Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Portugál karácsonyi fánkok
Selectfood is visszatért!
Átmulatni a karácsonyt
Lista ünneplőknek és nem ünneplőknek
Király utca 40.
Krúdy a serért, meg a szalontüdőért járt ide

Ezt a vendéglőt dózerolták le végleg a napokban

2014-12-08 15:39:24

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Öt gyermek, négy tortarajz, na meg a fantáziakivitelező, a Cake Shop (és persze a kicsi kacsók). »

2014-12-11 22:53:56

Gombóc: teljesség és telhetetlenség

Gombóc: teljesség és telhetetlenség

Gombóckodás a 16. századtól kezdve az Indul a bakterházon, Gömböcön, a székesfehérvári 67-en, a Dérynén keresztül a napokban nyitott Paulay Ede utcai kis rizsgombócos büféig. »

2014-12-07 15:13:58

Az év konyafőnöke: Ádám Csaba

Az év konyafőnöke: Ádám Csaba

Ádám Csabát hosszú út vezette az Olimpiáig, az Alabárdostól Szentendrén át, tanult a legjobbaktól és megjárta a turizmusba fulladt vendéglátás purgatóriumát is. »

2014-12-03 15:58:42

„A forradalmárok maguk a baristák”

„A forradalmárok maguk a baristák”

A kávé a lélek, a szív és a fej központjában - interjú Repka Péterrel, a Madal Café vezetőjével. »

2014-11-27 11:09:42

Kajaudvar food truckokból

Kajaudvar food truckokból

Karaván néven food truckokból álló kajaudvar nyílik december közepén a Kazinczy utcában. »

2014-11-26 23:52:24

Életreceptek

Életreceptek

A Menü számunkra történetek tucatjaival, ételekkel kikövezett személyes és kis (nagy!) magyar útkeresés. »

2014-11-19 14:10:12

Itt az első brew bar!

Itt az első brew bar!

Nyit Magyarország első kizárólag filterkávés helye »

2014-11-17 16:17:57

Éttermi szárnypróbálgatások

Éttermi szárnypróbálgatások

Közel 30 helyre is elmehettünk volna "resztaurant déjezni". Hármat választottunk. »

2014-11-16 13:03:17

Kis legenda, hétköznapi legenda

Kis legenda, hétköznapi legenda

Rosenstein-sztorit mesél a Kossuth Kiadó sok-sok recepttel. »

2014-11-13 18:43:30

53 Michelin-csillag egy pályán

53 Michelin-csillag egy pályán

Huszonkét csapat, 53 Michelin-csillag és egy focipálya. »

2014-11-09 12:02:46

Pécset fogalmazzák

Pécset fogalmazzák

Lehet egy vidéki magyar városnak saját gasztronómiai arculata? Erre a kérdésre akarva-akaratlanul is keresik a választ a Kreatív Pécsi Gasztronómia tagjai. »

2014-11-09 07:57:56

A TERMINAL és a Mazel Tov a legszebb

A TERMINAL és a Mazel Tov a legszebb

A gasztrodesign pályázaton több díjat is elnyertek. Laki Eszterrel és Szőke Gergellyel beszélgettünk, akik külön-külön a két hely arculatáért felelnek. »

2014-11-05 15:24:09

Még mindig New York legjobb kávézóinak nyomában

Még mindig New York legjobb kávézóinak nyomában

Újabb jobbnál jobb New York-i kávézót próbáltam ki. »

2014-11-02 18:58:36

"Még túl kevesen vagyunk a forradalomhoz"

A Casino Mocca ma az egyik legizgalmasabb vállalkozás, már ami a kávézás területét illeti. Gondolatok az újhullámos kávézásról 1. rész »

2014-10-30 08:36:40

Friss háztáji Budapest kávézóiban

Friss háztáji Budapest kávézóiban

A Házikó-kezdeményezés a vidéki termelőket felkarolva készíti minőségi szendvicseiket, batyuikat, édességeiket kiszállításra és rendezvényekre. »

2014-10-24 21:51:02

Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a szakácsolimpián

Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a szakácsolimpián

A 2016-os magyarországi Bocuse európai döntő gálavacsorája apropóján tervek között van az Oroszlános udvar befedése is. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink