Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Garnélafarok, kávés olívakrémmel
Egyik kedvenc gálafogásunk
Ifjú séftehetségek a konyhán
"Normális legyen, emberi" - interjú a Fricska séfjeivel
2015-03-24 08:47:52

Villámok győztesektől

Villámok győztesektől

Hálás-hálátlan feladat, ki tudja, gálaöröm közben győzteseket kérdezgetni. Nagyon rövidek és lényegre törők voltunk - reméljük. »

2015-03-23 12:59:31

A ZONA az év étterme

A ZONA az év étterme

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira. »

2015-03-18 14:55:09

"Alkotni az egyik legszebb dolog"

Az idei Év Étterme Gálát a Larusban tartjuk, ahol a vendégsereget Várvizi Péter fogásai várják. Mire lehet számítani? »

2015-03-16 12:14:59

Guruló Fellini

Guruló Fellini

Food truck-sorozatunk második részében bemutatkozik a Piknik Utczabár. »

2015-03-10 11:48:27

Budapest új Michelin-csillagos étterme: a Tanti

Budapest új Michelin-csillagos étterme: a Tanti

A jó ár-értékarányért járó Bib Gourmand-díj a Laci!Konyhának jutott. »

2015-03-09 21:39:51

Koktél, illat, macaron

Koktél, illat, macaron

A macaron műfaján keresztül próbáljuk megfejteni Nagy Zoltánnal, a Boutiq Bar vezetőjével és Zólyomi Zsolt parfümőrrel a komplex fogyasztási elvárások titkát. »

2015-03-08 18:32:15

Nektárgyűjtés a Sas utcában

Nektárgyűjtés a Sas utcában

A Chez Dodo macaronozóban Szalai Dórival, az üzlet cukrászával, és üzlettársával, Váry Péterrel beszélgettünk az ékszersütemények fogadtatásáról. »

2015-03-05 06:03:00

Mi a fene az a sörkoktél?

Mi a fene az a sörkoktél?

Az elmúlt években megszületett a különféle sörtípusok és szeszek párosításnak taxonómiája. Ennek itthon Grabovszky a nagymestere, aki itthon az Élesztő udvaráról nyíló Frissítő Sörkoktélbárban kever. »

2015-03-01 12:47:31

Szelíd trákosok

Szelíd trákosok

Soltész Zsolttal beszélgettünk a gázadásról, Barkas-esélyekről, hazai food truck jövőről. »

2015-02-23 22:44:07

„Nem akarok valami hatalmas séfnek látszani"

„Nem akarok valami hatalmas séfnek látszani

Sárközi Ákos Nomáról, generációváltásról, Bocuse selejtező előtt álló Magyarországról »

2015-02-16 10:42:31

Gordon Ramsay magyar sommelier-je

Gordon Ramsay magyar sommelier-je

Barsi Szabó Gergő Gordon Ramsay-group egyik meghatározó embere borkérdésben. »

2015-02-04 08:09:22

A gyűjtögetés művészete

A gyűjtögetés művészete

A Collective Plant egy városi gyűjtögető csoport, ami megtanít minket, hogy van élet a Mecsekben gyűjtött medvehagymán túl. Az ötletadó taggal, Illés Zsófiával beszélgettünk. »

2015-01-28 13:03:15

Molnár Gábor 13. a szakácsolimpián

Molnár Gábor 13. a szakácsolimpián

Norvégiáé az elsőség, a második USA, svéd harmadik hely a Bocuse-ön. 2013 után megint miénk a legjobb poszter. »

2015-01-13 17:01:10

Mangalica: kívül-belül szeretik

Mangalica: kívül-belül szeretik

A mangalica az utóbbi években vált Magyarországon újra sikeres termékké, amelynek útját Hollandiától Japánig Melocco Anna mutatja be az év elején egy dokumentumfilmben. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Olimpia vadasa

Olimpia vadasa

Ádám Csaba (Olimpia) receptje

Az Olimpiához és Ádám Csabához híven a vadas kap némi ázsiai felhangot: citrusokkal játszik, az ánizsos jellegű shisolevéllel válaszol a szószban megjelenő tárkonyra, köretként pedig bao gombócot kapott a marhalábszár. Friss, üde vadasrecept harsogó zöldségízzel, meyer citrommal és kapribogyóval. »

Borkonyha vadasa

Borkonyha vadasa

Koos Attila (Borkonyha) receptje

Koos próbált minden alapanyagot felhasználni és a tányérra helyezni, ami a vadasra jellemző, de természetesen egy kicsit másképp, mint a „hagyományos” tálalásnál. A tarját konfitálta, a szarvasgerincet illetve nyúlgerincet szuvidolta. »

Pesti István

Pesti István

Michelin-csillagos Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink