Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Teszt: <br>Salon

Teszt:
Salon

Néhány jól komponált tányéron tárulkozott fel előttünk a nyugatba integrált üdítő kelet szelleme. Új étlap a Salon-ban. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Meskó Norbert

Meskó Norbert

Meskó Norbert hegyekről és vizekről, hajón lézengő zombiszakácsokról és idős, amerikai turistákról, újraélesztett egri szállodáról. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

2014-11-19 14:10:12

Itt az első brew bar!

Itt az első brew bar!

Nyit Magyarország első kizárólag filterkávés helye »

2014-11-17 16:17:57

Éttermi szárnypróbálgatások

Éttermi szárnypróbálgatások

Közel 30 helyre is elmehettünk volna "resztaurant déjezni". Hármat választottunk. »

2014-11-16 13:03:17

Kis legenda, hétköznapi legenda

Kis legenda, hétköznapi legenda

Rosenstein-sztorit mesél a Kossuth Kiadó sok-sok recepttel. »

2014-11-13 18:43:30

53 Michelin-csillag egy pályán

53 Michelin-csillag egy pályán

Huszonkét csapat, 53 Michelin-csillag és egy focipálya. »

2014-11-09 12:02:46

Pécset fogalmazzák

Pécset fogalmazzák

Lehet egy vidéki magyar városnak saját gasztronómiai arculata? Erre a kérdésre akarva-akaratlanul is keresik a választ a Kreatív Pécsi Gasztronómia tagjai. »

2014-11-09 07:57:56

A TERMINAL és a Mazel Tov a legszebb

A TERMINAL és a Mazel Tov a legszebb

A gasztrodesign pályázaton több díjat is elnyertek. Laki Eszterrel és Szőke Gergellyel beszélgettünk, akik külön-külön a két hely arculatáért felelnek. »

2014-11-05 15:24:09

Még mindig New York legjobb kávézóinak nyomában

Még mindig New York legjobb kávézóinak nyomában

Újabb jobbnál jobb New York-i kávézót próbáltam ki. »

2014-11-02 18:58:36

"Még túl kevesen vagyunk a forradalomhoz"

A Casino Mocca ma az egyik legizgalmasabb vállalkozás, már ami a kávézás területét illeti. Gondolatok az újhullámos kávézásról 1. rész »

2014-10-31 14:35:09

New York legjobb kávézóinak nyomában

New York legjobb kávézóinak nyomában

Az USA legnépesebb városában jártam és véleményt formáltam az ottani kávékultúráról. A New York Coffee Guide-ot az orrom elé tartva kutattam a jobbnál jobb helyeket. »

2014-10-30 08:36:40

Friss háztáji Budapest kávézóiban

Friss háztáji Budapest kávézóiban

A Házikó-kezdeményezés a vidéki termelőket felkarolva készíti minőségi szendvicseiket, batyuikat, édességeiket kiszállításra és rendezvényekre. »

2014-10-27 20:31:58

A türkizkék ételautó és az indiai palacsinta

A türkizkék ételautó és az indiai palacsinta

A nyár egyik slágere volt a Mika Tivadarban állomásozó „étteremkocsi”, a Kerala Dosa. Télen is folytatódhat a dél-indiai sztori. »

2014-10-24 21:51:02

Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a szakácsolimpián

Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a szakácsolimpián

A 2016-os magyarországi Bocuse európai döntő gálavacsorája apropóján tervek között van az Oroszlános udvar befedése is. »

2014-10-20 19:40:13

Molnár Gábor: "Nyakamon a döntő"

Molnár Gábor:

Gábor október 27-én kezdi a felkészülést Budapesten. »

2014-10-18 16:02:34

Tantit visz a táncba Pesti István

Tantit visz a táncba Pesti István

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Libahotdog

Libahotdog

Rosenstein étterem készítette

Egy olaszországi út ihlette a Rosenstein ételét. Toscanában beleshettünk egy hentes konyhájába, ő mutatta meg, hogyan is készül az autentikus salciccia. Az étterem csak a húst módosította libára. »

Osztriga<br>szószos <br>pak choi saláta <br>gyömbérrel

Osztriga
szószos
pak choi saláta
gyömbérrel

Fodrász, ruhatervező, dizájner, kurátor, képzőművész – a Menü című, napokban megjelenő receptgyűjtemény 22 alkotót mutat be, akik ezerrel alakítják a budapesti gasztrokultúrát. Wang Song Tao fodrász úr osztrigaszószos pak choi salátájával hívjuk fel a figyelmet erre a nem mindennapinak ígérkező könyvre. »

New York-i séfreggeli <br>egy magyartól

New York-i séfreggeli
egy magyartól

Kovács Zoli jó pár éve már Brooklyn egyik menő éttermében dolgozik, ahol a kollégáit olykor ilyen szendvicsekkel várja. »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Háda Imre

Háda Imre

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imrével, a hazai street food Atakámjának kiötlőjével dumáltunk. UPDATE: a Gault&Millau szerint is a legjobb hamburgeres a városban, megkapta az év alternatív vendéglátás díját »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink