Hirdetés
Hirdetés

2016 legyen a magyarok éve! – 6 kérdés Széll Tamáshoz

SZERZŐ: Lami Juli
2016. május 13.
 

Verseny utáni villáminterjú a győztessel.

Hirdetés

Legvadabb álmaidban gondoltad volna, hogy megnyered?

Két-három álmom volt a Bocuse d'Orral, sőt a Frici is álmodott ezt-azt, általában valami rosszat. Legutóbb, körül-belül egy hónapja azt álmodtam, hogy negyedikek voltunk, és amikor ezt elmeséltem másnap a Fricinek, azt tettem hozzá: "figyelj, nem voltunk boldogok". Igeeeeeen?!?!? –kérdezte, majd elküldött melegebb éghajlatra, és elütöttük ennyivel. Pedig most azt mondom, tényleg nem lettünk volna boldogok. Iszonyat sok energiát fektettünk bele heti hat napon át.

Mit jelent az eredmény Lyonra nézve?

Fizikálisan egyértelmű a feladat. Ha innentől kell futni Lyonig, akkor megyek, nem kérdés. De az nagyon fontos, hogy mentálisan mind a négyen tudjuk Fricivel, Kevinnel és Szabinával, mi kell ahhoz, hogy nagyon jól szerepeljünk. Konyhai munkában is teljesen tisztában vagyunk vele, mit és hogyan kell csinálni. Most azt gondolom, hogy ha az ötödik hely mögött szerepelünk Lyonban, az ciki. Nagyon nagy öröm, hogy ott vagyunk, tudjuk, hogy bejön a képbe Japán és Amerika, de most már öttől fölfele van a cél. Így kalkulálok. Pont.

Hirdetés

Milyen volt Kevin?

Kevin tudja mentálisan azt, amit én. Ezt már neki is sokszor elmondtam. A legjobb az volt, hogy a versenyen láttam, ahogy megállnak a feje felett a comittee-k, és tudott velük kommunikálni. Hallottam sztorikat több skandináv csapatról, hogy hiába voltak felkészültek, állítólag szétestek a végére, vagy eleve nem voltak toppon, ami a konyhai munkát illeti. Mentálisan ott kell lenni.

Az edzéseken a rádiót üvöltettétek. Most a tömeg örjöngött. Hogy élted meg a különbséget?

A külvilágot tudni kell kikapcsolni. Ha nem a Tűzoltó Zenekar játszik, akkor játszik az angol rezesbanda. Most viszont nekünk játszottak. Volt, hogy kinéztem és láttam, hogy a kilátó legnagyobb része magyar, és értünk örjöng. Ez nagyon megható pillanat volt. Lyonban kisebb volt a szurkolótábor, ez azért más érzés volt.

Rasmus mit szólt?

Amikor végeztünk, és találkoztunk a box mögött, láttam a szemében, hogy sikerült meghatni. Megköszönte, hogy nagyon jó munkát végeztünk, és boldog, hogy Kevinnel és velem dolgozhatott… No ekkor nem tudtam köpni-nyelni! Amit adott, az az egész életünkre, szemléletünkre hatással lesz. Ott konkrétan majdnem elpityeredttem.

Hirdetés

Idén már másodszorra kerülünk fel a világtérképre, először Nemes Jeles tett fel minket a Saul Fiával, most pedig te. Belegondoltál már, hogy történelmet írtál?

Az Oscar gálát élőben néztem végig hajnalig, annak ellenére, hogy másnap természetesen edzettünk. Nagyon büszke voltam, ráadásul imádom a filmeket. Hát, 2016 legyen a magyarok éve végre!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram