Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Készülőben a Sofitel Ries-Link 2014-es évjárata

Készülőben a Sofitel Ries-Link 2014-es évjárata

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén ismét Szentesi József borász segítségével saját bort készít, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva saját kezűleg hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, amelyet valóban a hotel saját borának hívhatnak. A szüreten éppen csak túl vannak, mustot kóstoltak, most kezdődhet a munka következő fázisa. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tányérhús szendvics
Egy klasszikus szendvicsformában a Városliget Caféból
Teszt: Olimpia

Aprajevet elbűvölték az Alpár utcában

2014-09-07 21:33:01

Mit ehetünk a Street Food Show-n?

Mit ehetünk a Street Food Show-n?

Medvetalptól a murokfőzeléken át a guitar heróig »

 
2014-09-10 16:02:05

Budapest legjobb levesezője
a Street Food Show-n

Budapest legjobb levesezője <br>a Street Food Show-n

A Műegyetem tövében nyílt meg tavaly a Nyakleves. Csikesz Judit és egykori tévés kollégája együtt viszik a levesbárt. »

 
2014-09-08 10:54:10

Főzeléktől lesz maszatos a Hokedli

Főzeléktől lesz maszatos a Hokedli

Sinkó Bori a Street Food Show-n mutatja be főzelékbárját »

 
2014-09-04 18:25:02

Wang Petőfi nyomában

Wang Petőfi nyomában

Wang mester bejön a városközpontba, új helyet nyit a Pilvax közben. A Street Food Show-n ízelítőt ad. Először itt látható, hogy fog kinézni. Jó kis receptünk is van. »

 
2014-09-02 21:41:50

Miből lesz a cserebogár?

Miből lesz a cserebogár?

A kávészürcsölés az utolsó fázis. Na de mi van addig? Molnár Attilával, a Tamp & Pull vezetőjével ültetvényen jártunk. »

 
2014-09-01 23:50:47

Gasztrotörténelem Bontxo-módra

Gasztrotörténelem Bontxo-módra

Tavaly nyitotta meg kapuit a budapesti pintxo-bár, azaz a baszk tapaszozó, a Bontxo. Bóné Gábor viszi a helyet: elszánt pacal-fun, a klasszikus ízek kedvelője, aki szó szerint beleszeretett Spanyolországba. »

 
2014-09-04 06:45:32

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával?

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával?

Bayer Péter, a Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél »

2014-08-27 19:00:45

Az ember a hamburger toplista éléről

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imrével, a hazai street food Atakámjának kiötlőjével dumáltunk »

2014-08-14 07:16:05

Első benyomás: Konyha

Első benyomás: Konyha

Godot már nincs itt. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

2014-08-12 06:26:25

Joghurtos málnatortácska

Joghurtos málnatortácska

A Café Pierrot séfje, Galgóczi Gábor receptje »

2014-08-07 07:11:21

A Cinque Terre meghódítása II. rész

A Cinque Terre meghódítása II. rész

Aprajev a tökéletes szardínia nyomában »

2014-07-04 06:45:27

Első benyomás: Városliget Café

Első benyomás: Városliget Café

Kétségtelen, hogy jószerivel a házias, ismerős ízek terepén haladunk, nem is bánjuk, hiszen láthatóan ez alapvető törekvés itt a Városliget Caféban »

2014-07-31 07:39:37

A Cinque Terre meghódítása

A Cinque Terre meghódítása

Liguria tengerpartján a meseszép városok látványa sem tudta eltéríteni Aprajevet. A viharos tenger sem állta útját, hogy végigkóstolja a vidék ínyencségeit. »

2014-06-30 20:52:49

Újra megnyitott a Babel

Újra megnyitott a Babel

A KIOSK mellé, a Piarista köz 2. szám alá költözött »

2014-06-15 22:07:41

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

Baracskay Angéla több mint egy éve nincs itthon. Kilépett - ahogy ő fogalmaz – a ringből. Izraelben él. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A Street Food Show-n is lehet kóstolni

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink