Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Késő ősz a Pierrotban

Hulló falevelek, őszi napfény: irány a Pierrot. Friss őszi-téli étlapból válogatunk. »

Csak félig lenne meg az, ami nincs

Miközben a személyzet rendben, a környezet szép, az étterem elegáns, a tányéron megbukik az egész. »

Elegáns szellemidézés

Napjainkban nagyon jól kell eladni a XIX. századot ahhoz, hogy ne avítt, unalmas turistacsapda benyomását keltse. Különösen igaz ez a kor trendjeit követő, de látványosan nosztalgiázó étteremre. A Tigris decens polgári étkezde, nagyszerű libamájfogásaikra méltán büszkék, mégis további bátor nüanszokra biztatjuk őket: könnyed tréfákra, erkölcsös huncutkodásra, hogy ne csak az étterem elnevezése legyen extravagáns – 1840-ben. »

Kolosy téri umami

A kis, házias japán éttermeknek jól áll a rejtőzködés, hírverés helyett a szájhagyomány, reklámok és online jelenlét helyett a kiváló minőségű konyha. Okuyama úr bájosan komolytalan szentélyében a sushi ragad és csillog, friss és lényegesen nagyobb mint bármely budai vetélytársánál. »

Da. Mario, mondj igent Mariora…

Valljuk be, olaszok nélkül nehezebben menne itthon. Pláne a kis Vécseybe beköltözött Da Mario nélkül. »

Szeptember vége van, Párizsba beszökött az ősz, Kecskeméten pedig átsuhant egy hír, újra megnyílt a PÁLMA! Anno sötét volt és füstös, most fényes, trendi és bisztró. »

Street foodot igényesen

Thai, mexikói, indiai, vega, zsidó... Van valami a Kazinczy utcában, ami vonzza az egzotikus éttermeket, kajáldákat. Most a kocsmákról említést sem teszünk, bár majd’ minden házra jut egy. Szóval ebbe a kozmopolita, hangulatos, lendületes utcába érkezett meg a Bors Gasztrobár. Egy tipikus kifőzdébe oltott kulináris élményműhely, avagy a street foodot is lehet igényesen művelni. »

Egyszerre kísérletező és hagyománytisztelő, családias és elegáns: szinte lehetetlen párosítások. Megnéztük, hogyan változtatja meg a budai hegyek klímája a Erzsébet körúton elkezdett úttörő vendéglátást. Bíró Lajos konyhája földrajzi koordinátáktól függetlenül jól működik, változást a nagyobb tér és szélesebb közönségnek szóló bővebb, jól strukturált hétvégi kínálat jelentenek. »

Buda Pesten

A Trafiq olyan figyelmességet visz a pesti éjszakába, ami még mindig egyedinek és újnak hat. »

Halat az asztalra!

Egy bő hónappal ezelőtt egy apró belvárosi bisztró nyitott meg a Veres Pálné utcában – egy hír, amely ma már szerencsére nem emeli meg pulzusunkat és löttyinti ki tejeskávénkat. Ez a bisztró azonban azt a hivatást tűzte ki maga elé, hogy csak magyar halból készít ételeket vendégeinek. Így már izgalmasabb, nem? »

Fiatal, lendületes konyha és kerti hangulat – jut eszünkbe elsőre a Susogóról. Az aktuális 11-12 fogás könnyen kombinálható menüsorokat ígér a szezonalitás jegyében, szinte végigkóstolható a napi étlap. A pécsi Mecsekoldalon négy év után újranyitott Susogó ígéretes konyhájáért még dombot mászni is érdemes. »

A fordított perspektíva vonzó bája

Minden adott egy jó kezdéshez: külföldi tapasztalatokkal felvértezett séf, elkötelezett tulajdonosi háttér, igényesen kialakított belső tér, és nemes cél: a fine diningot meghonosítani Debrecenben. »

Budapesti fúzió

Van itt minden kérem szépen: történelem, vallásfilozófia, gasztronómia. Szinkretizmus, fúzió? Mindegy is. A legnagyobb boldogság színhelye ezúttal a Buddha-Bar Budapest. »

Méltatlanul kevésszer említett figurája a magyar vendéglátásnak Fehér Zoltán a Cyrano étterem tulajdonosa. Pedig van mit mondani róla. Különös szenvedély vezérli: mindig mindent újratervez, immáron nem tudom hányadszor megint átalakította a Cyranot. De az hagyján, mellette megnyitotta Murci néven új borozóját. »

Szentendre turistáktól zsúfolt belvárosáról inkább a „klasszikus” lehúzós, kis bográcsban hamis gulyást és koncentrátumból főzött halászlét kínáló helyek jutnak eszünkbe. Ezúttal másként van, köszönhetően a Bar Centrónak. »

Pár napja vadonatúj fogásokat kínál a Costes

A szférák zenéjét hallja visszahangozni Ted Aprajev a Costes portugál séfjének vadonatúj ételeiben. Elmond egy Üdvözlégyet. »

Nem félünk a farkashaltól

Számos alkalommal jártam már az Arany Kaviár étteremben, aminek egyik oka a kaviárok iránti rajongásom, de legalább olyan súllyal nyomott a latban Nyíri Szása konyhaművészete iránti érdeklődésem. Ezúttal Győrffy Árpád menüsorai vonzottak ide. »

Akcióban a jó zsaru és a rossz zsaru

A Királyi Pál utcai Borssó az örök ígéret kategóriájú helyek közé tartozik, ahova a hangulatos enteriőr vissza-vissza vonzza az embert. Azt hallottuk, új séf van, ezért elmentünk megnézni újra. »

Ízek karanténban: a geometriai élmény

Amennyiben a látványvilághoz illeszkednek az ízek és a konyha is gyakrabban tekint az órára, úgy nemcsak debreceni viszonylatban, de országosan szinten is kiváló étterem lehet a No.1 bisztróból. »

Bizony, paprikás krumplis krémes

Elegáns étterem elérhető áron mindenki számára. Fix, de szezononként változó étlap, általában kreatív, de sok erőltetett ötlettel. Felvezetőnek, átvezetőnek, előszobának a fine dininghoz viszont megfelel, sőt jobb pillanataiban még gyakorlott étterembejárónak is okozhat kellemes élményeket. A lehetőségei viszont kétségkívül alkalmassá teszik arra, hogy felfejlődjön, addig is érdemes meglátogatni, kiülni a teraszra a városi Csónakázó tó mellett. »

Oldalak:  |  | | | | 5 | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink