Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Első benyomás: <br>Mjam

Első benyomás:
Mjam

Felettünk a dombtetőn templom magasodik, a kertben fügefák nőnek, a konyhán vidámság, kreativitás, boldogság. Festői környezet, eltalált ízek, üde, friss és jó energiák, kedves kiszolgálás - ide még biztosan visszajövünk. »

Első benyomás: <br>Kozmosz

Első benyomás:
Kozmosz

Milyen a vegán street food? A Kozmosz mutatja. »

Első benyomás: <br>Baraka

Első benyomás:
Baraka

Újranyitott a Baraka a Dorottya utcai Dorottya Palace-ban. Ez már a harmadik lokáció. Jobb helyen nem is lehetne. Remélem véglegesen hazatalált. »

Első benyomás: <br>Spaletta

Első benyomás:
Spaletta

Érdekes köröket ír néha az élet. Kecskemét központjában áll egy több mint százéves ház, ami a múlt század elején sördepóként üzemelt. Aztán volt ez is, az is. Pár hónapja visszatalált önmagához. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

2015-05-17 20:42:20

Az Onyx szakácsa a legjobb fiatal séfek között

Az Onyx szakácsa a legjobb fiatal séfek között

Pénteken a legjobb fiatal magyar szakácsok mérték össze tudásukat a rangos Jeunes Chefs Rôtisseurs Ifjúsági Szakácsversenyen. Mede Ádám, a Gerbeaud-Onyx képviselője lett az első. »

2015-05-12 20:40:40

A sáska az új szotyi?

A sáska az új szotyi?

Rovar- és lárvasnackeket kóstoltunk. »

2015-05-11 21:24:23

“Örömet akarunk szerezni, nem pedig sokkolni”

“Örömet akarunk szerezni, nem pedig sokkolni”

Az idei Bocuse-győztes séfet Molnár Gábor és a skandináv konyha-fanatikus Mizsei János nevében kérdeztük. »

2015-05-07 22:55:40

Fülledt bosnyák hangulat a belvárosban

Fülledt bosnyák hangulat a belvárosban

A május 8-án nyíló Pola Polában valódi, vad szerb (bosnyák) ízek várnak ránk. »

2015-05-06 21:06:12

Megtanult vegánul - is - a Babel

Megtanult vegánul - is - a Babel

Ritka, legalábbis itthon nem igazán volt még példa arra, hogy egy fine dining étterem vegán terepre merészkedjen. Interjú a séffel. »

2015-05-04 18:22:49

Brutálisan szépen grilleznek

Brutálisan szépen grilleznek

Megjelent A grill művészete című szakácskönyv - receptünk is van! »

2015-05-03 15:37:26

Naspolyában nassoltunk

Naspolyában nassoltunk

Nyersvegán cukrászdák közül az első első: Naspolya Nassolda. »

2015-04-22 22:27:17

Émile lesz az új mérce?

Émile lesz az új mérce?

Luxus-ház nyitott Budán Michelin-csillagos helyeken edződött csapattal. »

2015-04-21 20:22:55

Hogyan csinálta a Zing?

Hogyan csinálta a Zing?

A hazai food truck mozgalom éllovasai. Egy kocsival kezdték, majd lett belőle kettő és a tavalyi év vége óta már étterem is üzemel a Király utcában. Food truck-sorozat 3. rész. »

2015-04-14 08:54:53

Így készül egy cukrász

Így készül egy cukrász

Elgondolkodott már azon, hogy miért maradt le a magyar cukrászat (néhány kivételtől eltekintve) valahol a nyolcvanas években? Én igen, ezért elvégeztem egy hagyományos cukrászképzést. »

2015-04-09 00:18:50

New York-i Michelin-lesen

New York-i Michelin-lesen

Egy magyar séffel bejárjuk az összes csillagos konyhát »

2015-04-07 21:53:28

„Dús süteményeket sütök”

„Dús süteményeket sütök”

„Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család” – Márk Szonja megnyitott az Édesem cukrászdát. »

2015-03-31 20:48:55

Mit együnk a St. Andrea Borbárban?

Mit együnk a St. Andrea Borbárban?

Arra voltunk kíváncsiak, hogy Barna Ádám milyen ételekkel ágyaz meg az egerszalóki pincészet borainak, milyen emblematikusnak szánt fogásokkal alapoz. »

2015-03-30 23:55:15

“Magyarország egyre nagyobb esélyesnek számít”

“Magyarország egyre nagyobb esélyesnek számít”

Jerome Bocuse és a Bocuse d’Or, valamint a Sirha kiállítás vezetői Budapesten jártak, hogy elindítsák a jövő évi budapesti európai selejtező munkálatait. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Karobos chia puding

Karobos chia puding

Naspolya Nassolda receptje

E nyers-vegán recept csupa éltető, rost- és vitamindús, egészséges összetevőt tartalmaz. Egy turmixgépre vagy botmixerre, és mindössze tíz percre lesz szükséged. Kiváló vendégváró finomság! »

Cuculimonádé

Cuculimonádé

Mahung receptje

A Mahungot megkértük, hogy itassa le az édesanyákat. A Cuculimonádé-hörpintéshez nem is kell olyan bátornak lenni. »

Házinyúl-comb „vadas”

Házinyúl-comb „vadas”

Csomós András (Dűlő) receptje

Vidéki lelkész gyerekként hála Istennek a vadas vadból volt – mondja a miskolci Dűlő séfje, Csomós András. „Édesanyámnak is nagymamámnak is ez volt az egyik „nagy” fogása. A húst hosszan pácolták zöldségekkel és fűszerekkel, majd körbesütötték és irány a sütő, a zöldségek is ott pirultak a tepsiben. Csomós számára ma már a vadas elképzelhetetlen friss babér vagy kapribogyó nélkül és nem feltétlenül vadból vagy marhából készül. Most épp nyúlból. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Csomós András

Csomós András

Csomós András az IKON-ban megtanulta, hogy illik óvatosan közelíteni a vendégekhez. Nem rohan ajtóstul a házba, nem akar gyorsan „népnevelni”, ellenben a humort, na, azt fontosnak tartja. A miskolci Dűlőben többek között ezzel szoktatja a vendéget a jóra. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink