Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

A Cinque Terre meghódítása
Aprajev a tökéletes szardínia nyomában
Teszt: Pierrot
Határozott ízek, filigrán kompozíciók
2014-07-25 06:23:43

Top 9 hamburger

Top 9 hamburger

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Most a hamburgerezők élvonalát mutatjuk be, főleg a mérsékeltebb árkategóriára fókuszálva. »

2014-07-23 06:19:55

"Lazább tanyasi fogásokat készítek"

Interjú Halász Istvánnal, a Locavore séfjével. »

2014-07-17 08:04:09

Top 10 reggeli

Top 10 reggeli

Budapesti tippek koránkelőknek. »

2014-07-16 08:09:23

Kulináris epicentrum

Kulináris epicentrum

Helyre billenni látszik a belvárosi egyensúly. Már nem csak a túlsúlyos Vörösmarty tér büszkélkedhet változatos kulináris kínálattal,- amit jószerivel a Gerbeaud ház képvisel,- hanem a képzeletbeli belvárosi tengelyen haladva az Erzsébet-híd tövében a Március 15. téren a Kioszk körül csoportosuló helyek is. »

2014-07-11 07:50:27

TOP 7 Gyros

TOP 7 Gyros

A legjobb görög gyrosok Budapesten. »

2014-07-10 06:29:42

Csepp a tányérban?

Csepp a tányérban?

Az étterem víz nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül. Vagy inkább maradjunk abban, hogy nem is létezik. Olyannyira nem, hogy az éttermek a városi öntözés és az irodaépületek után a harmadik legnagyobb vízfelhasználók. De mit tehet egy étterem, hogy csökkentse saját és az emberiség közös vízszámláját? »

2014-05-09 07:22:48

Teszt: Villa Medici

Teszt: Villa Medici

A süppedős szőnyegek, a faburkolat és egy vidéki angol kúria eleganciája. Kevés vendéglátóhely visz ilyen szintű felszolgálást, már ez megérne egy látogatást a veszprémi Villa Mediciben. De emellé egy minőségi alapanyagokra épülő, profi konyha is tartozik. Magabiztos, jól átgondolt, ismert fogások jelennek meg egy-egy merészebb, újító résszel, szokatlan alapanyaggal. »

2014-06-30 20:52:49

Újra megnyitott a Babel

Újra megnyitott a Babel

A korábbival ellentétben a’la carte szezonális étlappal, és egy kóstoló menüvel dolgoznak, így alkalmasabbak sűrűbb látogatásra és üzleti vacsorákra is. Magyar és regionális színekben viszik tovább a konyhát Lőrincz György executive-chef irányítása alatt, akivel sok évig dolgoztak együtt és a tulajdonosoknak végül sikerült hazacsábítaniuk külföldről. »

2014-07-04 08:28:14

TOP 10 kínai

TOP 10 kínai

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Ezúttal azokat a kínai éttermeket és étkezdéket mutatjuk be, ahol nem Erős Pistát használnak chili gyanánt. »

2014-07-02 06:28:40

Mangalica sonkás kenyérlángos

Mangalica sonkás kenyérlángos

A Pest-Buda étterem egyik emblematikus fogása a jól ismert kenyérlángos egy kifinomultabb verziója. »

2014-06-26 08:51:31

TOP 10 Pizza

TOP 10 Pizza

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Ezúttal azokat a trattoriákat és pizzériákat mutatjuk be, ahol autentikus olasz hozzávalókkal és receptekkel dolgoznak. »

2014-05-25 07:46:22

Teszt: Zsolnay

Teszt: Zsolnay

A világhírű kerámiakészítők egykori otthonában talált egymásra a művészi porcelánok és a minimál dizájn világa, az étterem konyhája pedig a városi gasztronómiai fényét emeli. Helyi alapanyagokból, tradicionális ízek és receptek modern konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve, magabiztos eleganciával tálalva. Pécsett járva felkeresendő, és nemcsak az időutazás miatt. »

2014-06-26 08:20:26

Egy Baracskay-zabolázó

Egy Baracskay-zabolázó

Miután Izraelben senkit nem ismertem, megnyitottam a TripAdvisor-t és megnéztem, mi is a kínálat. Fogtam a kis portfoliómat, kinéztem három helyet aznapra és a másodiknál, a Kitchen Marketnél már nem mentem tovább – festi le az izraeli szárnypróbálgatások gyors sikerét Baracskay Angéla, akit egykor „wannabe cukrászlánynak” neveztünk, miközben egy szempillantás alatt a legnagyobbak közé emelkedett. A közel-keleti országban Izrael egyik közismert séfje pátyolgatja. »

2014-06-15 22:07:41

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

„Hogy rendezzem a fejemben a káoszt”

Kistücsök, érdi Pataki cukrászda, Lila Körte, tévéműsor, szinte minden napra egy rendezvény - Baracskay Angéla ki sem látott a munkából. Látszólag minden olyan szép és jó volt. Több mint egy éve mégsincs itthon. Kilépett - ahogy ő fogalmaz – a ringből. Izraelben él. »

2014-06-17 06:24:54

Első benyomás: Ikon

Első benyomás: Ikon

A valamikori gettón területén az erő megháromszorozódott. A pusztulást, megaláztatást, reménytelenséget ellensúlyozandó – akár a zabolátlan természet, amikor utat tör magának – százával nyílnak a vendéglátásra szakosodott objektumok. »

2014-06-19 18:45:41

Top 10 gasztropub

Top 10 gasztropub

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Elsőként azokat a kocsmákat és szórakozóhelyeket mutatjuk be, ahová nem csak a szomjunkat oltani érdemes betérni. »

2014-06-10 08:33:32

Sörbe tunkoltuk a hamburgert

Sörbe tunkoltuk a hamburgert

Szokásunkhoz híven teljesen fölöslegesnek látjuk, hogy túlbeszéljük, ami szombattól hétfőig tartott a Műegyetem rakparton, inkább képeket mutogatunk. »

2014-05-13 07:01:09

Teszt: Pajta Bisztró

Teszt: Pajta Bisztró

Mindig változó kínálat fogásonként néhány étellel, leginkább helyi, őstermelőktől származó alapanyagokból készítve. Felszabadulni és kiszakadni a legjobb választás, de pusztán a konyhát nézve is a több tucat kilométeres körben a vidék egyik gasztronómiai büszkesége. »

2014-05-27 13:49:29

Egy nepáli szociológus készíti a legjobb itthoni naan-t

Egy nepáli szociológus készíti a legjobb itthoni naan-t

Tarisznyájában magával hozta a fűszerek szeretetét, a tudás tiszteletét, a naan tudományát. »

2014-05-21 10:01:12

Mivel lehet a sárkányok száját betömni?

Mivel lehet a sárkányok száját betömni?

A congce (zongzi) úgy fogja össze a kínai identitást, mint ahogyan a közös írás vagy a központi párt az egész országot. »

2014-05-14 09:03:22

Kása étterme

Kása étterme

Első benyomás: Tommy di Napoli »

2014-05-04 16:21:40

„Az egészséges falánkság séfje vagyok!”

„Az egészséges falánkság séfje vagyok!”

Luca Montersino, a világhírű „pastrystar” meglehetősen fiatalon, 28 évesen már igazgatóként debütált a Culinary Arts-ban. Vele beszélgettünk. »

2014-05-09 06:12:53

Molnár Gábor bejutott a Bocuse döntőjébe

Molnár Gábor bejutott a Bocuse döntőjébe

Budapest rendezheti 2016-ban a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai fordulóját. »

2014-03-16 16:45:39

"Arra voksoltam volna, hogy a Salon kap idén csillagot..."

Kevesebb, mint négy év elég volt Sárközi Ákos séfnek, hogy Michelin csillagig repítse a Borkonyhát, ami Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán 10 éves tervezése után 2010-ben nyitotta meg kapuit. »

2014-03-14 07:16:09

Ázsia 3.0 - Spíler Shanghai

Ázsia 3.0 - Spíler Shanghai

Zsidai Roy végre lerántja a leplet a Gozsduban nyíló új Spílerről. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink