Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mit iszunk, amikor kávét iszunk?
Molnár Attilával, a Tamp & Pull vezetőjével ültetvényen jártunk
Gasztrotörténelem Bontxo-módra
Baszk konyha Street Food Show-n
2014-08-27 19:00:45

Az ember a hamburger toplista éléről

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imre nem ismeretlen a gasztronómia világában. A sokak által kedvelt, kiváló minőségű, barátságos hangulatú Atakám éttermet vezette, melytől nemrég érzékeny búcsút vett. Mostanra kezdi ismét megtalálni magát - más szerepben, de továbbra is a gasztronómia világában. Kiváló hamburgerezőt nyitott a IX. kerületben, melyet ma már egyre többen előszeretettel neveznek a hazai street food Atakámjának. »

2014-08-14 07:16:05

Első benyomás: Konyha

Első benyomás: Konyha

A Madách tér környékén ma már minden megtalálható. Jókat lehet enni, inni, mulatni is – ki, miért érkezik éppen. De aki Godot-t keresi, jelen esetben a kávéházat, pont úgy fog járni, ahogy a két emblematikus szereplő a színdarabban. Várhat kedvére, keresgélhet napestig, az eredmény csalódást fog okozni. Hiszen Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

2014-08-12 06:26:25

Joghurtos málnatortácska

Joghurtos málnatortácska

A Café Pierrot séfje, Galgóczi Gábor receptje »

2014-08-07 07:11:21

A Cinque Terre meghódítása II. rész

A Cinque Terre meghódítása II. rész

Rio Maggiore volt az első Cinque Terre állomás, a tenger haragos, de itt-ott mintha a nap sugara is megcsillanna a tarajos hullámokon. Sorrendben ezután következnek, délről északi irányban: Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso. Annyira viharos a tenger, hogy hajónk a köztes állomásokon nem tud kikötni, ezért Rio Maggioréból vonattal folytatjuk utunkat. »

2014-07-04 06:45:27

Első benyomás: Városliget Café

Első benyomás: Városliget Café

Annyi mindent írtak már a Városligetről, főleg az utóbbi időben, hogy most nem bonyolódnék bele a történeti, irodalmi idézetek végtelen sorába, inkább csak nekiszaladnék a műjégpálya épületének úgy véletlenül, mert éppen arra jártam. »

2014-08-08 07:27:54

Szarvasgerinc-filé körtével, vargányával, salotthagymás pürével és erdei szamóca raguval

Szarvasgerinc-filé körtével, vargányával, salotthagymás pürével és erdei szamóca raguval

A Zsálya Bisztró nyári slágere egy bukolikus idill, természet ihlette képzőművészeti alkotás. »

2014-07-29 06:30:32

Teszt: Pierrot

Teszt: Pierrot

Most, hogy lassan helyreállni látszik a rend a Várban, legalább is a Bécsi kapu felőli oldalon, bemerészkedtem a Pierrotba. Gyönyörűségesen rendbe hozták az utcát, egyenletes, botlás mentes macskakő borítás mindenhol, vízelvezető mélyedések, ahogy kell. A Pierrot dacol az idővel, oly régen ott van már, de most végre a belső és a külső körülmények a lehető legközelebb kerültek egymáshoz. »

2014-07-31 07:39:37

A Cinque Terre meghódítása

A Cinque Terre meghódítása

Liguria tengerpartján a meseszép városok látványa sem tudta eltéríteni Aprajevet. A viharos tenger sem állta útját, hogy végigkóstolja a vidék ínyencségeit. »

2014-07-25 06:23:43

Top 9 hamburger

Top 9 hamburger

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Most a hamburgerezők élvonalát mutatjuk be, főleg a mérsékeltebb árkategóriára fókuszálva. »

2014-07-23 06:19:55

"Lazább tanyasi fogásokat készítek"

Interjú Halász Istvánnal, a Locavore séfjével. »

2014-07-17 08:04:09

Top 10 reggeli

Top 10 reggeli

Budapesti tippek koránkelőknek. »

2014-07-16 08:09:23

Kulináris epicentrum

Kulináris epicentrum

Helyre billenni látszik a belvárosi egyensúly. Már nem csak a túlsúlyos Vörösmarty tér büszkélkedhet változatos kulináris kínálattal,- amit jószerivel a Gerbeaud ház képvisel,- hanem a képzeletbeli belvárosi tengelyen haladva az Erzsébet-híd tövében a Március 15. téren a Kioszk körül csoportosuló helyek is. »

2014-07-11 07:50:27

TOP 7 Gyros

TOP 7 Gyros

A legjobb görög gyrosok Budapesten. »

2014-07-10 06:29:42

Csepp a tányérban?

Csepp a tányérban?

Az étterem víz nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül. Vagy inkább maradjunk abban, hogy nem is létezik. Olyannyira nem, hogy az éttermek a városi öntözés és az irodaépületek után a harmadik legnagyobb vízfelhasználók. De mit tehet egy étterem, hogy csökkentse saját és az emberiség közös vízszámláját? »

2014-05-09 07:22:48

Teszt: Villa Medici

Teszt: Villa Medici

A süppedős szőnyegek, a faburkolat és egy vidéki angol kúria eleganciája. Kevés vendéglátóhely visz ilyen szintű felszolgálást, már ez megérne egy látogatást a veszprémi Villa Mediciben. De emellé egy minőségi alapanyagokra épülő, profi konyha is tartozik. Magabiztos, jól átgondolt, ismert fogások jelennek meg egy-egy merészebb, újító résszel, szokatlan alapanyaggal. »

2014-06-30 20:52:49

Újra megnyitott a Babel

Újra megnyitott a Babel

A korábbival ellentétben a’la carte szezonális étlappal, és egy kóstoló menüvel dolgoznak, így alkalmasabbak sűrűbb látogatásra és üzleti vacsorákra is. Magyar és regionális színekben viszik tovább a konyhát Lőrincz György executive-chef irányítása alatt, akivel sok évig dolgoztak együtt és a tulajdonosoknak végül sikerült hazacsábítaniuk külföldről. »

2014-07-04 08:28:14

TOP 10 kínai

TOP 10 kínai

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Ezúttal azokat a kínai éttermeket és étkezdéket mutatjuk be, ahol nem Erős Pistát használnak chili gyanánt. »

2014-07-02 06:28:40

Mangalica sonkás kenyérlángos

Mangalica sonkás kenyérlángos

A Pest-Buda étterem egyik emblematikus fogása a jól ismert kenyérlángos egy kifinomultabb verziója. »

2014-06-26 08:51:31

TOP 10 Pizza

TOP 10 Pizza

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Ezúttal azokat a trattoriákat és pizzériákat mutatjuk be, ahol autentikus olasz hozzávalókkal és receptekkel dolgoznak. »

2014-05-25 07:46:22

Teszt: Zsolnay

Teszt: Zsolnay

A világhírű kerámiakészítők egykori otthonában talált egymásra a művészi porcelánok és a minimál dizájn világa, az étterem konyhája pedig a városi gasztronómiai fényét emeli. Helyi alapanyagokból, tradicionális ízek és receptek modern konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve, magabiztos eleganciával tálalva. Pécsett járva felkeresendő, és nemcsak az időutazás miatt. »

2014-06-26 08:20:26

Egy Baracskay-zabolázó

Egy Baracskay-zabolázó

Miután Izraelben senkit nem ismertem, megnyitottam a TripAdvisor-t és megnéztem, mi is a kínálat. Fogtam a kis portfoliómat, kinéztem három helyet aznapra és a másodiknál, a Kitchen Marketnél már nem mentem tovább – festi le az izraeli szárnypróbálgatások gyors sikerét Baracskay Angéla, akit egykor „wannabe cukrászlánynak” neveztünk, miközben egy szempillantás alatt a legnagyobbak közé emelkedett. A közel-keleti országban Izrael egyik közismert séfje pátyolgatja. »

2014-06-15 22:07:41

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

Kistücsök, érdi Pataki cukrászda, Lila Körte, tévéműsor, szinte minden napra egy rendezvény - Baracskay Angéla ki sem látott a munkából. Látszólag minden olyan szép és jó volt. Több mint egy éve mégsincs itthon. Kilépett - ahogy ő fogalmaz – a ringből. Izraelben él. »

2014-06-17 06:24:54

Első benyomás: Ikon

Első benyomás: Ikon

A valamikori gettón területén az erő megháromszorozódott. A pusztulást, megaláztatást, reménytelenséget ellensúlyozandó – akár a zabolátlan természet, amikor utat tör magának – százával nyílnak a vendéglátásra szakosodott objektumok. »

2014-06-19 18:45:41

Top 10 gasztropub

Top 10 gasztropub

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Elsőként azokat a kocsmákat és szórakozóhelyeket mutatjuk be, ahová nem csak a szomjunkat oltani érdemes betérni. »

2014-06-10 08:33:32

Sörbe tunkoltuk a hamburgert

Sörbe tunkoltuk a hamburgert

Szokásunkhoz híven teljesen fölöslegesnek látjuk, hogy túlbeszéljük, ami szombattól hétfőig tartott a Műegyetem rakparton, inkább képeket mutogatunk. »

2014-05-13 07:01:09

Teszt: Pajta Bisztró

Teszt: Pajta Bisztró

Mindig változó kínálat fogásonként néhány étellel, leginkább helyi, őstermelőktől származó alapanyagokból készítve. Felszabadulni és kiszakadni a legjobb választás, de pusztán a konyhát nézve is a több tucat kilométeres körben a vidék egyik gasztronómiai büszkesége. »

2014-05-27 13:49:29

Egy nepáli szociológus készíti a legjobb itthoni naan-t

Egy nepáli szociológus készíti a legjobb itthoni naan-t

Tarisznyájában magával hozta a fűszerek szeretetét, a tudás tiszteletét, a naan tudományát. »

2014-05-21 10:01:12

Mivel lehet a sárkányok száját betömni?

Mivel lehet a sárkányok száját betömni?

A congce (zongzi) úgy fogja össze a kínai identitást, mint ahogyan a közös írás vagy a központi párt az egész országot. »

2014-05-14 09:03:22

Kása étterme

Kása étterme

Első benyomás: Tommy di Napoli »

2014-05-04 16:21:40

„Az egészséges falánkság séfje vagyok!”

„Az egészséges falánkság séfje vagyok!”

Luca Montersino, a világhírű „pastrystar” meglehetősen fiatalon, 28 évesen már igazgatóként debütált a Culinary Arts-ban. Vele beszélgettünk. »

2014-04-30 07:38:46

Ehető parfüm lesz az új biológiai tuning

Ehető parfüm lesz az új biológiai tuning

Lucy Mcrae képzőművész a szintetikus biológia témáival kotyvaszt, az emberi teremtés hatásköre, a génmódosítás lehetséges következményei foglalkoztatják. »

2014-04-23 06:43:20

Tücsök, lepke, méhlárva lédig

Tücsök, lepke, méhlárva lédig

A rovarevés a világ számos országában bevett gyakorlat, gazdaságilag fenntartható, egészséges modell, borzasztó rossz marketinggel. »

2014-03-16 16:45:39

"Arra voksoltam volna, hogy a Salon kap idén csillagot..."

Kevesebb, mint négy év elég volt Sárközi Ákos séfnek, hogy Michelin csillagig repítse a Borkonyhát, ami Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán 10 éves tervezése után 2010-ben nyitotta meg kapuit. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink