Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Porcellino Grasso
Firenze szökőkútja

Firenzében a Mercato Nuovón áll a neves barokk mester, Pietro Tacca bronz szökőkútja, ami után feltehetően ez a rózsadombi étterem kaphatta a nevét. A jelentése némi firenzei tájszólásban: dagi vadmalac.

Porcellino Grasso
Porcellino Grasso

Pár lépcsővel az utcaszint alatt barátságos és igencsak tágas, kockás abroszos olasz étterem, gazdag választékkal az étlapon és hozzáértő kiszolgálással. Családias légkör, a távolból talán a fatüzelésű pizza-kemence és a jellegzetes oregánó illata terjeng.

Ha egy olasznak mondott magyarországi étteremben jól öltözött olaszok is esznek, akkor ott biztos, hogy nagy baj nem lehet. Sokféle tésztát ettem már itt, a minőség kissé ingadozó, de alapvetően elmondható, hogy nagy igyekezettel készítik a klasszikus olasz fogásokat és az alapanyagok jók. Az agli olio, mint minden olasz pasta, nagyon sokféleképpen készíthető. Habár ezek csak bizonyos alapanyagok árnyalatnyi eltérését, hangsúlyait jelentik – itt kissé karakternélküli, mert hol a petrezselyem, hol a pepperoncino, hol pedig a fokhagyma mennyisége és egymáshoz való arányai nem kedvezőek.

De egészében barátságos, némelykor hamisítatlan olasz hangulat uralkodik az Ady Endre utca tájékán.

A tesztelés időpontja: 2008. november . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 1 886 7880
Nyitva:
   H-V:  12:00-24:00
Cím: 1024 Budapest, Ady Endre u. 19
5 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
11 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


7 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
05/25 - 23:43:28

Nemregen 4-esben vacsoraztunk es a charming pincer ratette a szomszed asztal konzumaciojat a mi szamlankra.....Termesztesen a penztargep volt a ludas. Ez (is) Abszurdisztan:-(

hasznos (224) | haszontalan (186) | sértő
07/24 - 19:07:59

Látod, van értelme a szigorú kritikának. Egyébként bármikor...:-)))

hasznos (366) | haszontalan (412) | sértő
5. virago
07/24 - 15:39:48

Ted - ritkán írok gasztrofórumban, mert szubjektív dolgokon vitatkozgatni annyira parttalan, de most nem állom meg, hogy ne ragadjak keyboardot.
A múlt szombaton délben ettem a Porcellinoban paradicsomos tengergyümölcseis rizottót a napi menüről, és egyszerűen tökéletes, mennyeien finom volt! Hatalmas feketekagylókkal és tökéletes garnélákkal, a rizotttó állaga, a paradicsomossága mind megkérdőjelezhetetlen volt.
Ha ennél jobbat csinálsz, a tűzhelynek hátat fordítva, azt szívesen megkóstolnám.

hasznos (393) | haszontalan (426) | sértő
4. Hapci
06/28 - 16:43:18

Nem pont erre a tartalomra gondoltam, de így legalább érthető, milyen élményekből táplálkozik a pontozás. :)
Óvatos duhaj vagyok, tengeri állatot legfeljebb barátaimnál vagy a saját éttermemben ennék. Rizottót is csak egyszer rendeltem a Porcellinoban... Azért értek abszolút pozitív élmények is, ezért bátorkodtam kérdezni. Többször kaptam friss articsókát a pizzámon, meg ettem néhány jó tésztát és egészen fantasztikus paradicsomlevest is.
Ezt az "alapbetően jó hely" minősítést a budapesti mezőnyre értettem...
A színvonal egyébként a - pár hónapos - nyitási időszakot követően érezhetően romlott, a pizzák felfújt, íztelen széle pl. legutóbb miszlikbe tört vágás közben

hasznos (417) | haszontalan (380) | sértő
06/28 - 16:18:44

Ritkán tesztelek felszólításra, de kétségtelen tény, hogy akaratlanul is többször jártam a nevezett étteremben, mint kellett volna. A békesség kedvéért nem közöltem a tapasztalataimat, mert úgy sem hitte volna senki, hogy ebben az üzletileg aránylag sikeresen működó étteremben milyen alacsony színvonalon teljesítenek.
Egy példát azért hozok arra, miért állítom, hogy reménytelen amatőrség és szélhámosság uralkodik az olasz éttermek piacán, de még ha csak azon, de általában az éttermi piacon.
Izompacsirta, pincérem, akinek mosolya legalább annyira kényszeredett, mint az én ismételt jelenlétem, azon kérdésemre, hogy a vegyes kagylós tészta jelentheti-e azt, hogy részemről csak a vongole kagyló volna ezúttal érdekes, azt válaszolja, hogy nem hallott még a vongole kagylóról, de ha úgy kívánom, akkor mindent el fog követni, hogy teljesítse észtveszejtően különleges kívánságom és ebben megnyugodva, de szemlátomást feldúltan távozott, majd visszatért egy fekete kagylós tésztával, amiben a kagyló konzervből származott, de lagalább is antik pedigrével rendelkezett és a paradicsomos szósz, ha nem is tartalmazott ketchupot, de sikerült olyanná öregíteni, hogy sikerrel keltette azt az érzetet. Vettem a bátorságot, hogy erőművészem egyre fogyatkozó türelmét próbára téve jelezzem a megbocsájthatatlan anomáliát, majd azon örvendezve, hogy megúsztam verés nélkül, visszaküldtem a minősíthetetlen opuszt, amely az olasz magyar barátság azonnal ifelmondását eredményezte volna, ha nyilvánosságra hozom és rendeltem egy tenger gyümölcsei rizottót. Sajnos az élet ritkán produkál happyendet, és ezúttal sem cáfolta magát a sors: a rizottó 100 sebből vérzett, félkézzel, hátat fordítva a tűzhelynek bármikor csinálok jobbat. Se a rákok, se a rizs, szó szerint semmi nem stimmelt. perszen értem én, hogy a kellemes terasz, a lágy esti szellő, a rózsadombi közönség drága parfümtől illatozó duruzsolása, a bejáratba ferdén beparkoló Range motorházának pattogó hangot adó kihülése jó érzéssel tölti el a bágyadt közönséget, amikor végig gondolják fáradságos hetüket és megérdemelt becsapásukért fizetnek az olasznak mondott étteremben. Business as usual... Mindenki érdeme szerint. Amíg ünnepelt helye lehet a városnak ez a minőség, addig nincs baj, bárki nyithat olaszt. Egy ismeretlen olasz faluban egy vak 80 éves házimámi betegen többre képes. Ezt kérted Hapci?

hasznos (417) | haszontalan (432) | sértő
2. Hapci
06/28 - 14:17:32

Ted Aprajev: nem érdemelne kicsit több pontot - vagy egy részletesebb tesztet - a Porcellino Grasso? Mint a szövegedből is kitűnik, ez alapvetően egy jó hely.
Túl sok számottevően jobb olasz étterem nincs is Budapesten, legfeljebb Fausto éttermei, Krizia, Toscana, talán a Mascalzone Latino (ott nem voltam).].

hasznos (497) | haszontalan (361) | sértő
06/28 - 12:14:58

A mascarponekrém felejthetetlen volt.

hasznos (436) | haszontalan (446) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink