Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
A Larusban bejárják Franciaországot

A Larusban bejárják Franciaországot

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata kezdődik februárban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett. »

Teszt: Alabárdos

Teszt: Alabárdos

Séftükör

Bicsár Attila már a kanapén fekszik. Gasztropszichológusa akarva-akaratlanul: Ted Aprajev. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Teszt: <br>Rév Csárda

Teszt:
Rév Csárda

Halászok hamisítatlan halászleve készül a Rév Csárdában. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

2015-02-23 06:17:15

Itt az Év Étterme Gála!

Itt az Év Étterme Gála!

Magyarország legjelentősebb gourmet gálájának ad helyszínt március 23-án a Larus étterem. »

2015-02-16 10:42:31

Gordon Ramsay magyar sommelier-je

Gordon Ramsay magyar sommelier-je

Barsi Szabó Gergő Gordon Ramsay-group egyik meghatározó embere borkérdésben. »

2015-02-07 15:03:32

A békési feltörekvők

A békési feltörekvők

Ami még mindig hiányzik itthon nagyon, az a tisztességes kisvendéglők térhódítása. Gyulán legalább egy már biztos van: ez a Patrióta. »

2015-02-04 08:09:22

A gyűjtögetés művészete

A gyűjtögetés művészete

A Collective Plant egy városi gyűjtögető csoport, ami megtanít minket, hogy van élet a Mecsekben gyűjtött medvehagymán túl. Az ötletadó taggal, Illés Zsófiával beszélgettünk. »

2015-01-28 13:03:15

Molnár Gábor 13. a szakácsolimpián

Molnár Gábor 13. a szakácsolimpián

Norvégiáé az elsőség, a második USA, svéd harmadik hely a Bocuse-ön. 2013 után megint miénk a legjobb poszter. »

2015-01-25 21:35:47

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

Diákokkal beszélgettünk a Bocuse d’Or kapcsán a szakácsszakma mai helyzetéről, a motiváltságról, a szenvedélyről és a szakma iránti elkötelezettségről. »

2015-01-21 11:40:35

Pompásítás

Pompásítás

Széll Tamás mindent elmond a Bocuse-ről és még a Hegylakót és a tündéket is szóba hozza. »

2015-01-17 16:13:12

Északiak szorításában Molnár Gábor

Északiak szorításában Molnár Gábor

A második nap sokkal erősebbnek tűnik, mint az első. Molnár Gábor északiak gyűrűjűben próbálja kiharcolni az első háromba kerülést. »

2015-01-20 06:25:48

Pohner Ádám segíti Lyonban
Molnár Gábort

Pohner Ádám segíti Lyonban <br>Molnár Gábort

Vele beszélgettünk a gyakorlásokról, a leterheltségről és arról, milyen részt venni a legnagyobb szakácsversenyen. »

2015-01-17 14:52:28

Kik szorongatják meg Molnár Gábor gömböcét?

Kik szorongatják meg Molnár Gábor gömböcét?

A Bocuse d'Or első napjának a versenyzői. »

2015-01-13 17:01:10

Mangalica: kívül-belül szeretik

Mangalica: kívül-belül szeretik

A mangalica az utóbbi években vált Magyarországon újra sikeres termékké, amelynek útját Hollandiától Japánig Melocco Anna mutatja be az év elején egy dokumentumfilmben. »

2015-01-02 18:59:10

Íztisztaság

Íztisztaság

Vacsora az Umuban. »

2014-12-31 08:33:53

Csókolják

Csókolják

Megkértünk pár, 2014-ben szerintünk nagyot alakító arcot, hogy nyomjanak magukról egy selfie-t és csókoljanak. »

2014-12-29 20:40:15

Év végi lamentálás 2. rész

Év végi lamentálás 2. rész

Az alanti felsorolás véletlenszerű, ahogy éppen az eszünkbe jutottak, esetleg még a kronológiának sem felelnek meg, de szerintünk fontosak. »

2014-12-28 20:35:05

Év végi lamentálás 1. rész

Év végi lamentálás 1. rész

Akkor most csináljunk úgy, mintha Magyarországon minden a legnagyobb rendben lenne és foglalkozzunk az elmúlt év gasztronómiai tárgyú történéseivel. »

2014-12-23 00:08:10

Love hoteleket a magyaroknak!

Love hoteleket a magyaroknak!

Több csókot, szebb yufka lapokat, még csípősebb ételeket, közel-keleti fűszerek és friss fűszernövények bátrabb alkalmazását - itthon dolgozó séfek kívánságai a magyar kollégáknak. »

2014-12-18 19:45:58

Először karácsonyoznak

Először karácsonyoznak

Hét új gasztroegység karácsonya. »

2014-12-08 15:39:24

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Milyen a világ legfinomabb tortája?

Öt gyermek, négy tortarajz, na meg a fantáziakivitelező, a Cake Shop (és persze a kicsi kacsók). »

2014-12-03 15:58:42

„A forradalmárok maguk a baristák”

„A forradalmárok maguk a baristák”

A kávé a lélek, a szív és a fej központjában - interjú Repka Péterrel, a Madal Café vezetőjével. »

2014-11-27 11:09:42

Kajaudvar food truckokból

Kajaudvar food truckokból

Karaván néven food truckokból álló kajaudvar nyílik december közepén a Kazinczy utcában. »

2014-11-26 23:52:24

Életreceptek

Életreceptek

A Menü számunkra történetek tucatjaival, ételekkel kikövezett személyes és kis (nagy!) magyar útkeresés. »

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Libazúza vadas krémben

Libazúza vadas krémben

Jahni László (Kistücsök) receptje

Hogyan néz ki a vadas, ha egy kicsit Márton-napra van hangolva. A Kistücsök étterem megmutatja. »

Vadas

Vadas

Patrióta kisvendéglő receptje

A Patrióta étterem vezetőinek nincs túl sok pozitív emléke a „vadas"-ról. Felrémlik a szálasra főtt, fogba tapadó marhahús, az édes-lisztes "bevonóképes" mártás és az állaga alapján mozsárágyú lövedéknek is alkalmas zsemlegombóc. A Nyakleves után a Patrióta kisvendéglő gondolja újra a vadast. »

Préselt gyöngytyúk színes karfiol-<br>rizottóval

Préselt gyöngytyúk színes karfiol-
rizottóval

Alabárdos étterem főhajtása

Ahhoz, hogy Molnár Gábor eljusson Lyonba, először a hazai selejtezőben kellett jól, első helyen szerepelnie. 2014. március 12-én az Alabárdos és az Arany Kaviár séfjét utasította maga mögé. Bicsár Attila és az Alabárdos csapata ezzel a tányérral hajt fejet Gábor teljesítménye előtt. »

Mochi

Mochi

Funky Pho desszertje

A mochi egy kókusztejes, rizslisztes massza, amelynél fontos eltalálni a tökéletes állagot: ha túl lágy, a minimális esztétikai élményt is mellőzve nyúlik-folyik, amerre lát, ha túl szilárd, akkor kellemetlen lisztes íze van. »

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

Diákokkal beszélgettünk a Bocuse d’Or kapcsán a szakácsszakma mai helyzetéről, a motiváltságról, a szenvedélyről és a szakma iránti elkötelezettségről, valamint a harmadik commis-k szerepéről Molnár Gáborék felkészülése alatt. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink