Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Hogy kerül a hawaii „poke” a soroksári Duna-ágba?

Hát úgy természetileg sehogy, de a Duna Garden vízparti teraszán bármikor elérhető, méghozzá frissen, illatosan, szezámmal locsolva, ahogy a bennszülöttek készítik. »

Akcióban a jó zsaru és a rossz zsaru

A Királyi Pál utcai Borssó az örök ígéret kategóriájú helyek közé tartozik, ahova a hangulatos enteriőr vissza-vissza vonzza az embert. Azt hallottuk, új séf van, ezért elmentünk megnézni újra. »

Ízek karanténban: a geometriai élmény

Amennyiben a látványvilághoz illeszkednek az ízek és a konyha is gyakrabban tekint az órára, úgy nemcsak debreceni viszonylatban, de országosan szinten is kiváló étterem lehet a No.1 bisztróból. »

Bizony, paprikás krumplis krémes

Elegáns étterem elérhető áron mindenki számára. Fix, de szezononként változó étlap, általában kreatív, de sok erőltetett ötlettel. Felvezetőnek, átvezetőnek, előszobának a fine dininghoz viszont megfelel, sőt jobb pillanataiban még gyakorlott étterembejárónak is okozhat kellemes élményeket. A lehetőségei viszont kétségkívül alkalmassá teszik arra, hogy felfejlődjön, addig is érdemes meglátogatni, kiülni a teraszra a városi Csónakázó tó mellett. »

A Piac Bistro végvár. Kicsi, de elég nagy ahhoz, hogy gazdaságosan lehessen működtetni úgy, hogy az alapelvei ne sérüljenek meg. Kellemes átmenet a csúcsgasztonómia felé. »

Finomhangolás

Családias idill, nosztalgia, békebeli fogások? A Náncsi néni ugyanis intézmény. Lássuk, csak! »

A szerzetesek tudják mi a jó

Az egyszerűség felvállalásával, a környékbeli, elérhető alapanyagok hangsúlyozásával, és a szezonális termékek beépítésével olyan hely válhat a Viatorból, ahova érdemes az ország legtávolabbi sarkaiból is elzarándokolni. »

Vacsora filmcsillag módra

Irasshaimaseeeeeee – ordítja a vékony, törékeny hostes kisasszony, amint utat tör nekünk az asztalunkhoz. Ez utóbbit képletesen értem, valójában senki nem akart minket megakadályozni abban, hogy leülhessünk, mégis olyan érzés belépni Közép-Európa egyetlen Nobu éttermébe, mintha késve érkeztünk volna a buliba, s át kell vágnunk a tömegen, hogy a bárpulthoz jussunk. »

Az iránymutató középút

Pont egy éve, hogy az egykori John Bull Automobile Pub helyén megnyílt a Mezzo. Stílust váltottak, a konyhába pedig a hagyomány mellé beköltözött az evolúció is – egy ideje már tudjuk, ez nem is olyan rossz párosítás, sőt! »

Belépve ide, nem erre számítottam, szánom-bánom, de a járdaszint alatti, kissé avíttas berendezésű kávé vagy étterem formációtól (nem tudom hova sorolni) rosszabbat vártam. Majd azon kaptam magam, hogy hívévé szegődtem az eldugott Mandragóra étteremnek, szívből ajánlom másoknak is, hogy kipróbálják. »

Bisztróallűr

A Klassz nyüzsgése, díszletei, elhelyezkedése és hangulata impozáns és kozmopolita keretei egy olyan képnek, amit még nem igazán látunk. »

A fúziós zen, a tökéletesség pillanata és a vasaló hiánya

A Baraka egy arab gyökerű, a szúfizmusra visszavezethető szó. Azt jelenti, lélegzet, lehelet. Voltaképpen egy átvitt értelmű lenyomat arról, milyen is a világ, amiben élünk, és amiben mindennek oka van, nincsenek véletlenszerű összefüggések. A Baraka egy étterem, Budapest legpatinásabb sugárútján, ahol a fúzió és a letisztultság kéz a kézben járnak. Zenszerű nyugalom sajátosan magyar körítéssel. »

"Nyugalomszigeti" kastély

A kis falu legvégén, "nyugalomszigeti" kastélyban izgalmas és kreatív ételek készülnek. A hangulat kissé steril és kevésbé marasztaló, de az ételek visszahozzák a reményt. »

Ha a street food definícióját keressük, sétáljunk el a Vámház Krt. 14. felé és bár nem biztos, hogy látjuk, hova vezet, álljunk be a sorba. A látszat ellenére jól halad és közben a definíció értelmét is megleljük. Legalábbis európai, és mindenképpen magyar verzióban. »

Igazán sajnálatos, hogy nincs több igazi olasz családi étterem errefelé. Szerencsére itt van nekünk a Krizia. »

A felújításon átesett Kistücsök a nagybetűs Balaton-parti étterem, intézmény, irány és példamutató. A gyermekkori jó barátokból munkatársakká váló Csapody Balázs és Jahni László a klasszikus regionális konyhát képviselik, ügyelve természetesen a szezonalitásra is. »

Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's. »

A megkopott fény vagy a régmúlt dicsősége önmagában kevés egy kávéházban is és ezt a Centrál megértette: a wifi és Kosztolányi nem zárják ki egymást. »

Mindenki Győrbe megy…

A La Maredában található konyha az, amelyre az új gasztronómiai irányzatokra nem kifinomult és a modernre nem nagyon nyitott vendégek is vevők, és amellyel elindítható egy szélesebb réteg átformálása, a húsleves-pörkölt-rántott hús világából valami új, korszerűbb, de még befogadható változásokon átmenő magyar gasztronómia irányába. »

Nemrég még a Costes egykori séfhelyettese főzött Tarcalon, tavasszal azonban konyhafőnököt váltott a hely. Megnéztük, mit mutat. »

Oldalak:  |  | | | | 5 | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink