Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

Néhány éve észak-kelet Magyarország is felkerült a kulináris térképre, Tokajtól nem messze immár jót enni is lehet. Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. Amit kézzel lehet csinálni – málnaszörp, lekvár – azt itt megcsinálják, a bor nem kérdés, az ételekre vagyunk kíváncsiak. »

A Rosenstein a magyar családi vendéglők gyöngye. Családias hangulat, hagyományos magyar konyha kis zsidó beütéssel. Kiváló alapanyagok, szép tányérok, ízletes ételek. Alapos étlap, a kínálat kirándulás a magyar gasztronómia történetében, érdemes túljutni a chef ajánlatán és a napi javaslaton. A Rosenstein családnál érdemes vendégeskedni, a hagyományt ápolják, bár néha talán túlzottan is tisztelik. A konyha lehetne innovatívabb, tálalásban, anyaghasználatban, textúrákban, íz- és látványélményben a múlt és a jövő kíválóan megfér(ne) egymással. A peisli remek, a maceszben ugyanakkor van még tartalék. »

Barátszakáll és a muranói üveg

Nyomatékosan felszólítjuk az ízszenzációkra érzékeny fogyasztókat, hogy haladéktalanul, hosszú tömött sorokban közelítsék meg a Laci Konyhát. Ne tétovázzanak, ha végre valami jót akarnak enni, akkor ott a helyük »

Hangsúly az elegancián

Nagyvilági környezet, tágas tér, klasszikus elegancia. Elsősorban a szállóvendégekre és más külföldi turistákra épít kivételes elhelyezkedésével és adottságaival. Mediterrán, olaszos fogásai sikerültebbek, mint a magyar vonal. Árszínvonala a megtisztelő környezethez képest moderáltnak, a kulináris élményhez képest vaskosnak mondható. »

Rekviem az Arcade Bistróért

Miközben a minapi Dérynében szerzett élményeim diplomatikus megfogalmazásán rágódtam, ért a szomorú hír, hogy az Arcade Bistro feladta. »

A sárgarépa dicsérete

Ha ez volna a sztenderd, és innen kéne elrugaszkodni, semmi baj nem volna. Az Olimpia továbbra is a magyar gasztronómia csillaga. »

Vendég, szeretet

A Comme chez soi neve talán elsőre megzavar minket: mediterrán ihletésű konyhát visznek olasz hangsúllyal. A fogások egyszerűek, hatalmasak és nem álcázzák magukat, semmi nagyképűség. Nincs szó csúcsgasztronómiáról, csak lelkes, közvetlen, nyitott hozzáállásról, szürreális mégis szórakoztató hangulatról és meglepetésekről. Átlátunk a szitán, mégis őszintén örülünk minden apró figyelmességnek, ajándéknak és jó szónak. A vendéglátás e formája példamutató; úgy érezzük magunkat: comme chez soi. »

A Gundel konyhája összességében korrekt, megbízható minőséget nyújt, amit valószínűleg a törzsvendégek többsége elvár. Azonban az ételek még így is inkább a jól főző vidéki éttermek minőségét hozza, semmint egy, a világ élvonalába tartozó éttermét. »

A Telepy utcai intézmény már-már legenda számba megy. Sokáig az egyetlen kiút volt a büférengetegből, friss, kínai levegőhöz juttatva az arra vágyókat. Arról nem is beszélve, hogy még pár éve is tele volt ázsiai arcokkal, akik végre egy jót akartak enni. »

Furmintológia - Mád a Mákban

Ted Aprajev nem is olyan rég furmintozott már ezeken az oldalakon. Érzelmi alapon, szakmai zsargon használata nélkül adott hangot lelkesedésének. Régi szívbéli furmintológus. Most is kihagyhatatlannak ítélte a minapi Mák bisztróban zajló Mád-Mák eseményt. »

Szelíd dekonstrukció egy orosz vacsorán

Nem nyúl kerül elő a kalapból, hanem hering a subából. Monty Python-féle lázálmok helyett Ted Aprajev kísér minket végig a Pierrot-beli orosz vacsora menüjén. »

Phodüsszeia folytatódik - Első benyomás

Minek után a pho-mánia elharapózott Budapesten és a Józsefvárosi piac kis büféje nem bírta az állandó ostromállapotot, az egyetlen logikus lépést választotta, amivel az irháját menthette: éttermet nyitott egy belvárosibb helyszínen. »

Mert a háziast szeretjük - Első benyomás

Ha végigsétálunk a Hold utcán, most már nem csak a helyi piac, hanem szomszédságában a Kispiac Bisztró is tárt kapukkal fogad: egy jó grillcsirkére vagy egy házias levesre bármikor megéri betévedni! »

KomfortZONA -Első benyomás

A ZONA mindent tud, amit egy 21. századi, kortárs haute cuisine, trendekre érzékeny, kozmopolita borbisztrónak tudnia kell. »

Szepsy borvacsora II.rész

A kérdés az: ellene menni vagy belesimulni. Mert a konyha az életet utánozza. Miért is említem ezt? Mert Tivadar György, a 67 étterem új séfje Szepsy borokhoz kreált ételeket. »

Szívbe talál

A Café Kör izgalmaktól mentes, de nagyon otthonos hely, ahol a pincének mindig van egy jó szava vagy egy kedves mosolya. Az étlap sem ígér mást, mint amit teljesít is, magyar ételek, háziasan. Nem tökéletes, de nagyon szerethető. »

Michelin-csillagos fogás a Szél Fiai Fogadóban

Egy vasárnapi ebédünk kapcsán azt gondoljuk, hogy egy francia étterem és egy budapesti csúcsétterem is versenybe szállhatna az itteni konyhával – és nem biztos, hogy nyerne. »

Oázis Szegeden - Első benyomás

Ha Budapesten lenne a Bistorant, azt mondanánk megfelelő ár-érték arány, igyekvő konyha. Itt Szegeden azt mondjuk, kicsit húzós árú oázis. Ez alkalommal megérte a benzinpénz. »

Soft opening

A gondolat működik, zsidó negyed és pesti Soho közepén egy zsidó bisztró, még nem étterem, de már nagyon vendéglő - jó hely. Az ízélmény pedig meglesz majd, a konyha belejön, letisztul, működik, ha lesz ideje kiforrni magát. »

Húsleves: a tömény melankólia

Hajsza egy húslevesért avagy Ted Aprajevet bekergetik a varjak a Balassi Bálint utcai Biarritz étterembe. »

Oldalak:  |  | | | 4 | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink