Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Árulkodó jelek

A Krizia valójában egy olasz intézmény. Nem annyira híres, mint a városban működő egynémely újabb trattoria vagy osteria, de talán nem is ezekre a babérokra pályázik. »

Csináljuk gyakrabban!

Ugyanazt a visszafogott eleganciát sugározza, mint annak idején, van valami nagyvilági, de mégis meghitt ebben a helyiségben, a kilátás egyszerűen pazar és szinte büszkének érzi magát az ember, hogy van a városban egy ilyen kiemelkedő adottságú hely. »

Nem élünk panasszal

Az Enoteca Corso kiváló étterem, jó konyhával, tudatosan kiválasztott alapanyagokkal és szinergiákkal. »

Az élvezet a lényeg

Hosszú évtizedekig volt az örökös második a rendszerváltás előtt, de ugyanakkor meg is tudott újulni, fel tudta frissíteni ételei stílusát. »

Városi legendák

Ennek ellenére összességében kellemes, családias hely, korrekt kiszolgálással, remek borválasztékkal és kiváló rántott hússal. Végül is, ez önmagában abba a hitbe képes ringatni, hogy a Várban is beköszöntött a gasztroforradalom. »

Talján testvérek

Ugyan egy pesti étterem sohasem helyettesíthet még egy egynapos toszkán kirándulást sem, de itt majdnem úgy éreztük magunkat, persze még van min javítani, de nincs messze tőle. »

Csirke 5.0

A Solier a leglényegesebb pontokon kitűnőre vizsgázik: segítőkész, kedves pincér, egy-egy emlékezetesen remek főétel, regionális alapanyagok és megfizethető árak. »

Biztos választás

Imádtuk, amikor ez volt Budapest egyik legjobbja, mielőtt még Fausto di Vora át nem költöztette csúcsgasztronómiai éttermét a Székely Mihály utcába. Ezután a Dohány utcai helyet átkeresztelték Osteria névre, fogadóra úgymond. »

Ceremónia nélkül

Igazi csapongó tehetség lakozik az Olimpiában, aki mintha alig tudná magát fékezni, miközben vonzódik a perfekcióhoz, némelykor meg könnyed kézzel szórja ösztönös megérzéseit a tányérra. »

A részleteken múlik

Valójában a helyzet az, hogy az ország ebben a műfajban nem sokat kínál, ahol komplex japán kulináris élményben lehetne részünk. Tehát bármennyire is fájlaljuk a tapasztalt botlásokat, a szigorúság annak tudható be, hogy nem sok hibádzik, hogy jó legyen. »

Első benyomás - Falusi lagzi

Legszívesebben magam is rácsibukolnék a bőséges ebéd után, mint azt teszi a néhai Walter a bárpult oldalát díszítő fényképen, ki népes családja körében elégedetten pöfékel, és néz szembe a kamera lencséjén keresztül az örökkévalósággal. »

Kétségkívül mérföldkő

Az a helyzet, hogy a Nobu jó. A Nobu nagyon jó. »

Kerek történet

A Csalogány 26 bisztró számos éttermi lista éllovasa, Budapest egyik legfelkészültebb konyhai stábjával rendelkezik. »

Variációk pasztellszínekre

Olivier Marchand mindent összevetve igen szép, korrektül elkészített, pasztellszíneket felvonultató konyhával rukkolt elő. Látszik, hogy a technikákat ismeri, hogy szereti a jó alapanyagokat és tud is azokkal bánni. »

Biztosra mennek

Egy Michelin-csillagos étterem célja hazánkban sem lehet más, mint megtartani azt a vérrel és verítékkel kiérdemelt tündöklő minősítést. »

Passzív pihenés

A Káli-medence 1984 óta tájvédelmi körzet, a modern kor kártételeitől szinte érintetlen, archaikus vidék, melynek földrajzi középpontjában áll a Kővirág. Az üzenet egyszerű: enni, inni, játszani, szeretni. Talán ezek a szavak jellemzik legjobban Káli-medence és Köveskál gyöngyszemét. »

Koreai kúria

Rácalmáson, két percre a Duna-parttól, az ófalui részen egy, a 18. században épült kúriában és parkban rejtezik a vidék legjobb távol-keleti étterme. »

'77-ben történt

Árad belőle a jó szándék, a tisztességes igyekezet. Jó érzés ott ülni, és elmélázni azon, hogy egy megbecsült családi vállalkozás napi erőfeszítései nyomán vendégek százai, ezrei ismerkednek a magyar konyha vendégszeretetével. »

Első benyomás - Maszkulin 2.0

Értem az elragadtatott véleményeket erről az étteremről, számomra inkább időutazásként értékelhető, és abból is a kevésbé vonzó típus. »

Első benyomás - egy szinttel lejjebb

A jó múltkorában jártam a Pasaréti téren a földfelszíni Origóban, és számot is adtam benyomásaimról. Azóta megnyílt az Origo étterem, amely ugyanazon épületben helyezkedik el, de egy szinttel lejjebb. »

Oldalak:  |  10 | | | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink