Hirdetés
Hirdetés

3 csillag van, hűtő nincs: látogatóban Alain Passard-nál

2017. augusztus 17.
  Párizstól egyórányi útra találjuk Alain Passard, a "zöldségkonyha" nagymesterének zöldellő birodalmát, ahol most egy vele készült videoriportnak köszönhetően körül is nézhetünk.
Hirdetés

 
Párizstól egyórányi útra találjuk Alain Passard, a "zöldségkonyha" nagymesterének zöldellő birodalmát, ahol most egy vele készült videoriportnak köszönhetően körül is nézhetünk.

Forrás: Youtube.com


Alain Passard azt meséli, hogy az ő éttermében nincsen szükség hűtőre (vagy talán fagyasztóra...?), mert napról napra abból dolgoznak az éttermében, ami náluk megterem. Igen, a 3 Michelin-csillagos L'Arpège-ről és a díjakkal – köztük a World's Best Restaurants életműdíjával – elhalmozott tulajdonosáról van szó.
Passard-ról tudni érdemes, hogy a lokalitás és szezonalitás irányelveinek követését olyannyira tökélyre fejlesztette, hogy évek óta szinte csak zöldségekből-gyümölcsökből dolgozik, a vörös húsokat például rég levette art deco stílusú párizsi éttermének étlapjáról. A vele való beszélgetésben öröm hallani és látni azt a szenvedélyt, ahogyan a kertje terményeiről beszél. A paradicsomi kis helyen méhkaptárat is tart, még saját mézet is készítenek.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram