Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

2014-10-16 20:22:49

A Vár: a Speiz hamburgere is megér
egy misét

A Vár: a Speiz hamburgere is megér <br>egy misét

Villámkérdések Kovács Árpádhoz, a hely új séfjéhez »

2014-10-12 19:05:46

Litauszki hamburgere

Litauszki hamburgere

A fine dining papjai is megmerítik kényes kezeiket a darált húsban. Például Litauszki Zsolt a Baltazárban. »

2014-10-12 10:25:39

Történelmi hamburgerharapások

Történelmi hamburgerharapások

Mielőtt Litauszki Zsolttal elkészítenénk a város egyik legjobb hamburgerét, történelem órát veszünk. »

2014-10-07 20:36:35

Van miért újból a Várnegyedben bóklászni

Van miért újból a Várnegyedben bóklászni

Igencsak eltérő kulináris ízléseket képes kiszolgálni a Budai Vár Gasztró Negyed »

2014-10-07 05:51:49

"Behollandult" a TERMINAL

A Design héten a TERMINAL narancssárga menüt állított össze »

2014-10-01 22:52:21

Fradi kolbász hatalmas győzelemmel

Fradi kolbász hatalmas győzelemmel

Károly Józsinál újraértelmezhetjük az életünket: a fradi kolbász, a zala felvágott, a debreceni, a virsli, a krinolin valódi fradi kolbász, valódi zala felvágott, valódi debreceni és valódi krinolin. »

2014-10-01 06:25:44

A legjobb török a városban: Pasha Bakery

A legjobb török a városban: Pasha Bakery

A volt török követségi attasé, a feleség, és a cukrász története »

2014-09-10 16:02:05

Budapest legjobb levesezője: Nyakleves

Budapest legjobb levesezője: Nyakleves

A Műegyetem tövében nyílt meg tavaly a Nyakleves. Csikesz Judit és egykori tévés kollégája együtt viszik a levesbárt. »

2014-09-08 10:54:10

Főzeléktől lesz maszatos a Hokedli

Főzeléktől lesz maszatos a Hokedli

Sinkó Bori a Street Food Show-n mutatja be főzelékbárját »

2014-09-04 18:25:02

Wang Petőfi nyomában

Wang Petőfi nyomában

Wang mester bejön a városközpontba, új helyet nyit a Pilvax közben. A Street Food Show-n ízelítőt ad. Először itt látható, hogy fog kinézni. Jó kis receptünk is van. »

2014-09-02 21:41:50

Miből lesz a cserebogár?

Miből lesz a cserebogár?

A kávészürcsölés az utolsó fázis. Na de mi van addig? Molnár Attilával, a Tamp & Pull vezetőjével ültetvényen jártunk. »

2014-09-01 23:50:47

Gasztrotörténelem Bontxo-módra

Gasztrotörténelem Bontxo-módra

Tavaly nyitotta meg kapuit a budapesti pintxo-bár, azaz a baszk tapaszozó, a Bontxo. Bóné Gábor viszi a helyet: elszánt pacal-fun, a klasszikus ízek kedvelője, aki szó szerint beleszeretett Spanyolországba. »

2014-08-27 19:00:45

Az ember a hamburger toplista éléről

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imrével, a hazai street food Atakámjának kiötlőjével dumáltunk. UPDATE: a Gault&Millau szerint is a legjobb hamburgeres a városban, megkapta az év alternatív vendéglátás díját. »

2014-08-14 07:16:05

Első benyomás: Konyha

Első benyomás: Konyha

Godot már nincs itt. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

2014-08-07 07:11:21

A Cinque Terre meghódítása II. rész

A Cinque Terre meghódítása II. rész

Aprajev a tökéletes szardínia nyomában »

2014-07-04 06:45:27

Első benyomás: Városliget Café

Első benyomás: Városliget Café

Kétségtelen, hogy jószerivel a házias, ismerős ízek terepén haladunk, nem is bánjuk, hiszen láthatóan ez alapvető törekvés itt a Városliget Caféban »

2014-07-31 07:39:37

A Cinque Terre meghódítása

A Cinque Terre meghódítása

Liguria tengerpartján a meseszép városok látványa sem tudta eltéríteni Aprajevet. A viharos tenger sem állta útját, hogy végigkóstolja a vidék ínyencségeit. »

2014-06-30 20:52:49

Újra megnyitott a Babel

Újra megnyitott a Babel

A KIOSK mellé, a Piarista köz 2. szám alá költözött »

2014-06-15 22:07:41

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

Baracskay Angéla több mint egy éve nincs itthon. Kilépett - ahogy ő fogalmaz – a ringből. Izraelben él. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládétorta

Csokoládétorta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink