Jövő hétfőn, azaz február 27-én rendezzük meg a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálát. Összegyűjtöttük címszavakban, mire lehet számítani.

Magyarország legjobb éttermeit nemzetközileg is elismert, független szakértők választották ki. Egyikük Giancarlo Perbellini, a veronai Casa Perbellini két Michelin-csillagos séfje. Idén is részt vett a munkában Nicola Portinari, a tavalyi főítész, aki a szintén olasz La Peca kétcsillagos séfje. Segítségükre volt Fausto Arrighi, ex-Michelin igazgató, aki munkássága során hozzávetőleg 180 Michelin-csillagot osztott ki.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj mellett a következő különdíjakat is átadjuk majd Staropramen-Év Street Food Díj, K&H private banking-Év Szakácsteljesítménye Díj, Neff-Év Innovatív Konyhája Díj, Nespresso-Év Séfje Díj, Gyulai Pálinka-Év Ifjú Séftehetsége Díj, Unicum Riserva-Év Legígéretesebb Étterme Díj

Az eseményt az újonnan nyitott Teremben rendezzük meg, és látványosabb lesz, mint valaha.

Az este folyamán a látogatók a kezükbe vehetik a Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzt, amelyből kiderül, hogy tágabb értelemben véve kik a legjobbak. A Kalauzban ismét külön Street Food rész lesz, amelyben több, mint negyven újonnan nyitott street food helyet is bemutatunk.

A gálán egalább négyszáz vendég lesz jelen, a műsort Gundel Takács Gábor vezeti majd.