Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Cukrászt keres a Kárpátia

Cukrászt keres a Kárpátia

Többéves referenciával, igazolt gyakorlattal cukrászt keresünk. Teljes munkaidőbe, délutáni és hétvégi munkavégzéssel is. »

Wang Mandarinja

Wang Mandarinja

Wang új helyet nyitott Mandarin néven. A bisztró a Pilvax közben talált otthonra. »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

L’Alexandrin: pasztel és terroir

L’Alexandrin: pasztel és terroir

A L'Alexandrin a lyoni hagyományok lágy, de tisztelettudó, mégis rafinált megújítójaként pozicionálja magát. »

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Az étterem alóságos intézménye a városnak, a lyoni gasztronómiának. »

Mére Brazier: az anyák főztje

Mére Brazier: az anyák főztje

A legkiérleltebb formában képviselik a lyoni lényeget, az egyszerű és tökéletesen kiegyensúlyozott ízű ételeket. »

Paul Bocuse

Paul Bocuse

Január 27-én kezdődik a gasztronómiai olimpiának is nevezett Bocuse d'Or. Ted Aprajev egy Bocuse-életrajzzal kíséri a versenyzőket a lyoni konyháikba. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

A pompásítás művészete
Széll Tamás Bocuse-ről, Hegylakóról és tündékről
Északiak szorításában
Molnár Gábor csupa skandináv - A második nap versenyzői
2015-01-20 06:25:48

Pohner Ádám segíti Lyonban
Molnár Gábort

Pohner Ádám segíti Lyonban <br>Molnár Gábort

Vele beszélgettünk a gyakorlásokról, a leterheltségről és arról, milyen részt venni a legnagyobb szakácsversenyen. »

2015-01-17 14:52:28

Kik szorongatják meg Molnár Gábor gömböcét?

Kik szorongatják meg Molnár Gábor gömböcét?

A Bocuse d'Or első napjának a versenyzői. »

2015-01-13 17:01:10

Mangalica: kívül-belül szeretik

Mangalica: kívül-belül szeretik

A mangalica az utóbbi években vált Magyarországon újra sikeres termékké, amelynek útját Hollandiától Japánig Melocco Anna mutatja be az év elején egy dokumentumfilmben. »

2014-12-08 13:05:54

Csevap és peka nyomában

Csevap és peka nyomában

A peka a titka sok mindennek. Mi az a peka és hol van a titok? »

2015-01-07 17:49:40

Desszert ázsiai módra

Desszert ázsiai módra

A Funky Pho étlapjára desszert is került. A mochit már januártól lehet kóstolni. »

2015-01-02 18:59:10

Íztisztaság

Íztisztaság

Vacsora az Umuban. »

2015-01-02 16:33:27

Wang forradalma

Wang forradalma

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

2014-12-31 08:33:53

Csókolják

Csókolják

Megkértünk pár, 2014-ben szerintünk nagyot alakító arcot, hogy nyomjanak magukról egy selfie-t és csókoljanak. »

2014-12-29 20:40:15

Év végi lamentálás 2. rész

Év végi lamentálás 2. rész

Az alanti felsorolás véletlenszerű, ahogy éppen az eszünkbe jutottak, esetleg még a kronológiának sem felelnek meg, de szerintünk fontosak. »

2014-12-28 20:35:05

Év végi lamentálás 1. rész

Év végi lamentálás 1. rész

Akkor most csináljunk úgy, mintha Magyarországon minden a legnagyobb rendben lenne és foglalkozzunk az elmúlt év gasztronómiai tárgyú történéseivel. »

2014-12-23 00:08:10

Love hoteleket a magyaroknak!

Love hoteleket a magyaroknak!

Több csókot, szebb yufka lapokat, még csípősebb ételeket, közel-keleti fűszerek és friss fűszernövények bátrabb alkalmazását - itthon dolgozó séfek kívánságai a magyar kollégáknak. »

2014-12-18 19:45:58

Először karácsonyoznak

Először karácsonyoznak

Hét új gasztroegység karácsonya. »

2014-12-08 15:39:24

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Öt gyermek, négy tortarajz, na meg a fantáziakivitelező, a Cake Shop (és persze a kicsi kacsók). »

2014-12-03 15:58:42

„A forradalmárok maguk a baristák”

„A forradalmárok maguk a baristák”

A kávé a lélek, a szív és a fej központjában - interjú Repka Péterrel, a Madal Café vezetőjével. »

2014-11-27 11:09:42

Kajaudvar food truckokból

Kajaudvar food truckokból

Karaván néven food truckokból álló kajaudvar nyílik december közepén a Kazinczy utcában. »

2014-11-26 23:52:24

Életreceptek

Életreceptek

A Menü számunkra történetek tucatjaival, ételekkel kikövezett személyes és kis (nagy!) magyar útkeresés. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

Ted Aprajev lyoni kalandjai közül természetesen a piac sem maradhatott ki. A szerző saját bevallása szerint jószerivel minden lyoni „disznóságot” felfalt, a tenger nemes gyümölcseitől sem tartóztatva magát, így aznap este már igen elnehezülve érkezett a Leon de Lyon étterembe. »

Quenelles

Quenelles

Ezúttal Paul Bocuse receptje szerint: borjúból

Az emblematikus lyoni ételek szinte egyetlen halalapú képviselője a csukagaluska, vagyis a quenelles de brochet. »

Sashal sáfránnyal

Sashal sáfránnyal

Szemérmes lyoni halassal bontottunk

A croix rousse-i halasnál végigkövettük a sashal tisztítását és előkészítését, majd főztünk. »

Mangalica kocsonya

Mangalica kocsonya

Bocuse D’Or-inspiráció és főhajtás a 2013-as döntő tízedik helyezettje, Széll Tamás előtt. »

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

"Az adrenalin szint felfog menni, az biztos, de ez engem csak pozitívan befolyásol." »

A németországi hétköznapok

A németországi hétköznapok

"Sokan teljesen őrültnek gondoltak, hogy azt az egészet, amit itthon eddig sikerült felépíteni, hirtelen felrúgom." »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink