, és akkor talán az űrhajó is Holdig repülne és még azon is túl. »

Ha azt mondom, Villány, akkor elsősorban borra gondolsz. Pedig a bor mellett a gasztronómia területén is erősen felzárkózóban van ez a kis borváros, feltucat hely van legalább, amit ajánlhatnánk, ahol egyre kezdeményezőbb, nyitottabb a vendéglátás stílusa. Az elsők között, az úttörők köztt találjuk a Mandulát, a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet éttermet. »

A Borbíróság könnyedén az ember törzshelyévé válhat, csak még egy is odafigyelésre van szükség. »

Kaleidoszkóp: kakas taréjjal, tökével, pulykahússal (első benyomás)

A Garda viszonylag jól teljesít egy olyan megyében, ahol nagyítóval kell keresni a jó éttermeket. »

Oldalak:  |  | | | | | 6 | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink