Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
'77-ben történt

Árad belőle a jó szándék, a tisztességes igyekezet. Jó érzés ott ülni, és elmélázni azon, hogy egy megbecsült családi vállalkozás napi erőfeszítései nyomán vendégek százai, ezrei ismerkednek a magyar konyha vendégszeretetével. »

Első benyomás - Maszkulin 2.0

Értem az elragadtatott véleményeket erről az étteremről, számomra inkább időutazásként értékelhető, és abból is a kevésbé vonzó típus. »

Első benyomás - egy szinttel lejjebb

A jó múltkorában jártam a Pasaréti téren a földfelszíni Origóban, és számot is adtam benyomásaimról. Azóta megnyílt az Origo étterem, amely ugyanazon épületben helyezkedik el, de egy szinttel lejjebb. »

Élet az ételsorban

Az ételek érezhetően ambiciózusak, de többnél elegendő lenne, ha egyszerűbb, viszont határozottabb vonulatot képviselne, attól még lehetne elegáns és világszínvonalú. »

A tökéletes ossobuco

Nehéz – és szükségtelen – eltekinteni és elvonatkoztatni attól, hogy Gianni Annoni személyében ismert vendéglátó birodalmába lépünk. »

Gasztrodinasztia

A Pierrot már csaknem harminc éve csábítja a vendégeket. Az egyáltalán nem baj, ha egy helynek története van, és ennek van. »

Jó, hogy van ez a Solier Café, még ha kissé egyenetlen teljesítményt is nyújtott a konyha, de amikor beletalál, akkor jó érzékkel, jóval mélyebb tudást, és ízlést sejtetve. »

Első benyomás

Barokk, borok és bisztróhangulat Egerben. »

Az év visszatérése

A Rosenstein családi vendéglő. Ennek megfelelően, ha szóba kerül, rendszerint a családias ételek, nagy adagok, házias ízek és a pénteki sólet társulnak hozzá. Valóban így volt ez éveken át... »

Első benyomás

A KínaiKoreai ÉtteremBár nem a legjobb ázsiai étterem Budapesten, de az egyik legmegbízhatóbb egzotikus kifőzde. »

Letűnt idők és fúzió

Bisztróhangulatú étteremnek mondja és saját szórólapján úgy hirdeti magát mint a legjobb fúziós konyha egy percre a Parlamenttől. Könnyedség helyett azonban inkább a letűnt korok emlékét juttatja eszünkbe, mint egy kedves, játékos, őszinte helyet. Mintha nem tudná eldönteni, hogy beszálljon-e az új idők versenyébe, vagy inkább maradjon az polgári, ódon hangulatnál. Hezitál és ez érződik. »

Első benyomás

Egy igazi bisztró a belvárosban, amely nem akar mást, mint nevének megfelelően bisztró lenni, és ez az eltökéltség a hely minden eleméből árad. »

Első benyomás - Hanyag elegancia a fejőszékeken…

A Matteo helyén a napokban nyit az új étterem, de a Pasaréti téri buszvégállomás bauhaus épületének utcaszintjén már működik az Origo bisztró. »

Az éjszakai toplistánkból kihagytuk a Montenegrói Gurmant. Most pótoljuk a hiányosságot és egy egész írást szentelünk a helynek. »

Halpaprikás határok nélkül

A térség számtalan halászcsárdája között az autentikus Pikec izoláltsága ellenére az egyik leghíresebb, amolyan zarándokhely. »

Kaotikus Kozmopolitizmus

A hollywoodi magyar fenegyerek nagy halba vágja fejszéjét a Kempinskiben. »

Első benyomás

A tatai Öreg-tó partján találjuk a fiatal, 2009-ben nyílt Platán éttermet, melyről szép szavakat hallunk mostanában. Leutaztunk. »

Első benyomás

Jelen írásunk a Balaton környéki csárdák némelyikét hozza példának az egymástól teljesen eltérő törekvésekre, a nem kívánatos elhajlásokra az ősi csárda legendától. A függönyt a söptei csárda után a Lovas csárda előtt húzzuk el. »

Első benyomás

Az étterem a Balaton-felvidék egyik eldugott szegletében, egy háromszáz éves vízimalomból kialakított panzióban található, a Lesence-patak partján. Ideális úticél egy romantikus hétvégéhez, de akár egy hosszabb családi nyaraláshoz is. »

Először a söptei csárdával „betyárkodunk”

Jelen írásunk a Balaton környéki csárdák némelyikét hozza példának az egymástól teljesen eltérő törekvésekre, a nem kívánatos elhajlásokra az ősi csárda legendától. Az első felvonás a söptei csárdáé. »

Oldalak:  |  | 11 | | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink