Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

A Tigris egy belvárosi kis utcában található, nevét a valaha itt működő elegáns Tigris Szállóról kapta. Az étterem nagypolgári hangulatú belsőterébe lépve azonnal egyértelművé válik, hogy a borokra nagy hangsúlyt fektetnek. Asztali lámpák, bortárolók és egy antik pult határozza meg az étteremet. »

A tulajdonosok annak idején egy magyaros-franciás éttermet álmodtak meg – a francia bisztrók hangulatával Budapest belvárosában. Olyan ételeket képzeltek el, amelyekben a magyar konyha klasszikus ízei jelennek meg egy kicsit másképp, francia zamatokkal. Öt éve működik a Borssó, ami már önmagában is szép teljesítmény – és jelzi, hogy erre a vonalra szüksége van az étterembe járó közönségnek – még ha itt-ott azért jót tenne neki a kevesebb néha több elv alkalmazása. »

Minek is nevezzelek?

Tokaj környékére, a régióba mindig nagyon jó kirándulni. Még akkor is, ha Budapestről nézve (ez most egy önkényes és nem fix nézőpont) autózni is kell érte jócskán. A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. Csárdaként, halászcsárdaként is találkozhatunk vele, önmagát viszont étteremként és bisztróként aposztrofálja. Jó lenne eldönteni, melyik a helyes irány, mert most mintha több lenne az útvesztő a kelleténél. »

Esztétika és ízharmónia

Saját meghatározása szerint működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeli el magát a hely és annak tulajdonosai. Ez pedig egyáltalán nem tévképzet: példa erre az immár három éve tartó töretlen siker. Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Első benyomás...sokadszorra

Nem a múlton siránkozni tértünk be újra a Robinsonba, hanem, hogy rácuppanjunk az újmódi konyhára. Mert itt is váltás történt: talán időközben az avant-garde hév kihűlt, megfakult, de hát a Robinson nem volna Robinson, ha sokáig tűrné, hogy nem az élvonalhoz tartozik. Két ifjú titán, Varga Roland és Hadzsala Krisztián vette kézbe a dolgokat, miközben a hely is bővült, szépült. »

Első benyomás

Vannak jó éttermek és rosszak, vannak drágák és olcsók. Köztük sok átmenet. Hogy melyikbe érdemes menni, abban segít az étteremkritikus, aki azt is tudja, hogy a fentieken túl vannak könnyen tesztelhető éttermek és vannak nehéz megbízások. Kétségtelenül ebbe az utóbbi kategóriába tartozik az Andrássy út egyik viszonylag új szerzete, a brazil konyhát népszerűsítő Casabrasil. »

A Klassz jó vendéglő, de nem elég jó. A zene egy kicsit hangos, a pincérek figyelmetlenek, a teríték, evőeszközök kissé viseltesek. A tér szűk, foglalni nem lehet, így vagy van hely, vagy nincs. Bár sincs, ahol nyugodtan lehetne várakozni, áldogálni szűkös, nyáron jobb, mert ki lehet menni a gyönyörű Andrássy útra, télen kellemetlenebb lehet. »

Quadratura circuli

Vagyis adott kör területével egyenlő területű négyzet szerkesztése, de a pi transzcendens mivolta okán lényegében megoldhatatlan feladat, bár sokan és sokféleképpen próbálkoztak már vele. Mondhatni a feladat megoldása nem is igazán fontos, tudományos jelentősége csekély. Szimbolikus értelemben persze más tészta. A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. »

Nyugati színvonal

Ha lenne ár-érték arány alapján vezetett listánk, akkor a nU biztosan előkelő helyen lenne. Igazi modern bisztró, rendkívül igényes konyhával, délben kifejezetten jutányos árú, szűkített választékú menüvel, este pedig szintén megfizethető nagyétlappal. Igényes alapanyagok, izgalmas ízkombinációk, semmi fakszni, maga a praktikum. »

A budai Vár szívében, a Hilton szállóval szemben található bisztró. Az étterem kellemes, nagy bárpulttal és több részből álló, jól kialakított belsővel rendelkezik. Visszafogott, de otthonos. Az egyébként udvarias felszolgálók angolul szólítanak meg, de legalább nem csalódottak a magyar szó hallatán. »

Orosz bisztró menü

„Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban” »

Dunáról fúj a szél…- Első benyomás

Az ÉS bisztró teraszán ülünk, a könnyed fuvallatok felszárítják örömkönnyeinket, amelyek azon alkalomból törtek elő, hogy végre rendes, igazi tányérhúst tudunk enni Budapesten. »

Tiszavirág az örökkévalóságnak - Első benyomás

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Majdnem minden a helyén, de az egész nem áll össze, épp az a valami hiányzik. »

Huszárcsel

Ha valami különlegesre vágyom ebben a városban, ha az evést nem puszta regenerációs tevékenységként tekintem, akkor át kell lépnem egy másik zónába. Mert van egy zóna, ahol minden a helyére kerül... »

Néhány éve észak-kelet Magyarország is felkerült a kulináris térképre, Tokajtól nem messze immár jót enni is lehet. Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. Amit kézzel lehet csinálni – málnaszörp, lekvár – azt itt megcsinálják, a bor nem kérdés, az ételekre vagyunk kíváncsiak. »

A Rosenstein a magyar családi vendéglők gyöngye. Családias hangulat, hagyományos magyar konyha kis zsidó beütéssel. Kiváló alapanyagok, szép tányérok, ízletes ételek. Alapos étlap, a kínálat kirándulás a magyar gasztronómia történetében, érdemes túljutni a chef ajánlatán és a napi javaslaton. A Rosenstein családnál érdemes vendégeskedni, a hagyományt ápolják, bár néha talán túlzottan is tisztelik. A konyha lehetne innovatívabb, tálalásban, anyaghasználatban, textúrákban, íz- és látványélményben a múlt és a jövő kíválóan megfér(ne) egymással. A peisli remek, a maceszben ugyanakkor van még tartalék. »

Barátszakáll és a muranói üveg

Nyomatékosan felszólítjuk az ízszenzációkra érzékeny fogyasztókat, hogy haladéktalanul, hosszú tömött sorokban közelítsék meg a Laci Konyhát. Ne tétovázzanak, ha végre valami jót akarnak enni, akkor ott a helyük »

Hangsúly az elegancián

Nagyvilági környezet, tágas tér, klasszikus elegancia. Elsősorban a szállóvendégekre és más külföldi turistákra épít kivételes elhelyezkedésével és adottságaival. Mediterrán, olaszos fogásai sikerültebbek, mint a magyar vonal. Árszínvonala a megtisztelő környezethez képest moderáltnak, a kulináris élményhez képest vaskosnak mondható. »

Oldalak:  |  | | 3 | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink