Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Első benyomás

Az étterem a Balaton-felvidék egyik eldugott szegletében, egy háromszáz éves vízimalomból kialakított panzióban található, a Lesence-patak partján. Ideális úticél egy romantikus hétvégéhez, de akár egy hosszabb családi nyaraláshoz is. »

Először a söptei csárdával „betyárkodunk”

Jelen írásunk a Balaton környéki csárdák némelyikét hozza példának az egymástól teljesen eltérő törekvésekre, a nem kívánatos elhajlásokra az ősi csárda legendától. Az első felvonás a söptei csárdáé. »

Zánka felől a falu elején, Tapolca felől a falu túlvégén, Kővágóörsről jövett pedig jobbra fordulva a stop-táblánál található a Kővirág Panzió és Étterem, ahol súlyos titkok szunnyadnak, ki tudja mióta és még meddig. »

Feltűnő kontraszt

A Csalogány 26 az elmúlt évben sokat fejlődött, ami a korábban leginkább kifogásolt szervizt, a felszolgálók modorát illeti. »

Egyértelmű vonzódás

Már az étterem előtt álló autóparkból is látszik, hogy a hely a rózsadombi elit kedvelt találkozóhelye. »

A borairól is ismert Horváth József 1994-ben nyitotta meg éttermét Fertőrákoson, mely különösebb marketing és PR nélkül is hamar hírnevet szerzett magának. Soha nem az aktuális trendeket lesték, a természettel, környezettel kialakított harmónia, a legmagasabb minőségű alapanyagok, fűszerek felé nyitottak. »

Sava, borsa

A Kálvin tér mögött apró utcák idézik a pesti belváros mára már teljesen elenyésző régi hangulatát. A Borssó 2008 novemberében nagy ambíciókkal nyitott meg a Képíró és Királyi Pál sarkán, az egykori Old Amsterdam helyén. »

Szentendre macskaköves főterén, a 18. századi kereskedőházban nyílt étterem modern konyhatechnológiával szerelkezett fel. Séfje, Ádám Csaba, a tekintélyes Chaine der Rotisseurs versenyen 2007-ben ezüstérmet szerzett. »

Ami jár, az jár

A budapesti Osteria a Fausto’s kistestvére. Valamikor itt, a Dohány utcában próbálgatta szárnyait signore Fausto Di Vora, és hosszú évek munkája után, a gourmet közönség legnagyobb örömére, néhány utcával arrébb igazi csúcséttermet is nyitott. Így a kistestvér, az „út menti fogadó”, azaz osteria azt adhatja, ami a lényege: a bizonyítási kényszertől megszabadulva az olasz esszenciát, a mediterrán lazaság, könnyedség íz-vibrációit. »

Látszik a törődés

A Baraka étterem évekkel ezelőtt tette át székhelyét a Magyar utcai állomásról az Andrássy útra. Egyik helyszín sem érdemel több említést a másiknál, a jelenleginek talán az a legnagyobb erénye, hogy végre nem steril szállodai étterem működik a négycsillagossá avanzsált volt szocszálló szuterénjében. »

Egy nyelvet beszélünk

A Váci utcában kirí a környezetből igényes megjelenésével a Bábel Delicate portálja. Letisztult vonalakat, eleganciát sejtet, és nem is okoz csalódást a belépés után sem. Igényes design, diszkrét fények, kifinomult egyszerűség honol. »

Gourmet Veszprém

Felkészültünk rá, hogy a veszprémi állatkert tőszomszédságában található elegáns étteremben, ebédidőben nem kell majd asztalért harcolnunk. »

Időkerék

Itt semmi sem változik, legfeljebb a napi ajánlat. Kissé ingatag, nyikorgó székek, fehér abroszok és kézírásos étlap az állandó kellékek. Családias légkör uralkodik idebent, miközben a kulinária világa odakint nagyot fordult, a Cafe Körben állni látszik az idő. »

Romantika, luxus & kakastaréj

Kék az ég, zöld a fű, madarak csicseregnek az ősfák lombjai között, a tóban aranyhalak úszkálnak, a szökőkút diszkréten csobog. Csend és végtelen nyugalom honol. A Balatonszemestől tíz percre található viszi vadászkastély hangulatos télikertjében ücsörögve behunyom a szemem és megjelenik előttem az egykori főúri fogadások zsongó forgataga: bajszos urak a szivarszobában kötnek jó üzletet, közben néha szépasszonyok kacér tekintetével találkoznak. »

Dűlők között

A Sárga Borháznak szép, hívogató a neve. Nézi az ember a neten a délutáni napsugarak fényében fürdő barátságos épületet a domboldalon, ahová hűsítő fehérborok után kutatva tér be a látogató, és rögtön kedvet kap egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára. »

Azt mondják, a Fuji nem pusztán a kulináriáról szól, hanem egyfajta összkulturális élménytranszfert próbál megvalósítani. »

Szigorú méltóság

A klasszikus, patinás Múzeum étterem a mai napig semmit nem engedett szigorúságából, komoly méltóságából. Kint vakító napsütés, laza, madárcsicsergős délidő van, bent visszafogott fények, csend és elegancia fogad. »

Konzervatív újítók

Nagy múltú étterem a Budai Várban. Napközben a séf, Bicsár Attila szakmai műhelye, ahonnan szakácsversenyek figyelemre méltó szereplői kerülnek ki. Esténként modern technológiával készített klasszikusokat, könnyedebb ételeket kínálnak elegáns, kis adagokban. Degusztációnál több, így igazán jól is lehet lakni. »

Rafinált újítások

A Kistücsök színvonalában már jó néhány éve behozta a legtöbb fővárosi éttermet, a balatoni mezőnyben pedig egyértelmű a fölénye. »

Új szelek, régi vendégek

A Café Pierrot a Vár negyed klasszikus, elegáns éttermei közé tartozik, ahol – hitvallásuk szerint – a klasszikus nem azonos a régivel. Ennek bizonyítására új séf – a 2008-ban a Népszabadság Top100-ban első helyre sorolt Lou Lou egykori főszakácsa, Cristophe Deparday – vette át a konyhát. »

Oldalak:  |  | 11 | | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink