A séfek misztikus birodalmából most öt olyan alapvető eszköz kerül elő, amely minden otthoni konyhában fellelhető (vagy egyszerűen beszerezhető), és segítségükkel olyan tányérokat alkothatunk mi is, mint a nagyok. Vagyis majdnem olyanokat.

Nagykanál

Bizony. A sárga színű szósz egy szimpla nagykanállal került fel a tányérra.

Spatula

Még ha nem is sütünk otthon gyakran süteményt, jó szolgálatot tesz a szilikonspatula, érdemes egy pár méretben beszerezni.

Szószadagoló flakon

Pöttyinthetünk, hozhatunk csíkot, segít az adagolófej.

Köralakú sütőforma

Áttérve a folyékony állagú ételekről a darabosakra: szintén nem csak sütéshez, hanem tálaláshoz is hasznát vehetjük a sütőformáknak. Mennyivel látványosabb így tálalni egy köretet!

Csipesz

És a már elég szép tányérunkat most már nem kellene egy-két suta mozdulattal elrontani, ebben segít a csipesz. A díszítőelemeket csipesszel lehet finoman feltenni.

+1: Egy konyhai törlőruha, amivel a kis szabálytalanságokat, cseppeket el tudjuk távolítani.

Köszönet az okításért James Briscione séfnek az Institute of Culinary Educationtől.

Finedininglovers cikke alapján. Teljes videó itt.

Képek a videóból.