Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

Majdnem minden a helyén, de az egész nem áll össze, épp az a valami hiányzik. »

Huszárcsel

Ha valami különlegesre vágyom ebben a városban, ha az evést nem puszta regenerációs tevékenységként tekintem, akkor át kell lépnem egy másik zónába. Mert van egy zóna, ahol minden a helyére kerül... »

Néhány éve észak-kelet Magyarország is felkerült a kulináris térképre, Tokajtól nem messze immár jót enni is lehet. Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. Amit kézzel lehet csinálni – málnaszörp, lekvár – azt itt megcsinálják, a bor nem kérdés, az ételekre vagyunk kíváncsiak. »

Barátszakáll és a muranói üveg

Nyomatékosan felszólítjuk az ízszenzációkra érzékeny fogyasztókat, hogy haladéktalanul, hosszú tömött sorokban közelítsék meg a Laci Konyhát. Ne tétovázzanak, ha végre valami jót akarnak enni, akkor ott a helyük »

Hangsúly az elegancián

Nagyvilági környezet, tágas tér, klasszikus elegancia. Elsősorban a szállóvendégekre és más külföldi turistákra épít kivételes elhelyezkedésével és adottságaival. Mediterrán, olaszos fogásai sikerültebbek, mint a magyar vonal. Árszínvonala a megtisztelő környezethez képest moderáltnak, a kulináris élményhez képest vaskosnak mondható. »

Rekviem az Arcade Bistróért

Miközben a minapi Dérynében szerzett élményeim diplomatikus megfogalmazásán rágódtam, ért a szomorú hír, hogy az Arcade Bistro feladta. »

A sárgarépa dicsérete

Ha ez volna a sztenderd, és innen kéne elrugaszkodni, semmi baj nem volna. Az Olimpia továbbra is a magyar gasztronómia csillaga. »

Vendég, szeretet

A Comme chez soi neve talán elsőre megzavar minket: mediterrán ihletésű konyhát visznek olasz hangsúllyal. A fogások egyszerűek, hatalmasak és nem álcázzák magukat, semmi nagyképűség. Nincs szó csúcsgasztronómiáról, csak lelkes, közvetlen, nyitott hozzáállásról, szürreális mégis szórakoztató hangulatról és meglepetésekről. Átlátunk a szitán, mégis őszintén örülünk minden apró figyelmességnek, ajándéknak és jó szónak. A vendéglátás e formája példamutató; úgy érezzük magunkat: comme chez soi. »

A Gundel konyhája összességében korrekt, megbízható minőséget nyújt, amit valószínűleg a törzsvendégek többsége elvár. Azonban az ételek még így is inkább a jól főző vidéki éttermek minőségét hozza, semmint egy, a világ élvonalába tartozó éttermét. »

A Telepy utcai intézmény már-már legenda számba megy. Sokáig az egyetlen kiút volt a büférengetegből, friss, kínai levegőhöz juttatva az arra vágyókat. Arról nem is beszélve, hogy még pár éve is tele volt ázsiai arcokkal, akik végre egy jót akartak enni. »

Furmintológia - Mád a Mákban

Ted Aprajev nem is olyan rég furmintozott már ezeken az oldalakon. Érzelmi alapon, szakmai zsargon használata nélkül adott hangot lelkesedésének. Régi szívbéli furmintológus. Most is kihagyhatatlannak ítélte a minapi Mák bisztróban zajló Mád-Mák eseményt. »

Szelíd dekonstrukció egy orosz vacsorán

Nem nyúl kerül elő a kalapból, hanem hering a subából. Monty Python-féle lázálmok helyett Ted Aprajev kísér minket végig a Pierrot-beli orosz vacsora menüjén. »

Phodüsszeia folytatódik - Első benyomás

Minek után a pho-mánia elharapózott Budapesten és a Józsefvárosi piac kis büféje nem bírta az állandó ostromállapotot, az egyetlen logikus lépést választotta, amivel az irháját menthette: éttermet nyitott egy belvárosibb helyszínen. »

Mert a háziast szeretjük - Első benyomás

Ha végigsétálunk a Hold utcán, most már nem csak a helyi piac, hanem szomszédságában a Kispiac Bisztró is tárt kapukkal fogad: egy jó grillcsirkére vagy egy házias levesre bármikor megéri betévedni! »

KomfortZONA -Első benyomás

A ZONA mindent tud, amit egy 21. századi, kortárs haute cuisine, trendekre érzékeny, kozmopolita borbisztrónak tudnia kell. »

Szepsy borvacsora II.rész

A kérdés az: ellene menni vagy belesimulni. Mert a konyha az életet utánozza. Miért is említem ezt? Mert Tivadar György, a 67 étterem új séfje Szepsy borokhoz kreált ételeket. »

Szívbe talál

A Café Kör izgalmaktól mentes, de nagyon otthonos hely, ahol a pincének mindig van egy jó szava vagy egy kedves mosolya. Az étlap sem ígér mást, mint amit teljesít is, magyar ételek, háziasan. Nem tökéletes, de nagyon szerethető. »

Michelin-csillagos fogás a Szél Fiai Fogadóban

Egy vasárnapi ebédünk kapcsán azt gondoljuk, hogy egy francia étterem és egy budapesti csúcsétterem is versenybe szállhatna az itteni konyhával – és nem biztos, hogy nyerne. »

Oázis Szegeden - Első benyomás

Ha Budapesten lenne a Bistorant, azt mondanánk megfelelő ár-érték arány, igyekvő konyha. Itt Szegeden azt mondjuk, kicsit húzós árú oázis. Ez alkalommal megérte a benzinpénz. »

Soft opening

A gondolat működik, zsidó negyed és pesti Soho közepén egy zsidó bisztró, még nem étterem, de már nagyon vendéglő - jó hely. Az ízélmény pedig meglesz majd, a konyha belejön, letisztul, működik, ha lesz ideje kiforrni magát. »

Oldalak:  |  | | 3 | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink