Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tesztek
Ebben a rovatunkban étteremkritikáinkat olvashatja.
A tesztelés szempontjairól és módszertanáról itt talál információt
ÖSSZES TESZT | A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Passzív pihenés

A Káli-medence 1984 óta tájvédelmi körzet, a modern kor kártételeitől szinte érintetlen, archaikus vidék, melynek földrajzi középpontjában áll a Kővirág. Az üzenet egyszerű: enni, inni, játszani, szeretni. Talán ezek a szavak jellemzik legjobban Káli-medence és Köveskál gyöngyszemét. »

Koreai kúria

Rácalmáson, két percre a Duna-parttól, az ófalui részen egy, a 18. században épült kúriában és parkban rejtezik a vidék legjobb távol-keleti étterme. »

'77-ben történt

Árad belőle a jó szándék, a tisztességes igyekezet. Jó érzés ott ülni, és elmélázni azon, hogy egy megbecsült családi vállalkozás napi erőfeszítései nyomán vendégek százai, ezrei ismerkednek a magyar konyha vendégszeretetével. »

Első benyomás - Maszkulin 2.0

Értem az elragadtatott véleményeket erről az étteremről, számomra inkább időutazásként értékelhető, és abból is a kevésbé vonzó típus. »

Első benyomás - egy szinttel lejjebb

A jó múltkorában jártam a Pasaréti téren a földfelszíni Origóban, és számot is adtam benyomásaimról. Azóta megnyílt az Origo étterem, amely ugyanazon épületben helyezkedik el, de egy szinttel lejjebb. »

Élet az ételsorban

Az ételek érezhetően ambiciózusak, de többnél elegendő lenne, ha egyszerűbb, viszont határozottabb vonulatot képviselne, attól még lehetne elegáns és világszínvonalú. »

A tökéletes ossobuco

Nehéz – és szükségtelen – eltekinteni és elvonatkoztatni attól, hogy Gianni Annoni személyében ismert vendéglátó birodalmába lépünk. »

Gasztrodinasztia

A Pierrot már csaknem harminc éve csábítja a vendégeket. Az egyáltalán nem baj, ha egy helynek története van, és ennek van. »

Jó, hogy van ez a Solier Café, még ha kissé egyenetlen teljesítményt is nyújtott a konyha, de amikor beletalál, akkor jó érzékkel, jóval mélyebb tudást, és ízlést sejtetve. »

Első benyomás

Barokk, borok és bisztróhangulat Egerben. »

Az év visszatérése

A Rosenstein családi vendéglő. Ennek megfelelően, ha szóba kerül, rendszerint a családias ételek, nagy adagok, házias ízek és a pénteki sólet társulnak hozzá. Valóban így volt ez éveken át... »

Első benyomás

A KínaiKoreai ÉtteremBár nem a legjobb ázsiai étterem Budapesten, de az egyik legmegbízhatóbb egzotikus kifőzde. »

Letűnt idők és fúzió

Bisztróhangulatú étteremnek mondja és saját szórólapján úgy hirdeti magát mint a legjobb fúziós konyha egy percre a Parlamenttől. Könnyedség helyett azonban inkább a letűnt korok emlékét juttatja eszünkbe, mint egy kedves, játékos, őszinte helyet. Mintha nem tudná eldönteni, hogy beszálljon-e az új idők versenyébe, vagy inkább maradjon az polgári, ódon hangulatnál. Hezitál és ez érződik. »

Első benyomás

Egy igazi bisztró a belvárosban, amely nem akar mást, mint nevének megfelelően bisztró lenni, és ez az eltökéltség a hely minden eleméből árad. »

Első benyomás - Hanyag elegancia a fejőszékeken…

A Matteo helyén a napokban nyit az új étterem, de a Pasaréti téri buszvégállomás bauhaus épületének utcaszintjén már működik az Origo bisztró. »

Az éjszakai toplistánkból kihagytuk a Montenegrói Gurmant. Most pótoljuk a hiányosságot és egy egész írást szentelünk a helynek. »

Halpaprikás határok nélkül

A térség számtalan halászcsárdája között az autentikus Pikec izoláltsága ellenére az egyik leghíresebb, amolyan zarándokhely. »

Kaotikus Kozmopolitizmus

A hollywoodi magyar fenegyerek nagy halba vágja fejszéjét a Kempinskiben. »

Első benyomás

A tatai Öreg-tó partján találjuk a fiatal, 2009-ben nyílt Platán éttermet, melyről szép szavakat hallunk mostanában. Leutaztunk. »

Első benyomás

Jelen írásunk a Balaton környéki csárdák némelyikét hozza példának az egymástól teljesen eltérő törekvésekre, a nem kívánatos elhajlásokra az ősi csárda legendától. A függönyt a söptei csárda után a Lovas csárda előtt húzzuk el. »

Oldalak:  |  10 | | | | | | | | | |

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink