Hirdetés
Hirdetés

5 izgalmas (vagy bizarr?) food hybrid 2017-ben

SZERZŐ: DiningGuide
2017. május 2.
Food hybrid – már létező fogalom a gasztronómiában, olyan újszerű íz- és alapanyag kombinációkat jelöl, amelyekre elsőre nem gondolnánk, de amelyek a bátor kísérletezés eredményeképpen mégis piacra kerültek. Íme, öt meglepő (vagy izgalmas) példa. Idén tavasszal Japánban a Megmilk Snow, japán egyik legnagyobb tejtermék forgalmazó lánca jelentkezett kávé ízesítésű vajkrémmel. A cél, hogy izgalmasabbá tegyék […]
Hirdetés

Food hybrid – már létező fogalom a gasztronómiában, olyan újszerű íz- és alapanyag kombinációkat jelöl, amelyekre elsőre nem gondolnánk, de amelyek a bátor kísérletezés eredményeképpen mégis piacra kerültek. Íme, öt meglepő (vagy izgalmas) példa.

Idén tavasszal Japánban a Megmilk Snow, japán egyik legnagyobb tejtermék forgalmazó lánca jelentkezett kávé ízesítésű vajkrémmel. A cél, hogy izgalmasabbá tegyék vele a reggeli pirítóst, amerikai palacsintát és croissant-t, már akik szeretik ezeket a kombinációkat. A termék egyelőre csak Japánban kapható, Snow Brand Coffee Soft néven.
Croissant és tortilla – külön-külön is szeretjük, de újabban a „szerelemgyerek” is önálló termékként kapható, crotilla néven. Formáját a tortillától örökölte, ízben viszont a vajas croissant-ra ütött. Nem lehet olyan könnyen feltekerni, mint a tortillát, ezért nem is olyan egyértelmű, pontosan milyen ételekhez használható. Annyi biztos, hogy az ilyen jellegű vajas tésztáknak mindig jót tesz egy kis melegítés, például egy reggeli tekercshez édesen, nutellával vagy gyümölcsökkel vagy sósan omlettel és zöldségekkel, esetleg valamilyen desszerthez alaptésztaként.

Ki mondta, hogy a fagylaltot csak ostyás tölcsérben lehet kínálni? Egy újabb ötlet a kreatív cukrászdák világából 2017-ben: a churros tölcsér. Nem diétás, nem visszafogott, viszont nagyon látványos, és azonnal meg szeretnénk kóstolni. Reméljük, a San Fracisco-i Garden Creamery-ből hamarosan világhódító útjára indul. Felkészül magyar nyelvű kistestvére: a kürtőskalács-tölcsér.

Ízlelgessük néhány másodpercig a következő food hybrid gondolatát: szénsavas csemegeuborka- lé üdítő. Nem csalás, nem ámítás, a Pickle Juice Soda bizony létezik, az egyik nagy amerikai édesség- és cukorkagyártó „találmánya”. Szerintünk a nyári forróság egyik legjobb hűsítője a kovászos uborka lé jéghidegen, de hogy milyen savanyú uborka leve szénsavval és cukorral felturbózva, abba egyelőre bele se merünk gondolni.

 
Akinek ismerősen cseng a nutellás pizza, nem fog meglepődni ezen az új kombináción sem. Az új desszert, kizárólag Olaszországban, gyorsétteremben kapható: Nutella Burger. A mogyorókrém a hamburgerzsemle tésztájába sütve is felfedezhető, a szendvics maga pedig jó vastag réteg krémet zár közre.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram