Főoldal    |    Bloggerek      
Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Éttermek
Találatok (33 db): Keresett kifejezés: mediterrán | jelentem!
Egy oldalon megjelenített találatok száma: 10 25 50  | 1 | 2 | 3
név
konyhatípus
értékelés
ár
Típus:   bár   kávézó   pub
Konyha nemzetisége, stílusa:  mediterrán
Tel.:  +36 27 390 172
Nyitva:
   H-P:  08:00-23:00
   Szo-V:   
15:00-23:00

Cím: 2120 Dunakeszi, Dózsa György tér 14.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
4 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 1 288 5599
Nyitva:
   H-V:  06:30-22:00
Cím: 1062 Budapest, Váci út 1-3.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   kávézó   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi,  mediterrán
Tel.:  +36 1 789 3357
Nyitva:
   H-V:  09:00-24:00
Cím: 1055 Budapest, Szent István körút 13.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   bár   café   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán,  szerb
Tel.:  +36 1 630 4971  +36 30 588 3444
Nyitva:
   H-V:  10:00-24:00
Cím: 1148 Budapest, Örs vezér tér 24.
0 hozzászólás

A bevásárlóközpontok éttermeihez képest szokatlan eleganciával és egzotikus „fűszerezéssel” tűnik ki a napokban a Sugár Üzletközpont 2. emeletén megnyitott Cantine.

Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   vendéglő
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 74 418 128
Nyitva:
   H-Szo:  12:00-23:00
Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi út 10.
0 hozzászólás galéria

Olvasói értékelés
4 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 1 889 6757
Nyitva:
   H-V:  06:45-11:00 
18:00-23:00 
12:00-15:00

Cím: 1014 Budapest, Hess András tér 1-3.
0 hozzászólás galéria

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 1 269 1176
Nyitva:
   H-V:  10:00-24:00
Cím: 1051 Budapest, Arany János u. 17.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi,  mediterrán
Tel.:  +36 96 510 982
Nyitva:
   H-Szo:  08:00-24:00
   V:   
08:00-22:00

Cím: 9021 Gyõr, Apáca u. 4.
0 hozzászólás galéria

A Kuster-házként ismert, közel 300 éves épületben található vendéglő séfje, Horváth Szilveszter, régóta kimagasló szereplője a Hagyomány és Evolúció gasztronómiai versenyeknek, sőt idén meg is nyerte. A három terem berendezése túlburjánzó, de hamar kiderül, miért is jó dolog akár Budapestről is leautózni. Szívélyesek a felszolgálók, az étlapon hagyományos fogások és ízek, átformált és újraértelmezett verziói, és elfogadható ár–érték arányú a napi ajánlat.

Olvasói értékelés
7 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem   pub   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 20 621 8488  +36 1 344 4615
Nyitva:
   H-V:  12:00-24:00
Cím: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 10.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  francia,  mediterrán
Tel.:  +36 1 413 0236
Nyitva:
   H-V:  11:00-24:00
Cím: 1075 Budapest, Király u. 17.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   bár   étterem   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  mediterrán
Tel.:  +36 1 3275100
Nyitva:
   H-V:  07:00-24:00
Cím: 1088 Budapest, József körút 5.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi,  mediterrán
Tel.:  +36 1 889 3977
Nyitva:
   H-V:  06:30-10:00 
12:00-15:00 
18:00-22:30

Cím: 1067 Budapest, Teréz körút 43.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  mediterrán
Tel.:  +36 1 737 7377
Nyitva:
   H-V:  12:00-23:00
Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  mediterrán
Tel.:  +36 93 510 233
Nyitva:
   H-Szo:  11:30-23:00
Cím: 8800 Nagykanizsa, Sugár u. 5.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
4 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Típus:   étterem   kávézó
Konyha nemzetisége, stílusa:  mediterrán
Tel.:  +36 1 788 9033
Nyitva:
   H-V:  11:00-23:00
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 13-15.
0 hozzászólás

Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Egy oldalon megjelenített találatok száma: 10 25 50  | 1 | 2 | 3

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink