Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Húsleves: a tömény melankólia

Hajsza egy húslevesért avagy Ted Aprajevet bekergetik a varjak a Balassi Bálint utcai Biarritz étterembe. »

Késő ősz a Pierrotban

Hulló falevelek, őszi napfény: irány a Pierrot. Friss őszi-téli étlapból válogatunk. »

Csak félig lenne meg az, ami nincs

Miközben a személyzet rendben, a környezet szép, az étterem elegáns, a tányéron megbukik az egész. »

Elegáns szellemidézés

Napjainkban nagyon jól kell eladni a XIX. századot ahhoz, hogy ne avítt, unalmas turistacsapda benyomását keltse. Különösen igaz ez a kor trendjeit követő, de látványosan nosztalgiázó étteremre. A Tigris decens polgári étkezde, nagyszerű libamájfogásaikra méltán büszkék, mégis további bátor nüanszokra biztatjuk őket: könnyed tréfákra, erkölcsös huncutkodásra, hogy ne csak az étterem elnevezése legyen extravagáns – 1840-ben. »

Kolosy téri umami

A kis, házias japán éttermeknek jól áll a rejtőzködés, hírverés helyett a szájhagyomány, reklámok és online jelenlét helyett a kiváló minőségű konyha. Okuyama úr bájosan komolytalan szentélyében a sushi ragad és csillog, friss és lényegesen nagyobb mint bármely budai vetélytársánál. »

Da. Mario, mondj igent Mariora…

Valljuk be, olaszok nélkül nehezebben menne itthon. Pláne a kis Vécseybe beköltözött Da Mario nélkül. »

Szeptember vége van, Párizsba beszökött az ősz, Kecskeméten pedig átsuhant egy hír, újra megnyílt a PÁLMA! Anno sötét volt és füstös, most fényes, trendi és bisztró. »

Street foodot igényesen

Thai, mexikói, indiai, vega, zsidó... Van valami a Kazinczy utcában, ami vonzza az egzotikus éttermeket, kajáldákat. Most a kocsmákról említést sem teszünk, bár majd’ minden házra jut egy. Szóval ebbe a kozmopolita, hangulatos, lendületes utcába érkezett meg a Bors Gasztrobár. Egy tipikus kifőzdébe oltott kulináris élményműhely, avagy a street foodot is lehet igényesen művelni. »

Egyszerre kísérletező és hagyománytisztelő, családias és elegáns: szinte lehetetlen párosítások. Megnéztük, hogyan változtatja meg a budai hegyek klímája a Erzsébet körúton elkezdett úttörő vendéglátást. Bíró Lajos konyhája földrajzi koordinátáktól függetlenül jól működik, változást a nagyobb tér és szélesebb közönségnek szóló bővebb, jól strukturált hétvégi kínálat jelentenek. »

Buda Pesten

A Trafiq olyan figyelmességet visz a pesti éjszakába, ami még mindig egyedinek és újnak hat. »

Halat az asztalra!

Egy bő hónappal ezelőtt egy apró belvárosi bisztró nyitott meg a Veres Pálné utcában – egy hír, amely ma már szerencsére nem emeli meg pulzusunkat és löttyinti ki tejeskávénkat. Ez a bisztró azonban azt a hivatást tűzte ki maga elé, hogy csak magyar halból készít ételeket vendégeinek. Így már izgalmasabb, nem? »

Fiatal, lendületes konyha és kerti hangulat – jut eszünkbe elsőre a Susogóról. Az aktuális 11-12 fogás könnyen kombinálható menüsorokat ígér a szezonalitás jegyében, szinte végigkóstolható a napi étlap. A pécsi Mecsekoldalon négy év után újranyitott Susogó ígéretes konyhájáért még dombot mászni is érdemes. »

A fordított perspektíva vonzó bája

Minden adott egy jó kezdéshez: külföldi tapasztalatokkal felvértezett séf, elkötelezett tulajdonosi háttér, igényesen kialakított belső tér, és nemes cél: a fine diningot meghonosítani Debrecenben. »

Budapesti fúzió

Van itt minden kérem szépen: történelem, vallásfilozófia, gasztronómia. Szinkretizmus, fúzió? Mindegy is. A legnagyobb boldogság színhelye ezúttal a Buddha-Bar Budapest. »

Méltatlanul kevésszer említett figurája a magyar vendéglátásnak Fehér Zoltán a Cyrano étterem tulajdonosa. Pedig van mit mondani róla. Különös szenvedély vezérli: mindig mindent újratervez, immáron nem tudom hányadszor megint átalakította a Cyranot. De az hagyján, mellette megnyitotta Murci néven új borozóját. »

Szentendre turistáktól zsúfolt belvárosáról inkább a „klasszikus” lehúzós, kis bográcsban hamis gulyást és koncentrátumból főzött halászlét kínáló helyek jutnak eszünkbe. Ezúttal másként van, köszönhetően a Bar Centrónak. »

Pár napja vadonatúj fogásokat kínál a Costes

A szférák zenéjét hallja visszahangozni Ted Aprajev a Costes portugál séfjének vadonatúj ételeiben. Elmond egy Üdvözlégyet. »

Nem félünk a farkashaltól

Számos alkalommal jártam már az Arany Kaviár étteremben, aminek egyik oka a kaviárok iránti rajongásom, de legalább olyan súllyal nyomott a latban Nyíri Szása konyhaművészete iránti érdeklődésem. Ezúttal Győrffy Árpád menüsorai vonzottak ide. »

Hogy kerül a hawaii „poke” a soroksári Duna-ágba?

Hát úgy természetileg sehogy, de a Duna Garden vízparti teraszán bármikor elérhető, méghozzá frissen, illatosan, szezámmal locsolva, ahogy a bennszülöttek készítik. »

Akcióban a jó zsaru és a rossz zsaru

A Királyi Pál utcai Borssó az örök ígéret kategóriájú helyek közé tartozik, ahova a hangulatos enteriőr vissza-vissza vonzza az embert. Azt hallottuk, új séf van, ezért elmentünk megnézni újra. »

Oldalak:  |  | | | 4 | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink