Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Az utolsó vadas
nyúlcombos, a miskolci Dűlő séfje szállította
Émile lesz az új mérce?
Luxus-ház nyitott Budán Michelin-csillagos helyeken edződött csapattal
Hogyan csinálta a Zing?
Food truck-sorozat 3. rész
2015-04-21 13:55:00

Cserna-Szabóval és Mundruczóval szülinapozik az Élesztő

Cserna-Szabóval és Mundruczóval szülinapozik az Élesztő

A hazai kocsmák pulzáló agya az Élesztő. Innen árad ki a szellem – legalábbis, ami kézműves söröket illeti. Mielőtt még nagyobb túlzásokba esnénk, mondjuk a hírt: szülinapot ünnepel, a másodikat, jó kis programokkal. »

2015-04-14 08:54:53

Így készül egy cukrász

Így készül egy cukrász

Elgondolkodott már azon, hogy miért maradt le a magyar cukrászat (néhány kivételtől eltekintve) valahol a nyolcvanas években? Én igen, ezért elvégeztem egy hagyományos cukrászképzést. »

2015-04-09 00:18:50

New York-i Michelin-lesen

New York-i Michelin-lesen

Egy magyar séffel bejárjuk az összes csillagos konyhát »

2015-04-07 21:53:28

„Dús süteményeket sütök”

„Dús süteményeket sütök”

„Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család” – Márk Szonja megnyitott az Édesem cukrászdát. »

2015-03-31 20:48:55

Mit együnk a St. Andrea Borbárban?

Mit együnk a St. Andrea Borbárban?

Arra voltunk kíváncsiak, hogy Barna Ádám milyen ételekkel ágyaz meg az egerszalóki pincészet borainak, milyen emblematikusnak szánt fogásokkal alapoz. »

2015-03-30 23:55:15

“Magyarország egyre nagyobb esélyesnek számít”

“Magyarország egyre nagyobb esélyesnek számít”

Jerome Bocuse és a Bocuse d’Or, valamint a Sirha kiállítás vezetői Budapesten jártak, hogy elindítsák a jövő évi budapesti európai selejtező munkálatait. »

2015-03-29 15:19:20

Megmutatta magát a Borkakas

Megmutatta magát a Borkakas

Az Október 6. utcai Iberostar Hotel aljában nyílt étterem a tesó, a Rézkakas jó értelemben vett magyaros, kiegyensúlyozott hagyományőrző és egyben újító konyháját viszi. »

2015-03-25 14:13:20

Gála-momentumok

Gála-momentumok

Március 23-án a Larusban rendeztük meg a 11. Év Étterme Gálát. Valahogy így nézett ki. »

2015-03-23 12:59:31

A ZONA az év étterme

A ZONA az év étterme

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira. »

2015-03-18 14:55:09

"Alkotni az egyik legszebb dolog"

Az idei Év Étterme Gálát a Larusban tartjuk, ahol a vendégsereget Várvizi Péter fogásai várják. Mire lehet számítani? »

2015-03-16 12:14:59

Guruló Fellini

Guruló Fellini

Food truck-sorozatunk második részében bemutatkozik a Piknik Utczabár. »

2015-03-10 11:48:27

Budapest új Michelin-csillagos étterme: a Tanti

Budapest új Michelin-csillagos étterme: a Tanti

A jó ár-értékarányért járó Bib Gourmand-díj a Laci!Konyhának jutott. »

2015-03-09 21:39:51

Koktél, illat, macaron

Koktél, illat, macaron

A macaron műfaján keresztül próbáljuk megfejteni Nagy Zoltánnal, a Boutiq Bar vezetőjével és Zólyomi Zsolt parfümőrrel a komplex fogyasztási elvárások titkát. »

2015-03-08 18:32:15

Nektárgyűjtés a Sas utcában

Nektárgyűjtés a Sas utcában

A Chez Dodo macaronozóban Szalai Dórival, az üzlet cukrászával, és üzlettársával, Váry Péterrel beszélgettünk az ékszersütemények fogadtatásáról. »

2015-03-05 06:03:00

Mi a fene az a sörkoktél?

Mi a fene az a sörkoktél?

Az elmúlt években megszületett a különféle sörtípusok és szeszek párosításnak taxonómiája. Ennek itthon Grabovszky a nagymestere, aki itthon az Élesztő udvaráról nyíló Frissítő Sörkoktélbárban kever. »

2015-03-01 12:47:31

Szelíd trákosok

Szelíd trákosok

Soltész Zsolttal beszélgettünk a gázadásról, Barkas-esélyekről, hazai food truck jövőről. »

2015-02-23 22:44:07

„Nem akarok valami hatalmas séfnek látszani"

„Nem akarok valami hatalmas séfnek látszani

Sárközi Ákos Nomáról, generációváltásról, Bocuse selejtező előtt álló Magyarországról »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Tiszai harcsafilé vadas módra

Tiszai harcsafilé vadas módra

Pataky Péter (IKON) receptje

Vadas-emlékeiről kérdeztük az IKON-os Pataky Pétert is, Debrecen és az ország egyik legjobb séfjét, aki harcsafilés fogást készített. »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink