Párizstól egyórányi útra találjuk Alain Passard, a "zöldségkonyha" nagymesterének zöldellő birodalmát, ahol most egy vele készült videoriportnak köszönhetően körül is nézhetünk.
Alain Passard azt meséli, hogy az ő éttermében nincsen szükség hűtőre (vagy talán fagyasztóra...?), mert napról napra abból dolgoznak az éttermében, ami náluk megterem. Igen, a 3 Michelin-csillagos L'Arpège-ről és a díjakkal – köztük a World's Best Restaurants életműdíjával – elhalmozott tulajdonosáról van szó.
Passard-ról tudni érdemes, hogy a lokalitás és szezonalitás irányelveinek követését olyannyira tökélyre fejlesztette, hogy évek óta szinte csak zöldségekből-gyümölcsökből dolgozik, a vörös húsokat például rég levette art deco stílusú párizsi éttermének étlapjáról. A vele való beszélgetésben öröm hallani és látni azt a szenvedélyt, ahogyan a kertje terményeiről beszél. A paradicsomi kis helyen méhkaptárat is tart, még saját mézet is készítenek.