Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Porcellino Grasso
Firenze szökőkútja

Firenzében a Mercato Nuovón áll a neves barokk mester, Pietro Tacca bronz szökőkútja, ami után feltehetően ez a rózsadombi étterem kaphatta a nevét. A jelentése némi firenzei tájszólásban: dagi vadmalac.

Porcellino Grasso
Porcellino Grasso

Pár lépcsővel az utcaszint alatt barátságos és igencsak tágas, kockás abroszos olasz étterem, gazdag választékkal az étlapon és hozzáértő kiszolgálással. Családias légkör, a távolból talán a fatüzelésű pizza-kemence és a jellegzetes oregánó illata terjeng.

Ha egy olasznak mondott magyarországi étteremben jól öltözött olaszok is esznek, akkor ott biztos, hogy nagy baj nem lehet. Sokféle tésztát ettem már itt, a minőség kissé ingadozó, de alapvetően elmondható, hogy nagy igyekezettel készítik a klasszikus olasz fogásokat és az alapanyagok jók. Az agli olio, mint minden olasz pasta, nagyon sokféleképpen készíthető. Habár ezek csak bizonyos alapanyagok árnyalatnyi eltérését, hangsúlyait jelentik – itt kissé karakternélküli, mert hol a petrezselyem, hol a pepperoncino, hol pedig a fokhagyma mennyisége és egymáshoz való arányai nem kedvezőek.

De egészében barátságos, némelykor hamisítatlan olasz hangulat uralkodik az Ady Endre utca tájékán.

A tesztelés időpontja: 2008. november . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 1 886 7880
Nyitva:
   H-V:  12:00-24:00
Cím: 1024 Budapest, Ady Endre u. 19
5 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
11 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


7 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
05/25 - 23:43:28

Nemregen 4-esben vacsoraztunk es a charming pincer ratette a szomszed asztal konzumaciojat a mi szamlankra.....Termesztesen a penztargep volt a ludas. Ez (is) Abszurdisztan:-(

hasznos (315) | haszontalan (291) | sértő
07/24 - 19:07:59

Látod, van értelme a szigorú kritikának. Egyébként bármikor...:-)))

hasznos (466) | haszontalan (531) | sértő
5. virago
07/24 - 15:39:48

Ted - ritkán írok gasztrofórumban, mert szubjektív dolgokon vitatkozgatni annyira parttalan, de most nem állom meg, hogy ne ragadjak keyboardot.
A múlt szombaton délben ettem a Porcellinoban paradicsomos tengergyümölcseis rizottót a napi menüről, és egyszerűen tökéletes, mennyeien finom volt! Hatalmas feketekagylókkal és tökéletes garnélákkal, a rizotttó állaga, a paradicsomossága mind megkérdőjelezhetetlen volt.
Ha ennél jobbat csinálsz, a tűzhelynek hátat fordítva, azt szívesen megkóstolnám.

hasznos (506) | haszontalan (538) | sértő
4. Hapci
06/28 - 16:43:18

Nem pont erre a tartalomra gondoltam, de így legalább érthető, milyen élményekből táplálkozik a pontozás. :)
Óvatos duhaj vagyok, tengeri állatot legfeljebb barátaimnál vagy a saját éttermemben ennék. Rizottót is csak egyszer rendeltem a Porcellinoban... Azért értek abszolút pozitív élmények is, ezért bátorkodtam kérdezni. Többször kaptam friss articsókát a pizzámon, meg ettem néhány jó tésztát és egészen fantasztikus paradicsomlevest is.
Ezt az "alapbetően jó hely" minősítést a budapesti mezőnyre értettem...
A színvonal egyébként a - pár hónapos - nyitási időszakot követően érezhetően romlott, a pizzák felfújt, íztelen széle pl. legutóbb miszlikbe tört vágás közben

hasznos (527) | haszontalan (480) | sértő
06/28 - 16:18:44

Ritkán tesztelek felszólításra, de kétségtelen tény, hogy akaratlanul is többször jártam a nevezett étteremben, mint kellett volna. A békesség kedvéért nem közöltem a tapasztalataimat, mert úgy sem hitte volna senki, hogy ebben az üzletileg aránylag sikeresen működó étteremben milyen alacsony színvonalon teljesítenek.
Egy példát azért hozok arra, miért állítom, hogy reménytelen amatőrség és szélhámosság uralkodik az olasz éttermek piacán, de még ha csak azon, de általában az éttermi piacon.
Izompacsirta, pincérem, akinek mosolya legalább annyira kényszeredett, mint az én ismételt jelenlétem, azon kérdésemre, hogy a vegyes kagylós tészta jelentheti-e azt, hogy részemről csak a vongole kagyló volna ezúttal érdekes, azt válaszolja, hogy nem hallott még a vongole kagylóról, de ha úgy kívánom, akkor mindent el fog követni, hogy teljesítse észtveszejtően különleges kívánságom és ebben megnyugodva, de szemlátomást feldúltan távozott, majd visszatért egy fekete kagylós tésztával, amiben a kagyló konzervből származott, de lagalább is antik pedigrével rendelkezett és a paradicsomos szósz, ha nem is tartalmazott ketchupot, de sikerült olyanná öregíteni, hogy sikerrel keltette azt az érzetet. Vettem a bátorságot, hogy erőművészem egyre fogyatkozó türelmét próbára téve jelezzem a megbocsájthatatlan anomáliát, majd azon örvendezve, hogy megúsztam verés nélkül, visszaküldtem a minősíthetetlen opuszt, amely az olasz magyar barátság azonnal ifelmondását eredményezte volna, ha nyilvánosságra hozom és rendeltem egy tenger gyümölcsei rizottót. Sajnos az élet ritkán produkál happyendet, és ezúttal sem cáfolta magát a sors: a rizottó 100 sebből vérzett, félkézzel, hátat fordítva a tűzhelynek bármikor csinálok jobbat. Se a rákok, se a rizs, szó szerint semmi nem stimmelt. perszen értem én, hogy a kellemes terasz, a lágy esti szellő, a rózsadombi közönség drága parfümtől illatozó duruzsolása, a bejáratba ferdén beparkoló Range motorházának pattogó hangot adó kihülése jó érzéssel tölti el a bágyadt közönséget, amikor végig gondolják fáradságos hetüket és megérdemelt becsapásukért fizetnek az olasznak mondott étteremben. Business as usual... Mindenki érdeme szerint. Amíg ünnepelt helye lehet a városnak ez a minőség, addig nincs baj, bárki nyithat olaszt. Egy ismeretlen olasz faluban egy vak 80 éves házimámi betegen többre képes. Ezt kérted Hapci?

hasznos (524) | haszontalan (551) | sértő
2. Hapci
06/28 - 14:17:32

Ted Aprajev: nem érdemelne kicsit több pontot - vagy egy részletesebb tesztet - a Porcellino Grasso? Mint a szövegedből is kitűnik, ez alapvetően egy jó hely.
Túl sok számottevően jobb olasz étterem nincs is Budapesten, legfeljebb Fausto éttermei, Krizia, Toscana, talán a Mascalzone Latino (ott nem voltam).].

hasznos (610) | haszontalan (473) | sértő
06/28 - 12:14:58

A mascarponekrém felejthetetlen volt.

hasznos (526) | haszontalan (552) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink